jakou grafiku k xp 1700+ ?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Bzuker
Začátečník
Začátečník

jakou grafiku k xp 1700+ ?

Příspěvek od Bzuker »

Zdravím...
Mám dotaz, uvažuju o upgradu grafiky ale zároveň nemám takové finance abych vylepšoval i základovku a procesor takže bych chtěl vědět jestli je pro mě nějaká variana. Mám Athlon XP 1700+ , G4Ti4200 64MB a 512 MB RAM, což na nové hry zrovna není. Měl jsem pár rad že ideální by byla nějaká verze G6600,prý je výhodnější než třeba R9800,akorát procesor by si asi moc neulehčil. Pomohlo by mi teda něco? Jestli ano jaká kontrétní verze nebo značka by to byla nejsem v nich teď tak zběhlý. Pokud možno s tichým chladičem a dobrou kompatibilitou s LCD monitory.
Moc díky.
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

tak tento dotaz by si mel radeji dat do grafik
jakou koupit grafiku, k tomu tam jsou i special thready

ale urcite radeji 6600 nez 9800 to mas pravdu

presouvam ti dotaz do nVidia grafik

//presunuto ze sestav
....ze by to byl MELOUN
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: jakou grafiku k xp 1700+ ?

Příspěvek od godlike »

Bzuker píše:Zdravím...
Mám dotaz, uvažuju o upgradu grafiky...Mám Athlon XP 1700+, G4Ti4200 64MB a 512 MB RAM, což na nové hry zrovna není...
...Pro tebe je idealni MSI 6600 Diamond...pokud chces neco vykonejsiho tak 6800 pure(GT)...+dalsich 512MB ram :-)
Mac...
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Ta 6600-ka by k Tvojí sestavě mohla jít...nebál bych se toho...vybírej ze značek MSI, Leadtek, Gainward...jinak bys mohl taky zkusit taktnout proc, aby tý grafice víc pomohl :wink: ...
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Mám dotaz, uvažuju o upgradu grafiky ale zároveň nemám takové finance abych vylepšoval i základovku a procesor takže bych chtěl vědět jestli je pro mě nějaká variana. Mám Athlon XP 1700+ , G4Ti4200 64MB a 512 MB RAM, což na nové hry zrovna není. Měl jsem pár rad že ideální by byla nějaká verze G6600,prý je výhodnější než třeba R9800,akorát procesor by si asi moc neulehčil. Pomohlo by mi teda něco? Jestli ano jaká kontrétní verze nebo značka by to byla nejsem v nich teď tak zběhlý. Pokud možno s tichým chladičem a dobrou kompatibilitou s LCD monitory.
Moc díky.
V tomto procesoru to ani tak neni. Podle mne by stacil v poho, ale je to v propustnosti pameti, kterou pokud mas SDRAM tak jsi s vykonem ve hrach hodne pozadu. Pokud je to DDR SDRAM tak jezukryste je to v docela idelni sestave. :) I tak, by sis mohl polepsit hl. v kvalite zobrazovaciho signalu s prislusnym monitorem.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Bzuker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bzuker »

Ruka píše:
Moc díky.
V tomto procesoru to ani tak neni. Podle mne by stacil v poho, ale je to v propustnosti pameti, kterou pokud mas SDRAM tak jsi s vykonem ve hrach hodne pozadu. Pokud je to DDR SDRAM tak jezukryste je to v docela idelni sestave. :) I tak, by sis mohl polepsit hl. v kvalite zobrazovaciho signalu s prislusnym monitorem.
No RAMky mam DDR 333...znacky sise zadna spicka ale tak snad staci.Jsem prave slysel ze treba Half Life 2 se někomu trhalo i na xp2000+ a G6600 že prý je to hodně náročné na procesor tak nevim. Taktovat jsem zkoušel ale pak se mi to bloklo cele :/ jak teda přes bios? po 1MHz?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Bzuker píše:
Ruka píše: V tomto procesoru to ani tak neni. Podle mne by stacil v poho, ale je to v propustnosti pameti, kterou pokud mas SDRAM tak jsi s vykonem ve hrach hodne pozadu. Pokud je to DDR SDRAM tak jezukryste je to v docela idelni sestave. :) I tak, by sis mohl polepsit hl. v kvalite zobrazovaciho signalu s prislusnym monitorem.
No RAMky mam DDR 333...znacky sise zadna spicka ale tak snad staci.Jsem prave slysel ze treba Half Life 2 se někomu trhalo i na xp2000+ a G6600 že prý je to hodně náročné na procesor tak nevim. Taktovat jsem zkoušel ale pak se mi to bloklo cele :/ jak teda přes bios? po 1MHz?
no tak urcite by si zde mohl popsat totalne svoji sestavu vcetne jadra procaku to by nam reklo vic , jestli to je Palomino ci Tbred tak je rozdil dost velky v OC , jinak investovat do AGP v tve sestave?hm jedine super cena ale urcite cpat 4k do AGP grafiky nema smysl zvlast dnes v dobe prechodu 939 a m2 , vyhodil bys 4k vzduchem a vykon nic moc , radeji to projde a skoc do nove patice sice prihodis tak 2-3k ale vykon a budouci rozsireni je totalne nekde jinde.... , jinak 6600 vs 9800 je celkem relativni , primo u teto hry je 9800 co se tyce minFPS lepsi nez 6600 , sice ma 6600 lepi avgFPS ale min je o dost horsi diky 128bit
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Bzuker píše: No RAMky mam DDR 333...znacky sise zadna spicka ale tak snad staci.Jsem prave slysel ze treba Half Life 2 se někomu trhalo i na xp2000+ a G6600 že prý je to hodně náročné na procesor tak nevim. Taktovat jsem zkoušel ale pak se mi to bloklo cele :/ jak teda přes bios? po 1MHz?
Heled. Me HL2 s touto sestavou [CPU AMD Sempron 2500+ 64bit. 256L2 1.4 @ 2.24 (1.46V default); Deska K8N Neo nForce3 200@320; RAM Kingmax 433 2*512 MB DDR 408 CL2.5-3-3-5 T1 (2.85V); VGA Leadtek 6600TD 300/550 @ 540/670 3.6ns (1.65V)], jedu bez absolutniho seku a s 2*Antialias + 4*Anisotrop + MAX. DETAILKY.
Hodne to sekalo, kdyz jsem mel 512MB s MAX detaily terenu. Neuveritelne proti sekani pomohlo 1G RAM, super.

