Koupě foťáku do 8000kč.

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Koupě foťáku do 8000kč.

Příspěvek od Nvidia fanda »

Nazdar ve spolek.
Chtěl bych fo´táček minimálně s 5mpixely,3x optickým zoomem-ale více neuškodí :razz:
nemám ještě favorita.Mám a to zatím volných 8000kč možná
na to ještě nějakou korunu uvolním takže mě dejte tipy an digitály do 8000kč
a do 10000kč včetně daně.
je mě jedno jaký to bude výrobce jestly:Canon,Casio,kodak,Olympus,Sony,Panasonic,Fuji,Konica Minolta...
Požaduju jak říkám 5mpixe nebo více,výborně a věrně podané barvy,
vysokou ostrost fotek,výborný objektiv.
Pokuď foťák bude mít nastavenou kompresi tak aby šla volit na co nejmenší nebo dokonce bez komprese.
Další věcí musí být aby snímky měly co nejméně šumu tedy hlavně tam kde nejvíce bývá a to vyšší iso jako ISO 200 a převážně 400.
Aby výbrně ostřil a dokonce i za šera či horších podmínek.
Díky všem kdo poradí top model.
Klidně mě můžete napsat více kandidátů nejen jednoho klidně napiště dva nebo tři do 8000kč a taky dva nebo tři kandidáty do cenové kategorie do 10000kč.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Mno a pocitas tech 10k jenom za fotak? Baterka a karta taky neco stoji.
Ja bych osobne ted volil Canon A610 za ca 9k.
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

.Ano do 8000kč nebo 10000kč jen foťák.Jo a díky za tip.O něm co píšeš a o 620 jse už také uvažoval.
canon mám rád jen můj kamarád měl 620tku viděl jse z ní fotky ale měl ji třikrát měněnou pak si nechal vrátit peníze.I tak má ale v Canon důvěru.
PS:ještě dodám není to nutný požadavek ale mohl by to ten foťáček umět.
moh by umět natáčet neomezeně dlouhá video-nebo případně delší jak pár secund.A Taky by je mohl umět natáčet ve vyšším rozlišení než 320.
třeba by je mohl umět v 640x480,ale jak říkám tyto požadavky nejsou prioritou.
Hlavní priority byly už napsány nahoře v prvním příspěvku byly to:ostrost fotek,věrohodné a pěkné barevné podaní,minimální šum ,minimálně 5mpixel minimálně 3x optický zoom. a také aby fo´ták neukládal fotky s velikou kompresí.
Alesh
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alesh »

ja ma Canon A520, vynikajici,skvele fota za jakykoli podminek a ted ja za 6500kachli, proste vynikankujici, vystacujici, pokud nejsi profik staci, vic mega potreba drazsi karta nezapomen
Dell Latitude D810(irl) a skladacka par let stara,ale prezila sem 3tydenni transport postou CR->IRL Soltek75FRV, AMD XP1,5Ghz, 256MB333Mhz + 512MB400Mhz, Ati9000PRO, 40GB Samsung SP4002H, 5.1Live, RW-LG GSA 4163B + ROM Toshiba M1712,AOC17Klr zmena na LCD Acer L1717 (prodano v irl)
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Tak jsem se ptal ještě na jiných forech a známých a v práci celkově mě vyšlo několik kandidátů podle ohlasů tyto.
CANON PowerShot A520
CANON PowerShot A610
CANON PowerShot A620
FUJIFILM FinePix F810
Kodak EasyShare DX 7630
Kodak EasyShare Z730
Konica Minolta DiMAGE G600,
Olympus SP-350
Olympus [mju:] 800 Digital
Panasonic LUMIX DMC-LZ2EG
Panasonic LUMIX DMC-FX8EG
bazarový Sony DSC-V1
SONY CyberShot DSC-W7
SONY CyberShot DSC-P200

Tyto všechny fo´táky mě byly doporučovány,když jsem sečetl všechny rady vyšlo mě tolik modelů a značek,teď nevím kde co vybrat.
hlavně mě jde o tu kvalitu fotek -otsrost,věrné a pěkné barvy,focení ai za horších světlených podmínek,minimum šumu i při vyšším ISO.
není to nutností ale mohl by natáčet delší nebo neomezeně dlouhá videa ve vyššmí rozlišení než 320x240.A jelikož mám ve pc i notebooku čtečku na SD karty i to by nebylo špatné aby byl foťák na SD karty.
Pokuď ale bude na jiné pam.karty holt budu muset koupit nějakou čtečku an více druhů paměťových karet-holt co se dá dělat,hlavně když bude supr fo´ták.
Busch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Busch »

No přijde mi to, že máš poněkud nereálné požadavky na foták za 10kKč... :D
Extra ostrý fotky z toho nedostaneš, výborný objektiv už vůbec ne :lol: A na kompaktu fotky použitelný na ISO 400?? :P
Pentium DC E5700 | SCYTHE Ninja PLUS Rev.B | Gigabyte P35-DS3 Rev 2.0 | A-DATA 2x1GB | MSI RX2600PRO-T2D256EZ/D2 | Western Digital 5000AAKS | Samsung SH-S203N | CORSAIR VX450 | HP LP1965 | Sharkoon Rebel 9 | Logitech Ultra X Premium
TomZ2000
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomZ2000 »

Mno ten sum a ostrost za horsich podminek.. to nebude asi moc u zadneho - kategorie do 10k
ale ja taky ted neco podobneho kupuju pro rodice tak to sleduju a asi koupim
Panasonic LUMIX DMC-LZ2EG - hodne jako + mi prijde stabilizator ktery zadny jiny z fotaku do 10k nema nez Panasonic. a ma 6x optic zoom coz taky malokdo ma.. a opt zoom je podle me dost dulezitej..
slabost asi ze ma video jen 320x240 ale na video se u fotaku nehraje. a tenhle kus se da sehnat za 8,2k a karty tam sou SD takze pomerne levne oproti treba xD...
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bruk600 »

Od léta mám Kodak Z740.Má 5Mpix a 10x optický zoom.Nejsem extra odborník,ale podle recenzí se povedl a já sem spokojený.Oceňuju taky,že má SD karty(syn je jinak používá do MP3 přehrávače a tužkové baterie taky nejsou jen do foťáku.Jako zápor je většinou uváděno,že nemá stabilizátor.Venku za normálního světla ho lze bez problémů udržet v ruce.
Kdybys býval mlčel,tak bys zůstal filozofem.
TomZ2000
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomZ2000 »

2bruk600: jj na ten sem taky koukal.. ten je dobrej..a za slusny prachy..
jen clovek se musi rozhodnout zda chce lepsi fotak a obetovat velikost.. nebo naopak..
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“