Creative SB xxx a elektricka kytara

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Lumpy_vole
Nováček
Nováček

Creative SB xxx a elektricka kytara

Příspěvek od Lumpy_vole »

Ahoj vsem, hned uvodem chci zminit, ze nevim jestli tu podobne tema uz bylo reseno, tak se pripadne omlouvam, ale nenasel sem tu nic.. mozna sem se prehlidl.
Mam nasledujici problem nebo spise dotaz. Protoze sem uzivatelem PC a soucasne si obcas i neco zahraju na kytaru, tak sem nedavno tyto dve zaliby zkombinoval a s pomoci programu Guitar FX jsem byl velice mile prekvapen co vsechno se da udelat aniz bych si musel kupovat nejaky efekt nebo efekt procesor.
Problem ovsem spociva v moji integrovane zvukove karte.. :( a doufam, ze je to jen problem zvukovky, ale myslim si, ze jo, protoze kamaradovi to nedela, protoze ma daleko lepsi pocitac nez mam ja.. mam XPcka, Durona 1800 a snad tu nejhorsi zakladni desku (PC Chips - M811 typ ted nevim presne, ale urcite je jedna o nejakou slabou verzi) no a jedna se mi konkretne o to, ze kdyz neco zahraju, tak se mi zmodifikovany zvuk ozve z mensim zpozdenim, coz je jasny, protoze mi na to nejspis nestaci vypocetni vykon (a i kdyz sem nastavil tomu programu vysokou prioritu)
Nicmene me tato skutecnost a propojenim el.kytary s PC natolik nadchla, ze jsem se rozhodl napsat Jeziskovi ;) aby mi prinesl nejakou zvukovou kartu. Mam vyhlidnutou SB Audigy4.. jeste jsem koukal po SB Live! ale kdyz uz, tak radeji neco poradneho, ale mozna by me stacila ta Live! nevim..
A ted uz konecne k me otazce :) jestli s tim mate nekdo zkusenosti nebo mi dokazal poradit. Zajimalo by me, kdyz teda zapojim do PC nejaky SB jestli mi to zpozdeni zmizi, vzhledem k tomu, ze se o zvuk ted bude starat vyhradne ta zvukovka, protoze bych nerad nakoupil a vysledek nebyl stejny. A pak dalsi otazka je ohledne vyberu te zvukovky.. jestli staci Live! nebo jestli bude lepsi nejaky Audigy (konkterne Audigy4) Jinak co se tyce velikosti jacku, tak tam je jista koupe redukce a dalsi kabel púro zpetne zapojeni do komba atd atd..
Moc dik, mejte se.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Audigy 4 se vyhni obloukem, Audigy 2 ZS je lepší. O Live! neuvažuj, to dneska už fakt nemá cenu kupovat. Když už musíš mít SoundBlastera, tak Audigy 2 ZS s kX drivery. Je tu ještě jeden problém - nejde přímo připojit kytara s pasivní elektronikou na linkovej vstup zvukovky, protože nesedí impedance. Zatímco kytara má vysokoimpedanční výstup, linkovej vstup je nízkoimpedanční a ve finále ti vznikne takovej mrtvej, prázdně znějící zvuk bez výšek. Abys mohl připojit kytaru s pasivní elektronikou do linkového vstupu, potřebuješ mezi to vřadit ještě D.I. box, nebo jí nezapojovat přímo a vytáhnout si linku z komba... to taky jde, kombo v tomhle případě odsupluje ten D.I. box. A úplně nejlepší je, když má to kombo vstup pro inzert, protože když tam ten počítač připojíš, tak si z něj uděláš efektovej procesor a ještě ten upravenej zvuk uslyšíš přímo z komba...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Souhlas... pokud budes chtit DiBox, tak kup klasickyho jednoduchyho a hlavne levnyho Behringera a myslim, ze budes spokojenej az az.. u nas se da sehnat zhruba za 1000,- :wink:
Lumpy_vole
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lumpy_vole »

Uz sem to ale vyresil jinak, dalo se tam v tom programu jeste nastavit vstup a vystup na streaming a uz mi to nedela tu prodlevu, tak zatim zustanu u tohoto. Jinak dik za odpovedi, o tom DIBoxu sem nevedel, tak mozna casem ;) Mejte se
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“