RADA:
Ja bych se nebal, dat tam tedy jeste jednu 512tku (Treba z bazaru), tedy 2*512MB. Jinak, snad 6600TD 128 sDDR3 nebo Leadtek 128MB. => I kdyz tusim ze i s venataktovanou jel HL2 docela dobre.

// A to vse pri nativnim rozliseni LCD, tedy 1280x1024. :wink: Bez cuku :-D Jeste, tech 1G RAM poznas ve vsech novych hrach, razantne.
TAKZE 2*512 a 6600 min. :D
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Bzuker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bzuker »

sh píše:
Bzuker píše: No RAMky mam DDR 333...znacky sise zadna spicka ale tak snad staci.Jsem prave slysel ze treba Half Life 2 se někomu trhalo i na xp2000+ a G6600 že prý je to hodně náročné na procesor tak nevim. Taktovat jsem zkoušel ale pak se mi to bloklo cele :/ jak teda přes bios? po 1MHz?
no tak urcite by si zde mohl popsat totalne svoji sestavu vcetne jadra procaku to by nam reklo vic , jestli to je Palomino ci Tbred tak je rozdil dost velky v OC , jinak investovat do AGP v tve sestave?hm jedine super cena ale urcite cpat 4k do AGP grafiky nema smysl zvlast dnes v dobe prechodu 939 a m2 , vyhodil bys 4k vzduchem a vykon nic moc , radeji to projde a skoc do nove patice sice prihodis tak 2-3k ale vykon a budouci rozsireni je totalne nekde jinde.... , jinak 6600 vs 9800 je celkem relativni , primo u teto hry je 9800 co se tyce minFPS lepsi nez 6600 , sice ma 6600 lepi avgFPS ale min je o dost horsi diky 128bit
Procák nevim...budu muset zjistit ten typ...jinak....MSI KT3 Ultra (chipset VIA KT333).
Naposledy upravil(a) Bzuker dne úte 22. lis 2005, 17:25, celkem upraveno 1 x.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Bzuker píše:Co to meleš jaké palomino nebo Tbred? pokud vim Athlon XP 1700+ je jen jeden...vic druhu neznam. Jinak....MSI KT3 Ultra (chipset VIA KT333).
hehe mas vic druhu jader , delali si xp 1700+ s jadrem Palomino a Tbred A a B :wink:
palomina jako jadra koncila s frekvenci 2200+ protoze topili jiz snad 65W ci tak nejak udelali se tedy Tbred A a pak Tbred B , posledni ma nejlepsi OC ale zalezi na presny serii...
Bzuker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bzuker »

sh píše:
Bzuker píše:Co to meleš jaké palomino nebo Tbred? pokud vim Athlon XP 1700+ je jen jeden...vic druhu neznam. Jinak....MSI KT3 Ultra (chipset VIA KT333).
hehe mas vic druhu jader , delali si xp 1700+ s jadrem Palomino a Tbred A a B :wink:
palomina jako jadra koncila s frekvenci 2200+ protoze topili jiz snad 65W ci tak nejak udelali se tedy Tbred A a pak Tbred B , posledni ma nejlepsi OC ale zalezi na presny serii...
ok sorrka už jsem to nevěděl :)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“