Spatny BIOS

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Spatny BIOS

Příspěvek od Gerbes »

Prosim nevite kde by se dal nechat preflashovat BIOS? Mam desku se spatnym BIOSem a nepomaha nic.... Zkousel jsem GM Electronic v Brne, ale tam jsem neuspel, jelikoz delaji jen nejakou jinou patici....Dik za rady. Jinak se jedna o desku ECS L7VMM2 rev: 1.0A
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Spatny BIOS

Příspěvek od sh »

Gerbes píše:Prosim nevite kde by se dal nechat preflashovat BIOS? Mam desku se spatnym BIOSem a nepomaha nic.... Zkousel jsem GM Electronic v Brne, ale tam jsem neuspel, jelikoz delaji jen nejakou jinou patici....Dik za rady. Jinak se jedna o desku ECS L7VMM2 rev: 1.0A
muzu ti to zaridit v LEVI za 300-500 coz je vic nez stoji snad ta deska,
jinak zkus to tak jak to dela kazdej tj sehnat druhou desku , tu druhou desku zapojis pustis a v biosu zadas at se ti vse cashuje do RAM , pustis PC z diskety ci CD , pak vyndas bios zte spatne desky a za behu vyndas bios i z te druhe desky , zandas tam ten spatny a flashnes tam ten bios , po flashi opet prohodis ty svaby s biosem a mas to za sebou, jen musis mit stejnou velikost svabu...
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

jj, kdybych vedel o nekom se stejnou deskou tak je to pohoda...bohuzel o nikom nevim. 300 - 500 by nebylo spatny...mohl bys mi kdyztak poslat na nekoho teda kontakt? diky. Jinak holt koupim nejakou novou desku...
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

sh píše:
Gerbes píše:Prosim nevite kde by se dal nechat preflashovat BIOS? Mam desku se spatnym BIOSem a nepomaha nic.... Zkousel jsem GM Electronic v Brne, ale tam jsem neuspel, jelikoz delaji jen nejakou jinou patici....Dik za rady. Jinak se jedna o desku ECS L7VMM2 rev: 1.0A
muzu ti to zaridit v LEVI za 300-500 coz je vic nez stoji snad ta deska,
jinak zkus to tak jak to dela kazdej tj sehnat druhou desku , tu druhou desku zapojis pustis a v biosu zadas at se ti vse cashuje do RAM , pustis PC z diskety ci CD , pak vyndas bios zte spatne desky a za behu vyndas bios i z te druhe desky , zandas tam ten spatny a flashnes tam ten bios , po flashi opet prohodis ty svaby s biosem a mas to za sebou, jen musis mit stejnou velikost svabu...
jinak myslis ze by to slo za behu preflashovat i na jiny desce, se stejnym socketem BIOSu? To mi prijde dost riskantni....
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Gerbes píše:
sh píše: muzu ti to zaridit v LEVI za 300-500 coz je vic nez stoji snad ta deska,
jinak myslis ze by to slo za behu preflashovat i na jiny desce, se stejnym socketem BIOSu? To mi prijde dost riskantni....
jasny muze to bejt uplne jina deska , staci aby mela stejnou velikost svabu na BIOS , jinak za ty prachy ti to udelam , v mych podpisu mas kontakty tak se ozvi a udelame to :wink:
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

sh píše:
Gerbes píše: jinak myslis ze by to slo za behu preflashovat i na jiny desce, se stejnym socketem BIOSu? To mi prijde dost riskantni....
jasny muze to bejt uplne jina deska , staci aby mela stejnou velikost svabu na BIOS , jinak za ty prachy ti to udelam , v mych podpisu mas kontakty tak se ozvi a udelame to :wink:
No skoda ze si z teplic, to uz by se mi to moc nevyplatilo....
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

ja to delat nebudu dam ti akorat kontakt a domluvis si to primo s tim velkoobchodem z prahy , prezeme to nepujde :)
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

Tak jsem sehnal desku se stejnou patici a zkusil udelat tu vymenu....kupodivu se mi to povedlo, ale flashovaci utilita hlasi ze nejake cislo programovych souboru neodpovida memu systemu. Nejspis se mu proste nelibi ze je to z jinyho typu desky. Zkousel jsem i flash. utilitu pro tu druhou desku, ale to samy.
Existuje teda nejakej zpusob jak to obejit....treba nejaka open flashovaci utilita? Nebo musim sehnat stejnou desku?
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

sh píše:ja to delat nebudu dam ti akorat kontakt a domluvis si to primo s tim velkoobchodem z prahy , prezeme to nepujde :)
No nevim, jestli by to v Levi udelali....ale kazdopadne na tebe zadny kontakt nevidim....v profilu nic a podpis nemas
hucilu
Nováček
Nováček

help

Příspěvek od hucilu »

mam takovy problem vzdy kdyz nastartuju PC tak mi nekdy po nabootovani do mojeho profilu proste spadne windows a znovu se nastartuje.Ve windows online crash serveru je psane cosi o biosu takze si myslim ze to chce preflashovatJenze nevim jaky mam BIOS.Reinstal winu nepomohl.a nani nevim jak zjistit jakou mam desku sem na hardware tak trochu lama.help pls
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: help

