Zasekávání PC - prosím o radu, pomoc ....

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Magnusson
Nováček
Nováček

Zasekávání PC - prosím o radu, pomoc ....

Příspěvek od Magnusson »

Ahoj, prosim o pomoc. Mam problemy s nasledujici konfiguraci: AMD XP 2500+, Epox 8RDA3+ NForce 2 Ultra, 2x512 Kingston Hyper X 333, XP Pro SP2, Prolink AGP GF 6600GT, 400W Zdroj Fortron, Seagate 160 PATA

Když hraju hru nebo i jen koukam na film, tak se mi pc dost casto bud zasekne a zacne pískat, nebo sam od sebe restartuje. Zkusil jsem snad už všechno, teploty se zdají být v pohodě, zdroj je nový, utáhnout by to měl bez problémů, bios mam novy, paměti jsem taky zkoušel vyměnit ...
System je tam taky přeinstalovaný, 2x za 14 dni i jine verze (SP1 i SP2)
Myslel jsem že nejsem lama, pracuju s it už pár let, ale v tomto je pro mě záhadno. Nemáte prosim někdo nějaky napad co mam ještě zkusit? Jinak to zasekavani neni v žadne časové periodě, je to víceméně náhodné.
Předem díky za každou radu.

//edit Wilik - presun z nV grafik
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

začne pískat? nějakej kód?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Magnusson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Magnusson »

Ano zasekne a píská (z repro). To se při hraní stane třeba i 5x za hodinu. Pomůže jen tvrdý restart. Na post kód jsem při zaseknutí nekoukal ... :(
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

PC je prime stable?Memtest OK?Mas to pretaktovany?Checkni post kody ;-)
Mac...
soundstorm
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od soundstorm »

presne taq...moze to byt HDD a RAMka...to su naklasickejsie problemy pri zamrzani PC. skus LOAD DEfaults v BIOSe, otestuj v Prime a MEMtest, pripadne checkni event.log ci tam nemas nejake error messages
MB: LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: Opteron 146@FX-57 + TT Big TyphoonRAM:2x512GB 500MHz ADATA VGA: Gainward Bliss 7900GT@640/1860 Volt mod +Zalman VF900 AUDIO: SB Audigy 2 Platinum EX + Logitech X-530 5.1 HDD: 2xHitachi SATA 160GB + Hitachi IDE 7K250 120GB & Barracuda 40GB CDROM: LG 4163B DVD-+RW TV Card: Aver Hybrid TV+FM Card Case: Thermaltake Armor Silver
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Jakou mas zvukovku? :oops:

(nostalgie) :lol:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Magnusson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Magnusson »

Taktovaný to nemam. Disk je tam novy tyden, s tim co tam byl předtím se to dělo taky. Zvukovka? Mam tam integrovanou - ta je v biosu zakázaná + SB live - na tom jedu ... tu jsem nezkoušel vysadit, nezdá se mi že by za to mohla ... ??
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Prave proto zkus treba memtest.Tuto desku jsem mel,a vim jak je nf2 nachylna na pameti.Ja mel nejdriv 1x512 a koupil stejnou(Kingston) a nejely!Silene chyb v memtestu,na default.Pak jsem zkousel 2x512 dual a pohoda.Fakt muze bejt chyba v pametech..
BTW..neni tohle nahodou dred o NV grafikach?
Mac...
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Tak vyndej SB Live a dej tam integrovanou..uvidis ze ti to prestane se resetovat..
Ja mel taky problem s Audigy 2 a bylo to deskou... :)
Zkus hledat naky thready o Padani pc..o audigy 2 atd..je toho tu ode me :oops: plno :lol:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Magnusson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Magnusson »

Paměti tam mam Kingston 2 x 515 HyperX DDR 333 CL 2. Zkoušel jsem je vyměnit za klasicky Value Kingstny DDR 400 CL 2.5 a taky to dělalo stejný chyby ...
Magnusson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Magnusson »

Tu zvukovku zkusim ... nenapadlo mě že by i ta mohla dělat takovýhle problémy ... i když ... možný je všechno :(
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

Někde jsem to tu psal, už nevím kde - mně začal komp asi po roce s 8RDA3+ vytuhávat na tvrdej reset. Padal nakonec i na základu, vlastně postupem toho roku byl míň a míň stabilní, až jsem musel shodit na základ a stejně padal(Prime výtuh tak do 10 minut, Memtest chyby). Nepomohlo nic(holá hw konfigurace, bios v základním nastavení a vše nepotřebný zakázat, asi tři různý biosy, napůjčoval jsem si snad všechny komponenty - CPU, paměti, zdroj, ale vytuhávalo to pořád. Naopak moje komponenty v jiných PC šlapaly). Vylučovací metodou zůstala deska, tak šla na reklamaci(byl problém závadu prokázat), ale nenechal jsem se odbýt, pořád jim tam volal, tak to uznali. Desku vyměnili za 8RDA3+Pro.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
Magnusson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Magnusson »

Jo díky. Mám dojem že to nakonec bude něco podobného. Zkoušel jak tu zvukovku (nechal jsem integrovanou), paměti jsem z dual channel zapojil ,,klasicky" a nic, stejně při Serious Sam 2 a i jiných co jsem stihl otestovat - zas zamrznutí a konec. Takže asi viděl bych to na desku. na post code stale FF i při zaseknutí. CPU by to snad dělat nemělo ...
Magne
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

Jo ještě ta původní 8RDA3+(co odešla) byla revize 1.1, pasiv na NorthBridge.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
Magnusson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Magnusson »

Ahoj, vyměnil jsem desku za Gigabyte, taky nForce 2 Ultra a šlape to bez problémů, takže to bylo taky opravdu tou deskou. Bohužel jsem tu Epoxku už neměl v záruce, ale aspoň že to jede ...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“