Příspěvek od Gerbes »

hucilu píše:mam takovy problem vzdy kdyz nastartuju PC tak mi nekdy po nabootovani do mojeho profilu proste spadne windows a znovu se nastartuje.Ve windows online crash serveru je psane cosi o biosu takze si myslim ze to chce preflashovatJenze nevim jaky mam BIOS.Reinstal winu nepomohl.a nani nevim jak zjistit jakou mam desku sem na hardware tak trochu lama.help pls
co mas za desku zjistis nejlepe tak ze se na ni podivas, nebo pomoci jakekoliv detekovaci utility....treba CPU-Z nebo jiny. Taky hned pri startu pocitace to byva nekdy napsany. No a podobne zjistis co mas za BIOS...bud to vyctes nekde ze startovaci obrazovky, nebo pomoci utility. Pak si najdes na webu vyrobce desky nejnovejsi BIOS a flash utilitu a jedes...:)
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: help

Příspěvek od Gerbes »

hucilu píše:mam takovy problem vzdy kdyz nastartuju PC tak mi nekdy po nabootovani do mojeho profilu proste spadne windows a znovu se nastartuje.Ve windows online crash serveru je psane cosi o biosu takze si myslim ze to chce preflashovatJenze nevim jaky mam BIOS.Reinstal winu nepomohl.a nani nevim jak zjistit jakou mam desku sem na hardware tak trochu lama.help pls
jinak jestli to vyresi tvuj problem si nejsem moc jisty, ale za zkousku to stoji.
hucilu
Nováček
Nováček

Příspěvek od hucilu »

jo a kdyz to preflashuju nemusim potom preinstalovavat winy? :oops:
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

hucilu píše:jo a kdyz to preflashuju nemusim potom preinstalovavat winy? :oops:
ne:)
ITeCOM
Nováček
Nováček

Příspěvek od ITeCOM »

Gerbes píše:
sh píše: muzu ti to zaridit v LEVI za 300-500 coz je vic nez stoji snad ta deska,
nemusis mat ani rovnaku dosku... sam som takto preflashoval dva svaby a amsiny fachaju v pohode... akurat bacha na napatie 5V/12V
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

ITeCOM píše:nemusis mat ani rovnaku dosku... sam som takto preflashoval dva svaby a amsiny fachaju v pohode... akurat bacha na napatie 5V/12V
nevis co rikas , zalezi taky na velikosti svabu , sezene omylem jinou desku s jinou velikosti a odpali obe desky..
ITeCOM
Nováček
Nováček

Příspěvek od ITeCOM »

sh píše:
ITeCOM píše:nemusis mat ani rovnaku dosku... sam som takto preflashoval dva svaby a amsiny fachaju v pohode... akurat bacha na napatie 5V/12V
nevis co rikas , zalezi taky na velikosti svabu , sezene omylem jinou desku s jinou velikosti a odpali obe desky..
sorry asi som sa zle vyjadril, jasne ze velkost svabu musi byt rovnaka, sak inak by to ani neslo, mne islo o to, ze nemusi potom preflashovat bios na rovnakej doske (rovnaky vyrobca, rovnaky model....)
ITeCOM
Nováček
Nováček

Příspěvek od ITeCOM »

sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

ITeCOM píše:
sh píše: nevis co rikas , zalezi taky na velikosti svabu , sezene omylem jinou desku s jinou velikosti a odpali obe desky..
sorry asi som sa zle vyjadril, jasne ze velkost svabu musi byt rovnaka, sak inak by to ani neslo, mne islo o to, ze nemusi potom preflashovat bios na rovnakej doske (rovnaky vyrobca, rovnaky model....)
jj to jsem tam presne psal jiz na zacatku ... staci akorat stejna velikost a napeti , jinak to jde raz dva :wink:
Gerbes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerbes »

sh píše:
ITeCOM píše: sorry asi som sa zle vyjadril, jasne ze velkost svabu musi byt rovnaka, sak inak by to ani neslo, mne islo o to, ze nemusi potom preflashovat bios na rovnakej doske (rovnaky vyrobca, rovnaky model....)
jj to jsem tam presne psal jiz na zacatku ... staci akorat stejna velikost a napeti , jinak to jde raz dva :wink:
No jak jsem uz psal vyse, tak jsem to zkousel s jinou deskou (velikost i napeti jsou myslim v pohode) ale flashovaci utilita se proste nenechala oblbnout....hlasila ze neodpovida nejaky cislo a nazdar. Jinak jsem sehnal Solteka za 400,- tak mam vyresino, ale stejne mam porad doma fungujici desku s posahanym biosem.....
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“