VELKY PROBLEM S AMD XP 3000+ BURTON

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

VELKY PROBLEM S AMD XP 3000+ BURTON

Příspěvek od ZeDisDeath »

Mam problem....koupil jsem si tenhle procesor a slapal krasne na 2.1Gz pak se mi nejak zhroutil windows tak jsem formatoval a preinstaloval a ted mi bezi jen na 1300MHz!!!! JAK JE TO MOZNY??
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Protoze ti ten procak misto 13x166 bezi na 13x100MHz, vlez do BIOSU a nastav tam FSB na 166MHz
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

Jo v BIOSu mi to ukazuje FSB na 100MHz ale nemuzu to nijak prepnout.....
jediny co muzu udelat je prendat DRAM CLOCK z BY SPD na 133MHz a muzu prendat CPU CLOCK ze 100 na max 132...co mam udelat??
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

ZeDisDeath píše:Jo v BIOSu mi to ukazuje FSB na 100MHz ale nemuzu to nijak prepnout.....
jediny co muzu udelat je prendat DRAM CLOCK z BY SPD na 133MHz a muzu prendat CPU CLOCK ze 100 na max 132...co mam udelat??
a co mas za desku?
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

Je to deska ECS KT600-A
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

ZeDisDeath píše:Je to deska ECS KT600-A
zkousel jsi novy bios?
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ ... 35&LanID=0
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

ja mam verzi 1.2c stejne jako je ta nejnovejsi co tam nabizi
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

ZeDisDeath píše:ja mam verzi 1.2c stejne jako je ta nejnovejsi co tam nabizi
ty vago... a kdyz das v biosu defaultni nastaveni tak je to tak porad? "load default settings" nebo "load optimized settings" porad je to stejny?
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 ZeDisDeath: Jak to myslis ze to FSB nejde prepnout? je to zasedly?

//edit Efi: Presunuto z AMD CPU
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

[quote="EfineSS"]2 ZeDisDeath: Jak to myslis ze to FSB nejde prepnout? je to zasedly?

Jojo.je to zasedly a nejde s tim nic delat...kdyz jsem prendal CPU CLOCK ze 100 na 132 coz je max co mi to umozni tak se mi to zvedlo na 1700MHz

optimalni nastaveni BIOSu jsem taky zkousel ale nepomaha..
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Takze nejspis vim cim to je... Mas manual k desce? Pokud ne, stahnes ho tady.. http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/P ... ame=Manual
Na 10te strance toho manualu je nastaveni FSB pomoci jumperu, takze podle toho navodu nastavis jumperem FSB na 166MHz a melo by to byt OK.
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

JOJO uz to funguje...dky MOC MOC MOC.....jeste bych se chtel zeptat jaka je optimalni teplota tohodle procesoru...A jestli ji ovlivnuje jenom chladic primo na procaku nebo ji muzu stahnout tim ze dam do bedny dalsi vetrak....moje teplota je ted 65 stupnu a to se mi zda moc..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jestli to je teplota v klidu, tak je to opravdu moc ... další větrák by mohl pomoct, ale důležité je taky, aby v case nic nebránilo proudění vzduchu, tzn. smotat kabely atd. Jaky máš na tom CPU chladič ? Je dobře nasazený ? Taky zkntroluj jestli je dobře nanesená teplovodivá pasta, případně ji nanes znovu ...
Goldnoob team proud member!
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Urcite je dobry (je to v podstate zaklad) hodit dozadu do case vetrak, kterej by tahal horkej vzduch od procesoru ven...
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

mno tak jsem tam dal pridavnej vetrak a uvidim...jakej vliv na teplotu ma kdyz mam odevrenej case??

muzete mi rict jestli je tohle teplovodiva pasta:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6835100011
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

ZeDisDeath píše:mno tak jsem tam dal pridavnej vetrak a uvidim...jakej vliv na teplotu ma kdyz mam odevrenej case??
Když je v casu udělaný proudění vzduchu hodně dobře, tak se může teplota po otevření case i zvýšit, ale většinou se sníží ... mě o 3 stupně (Ale mě teplota teda netrápí, protože mám i při zatížení max těch 43 st.) :)
Goldnoob team proud member!
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Otevrenej case prospiva akorat lepsimu chlazeni procesoru. Pri oddelane bocnici neni v case pruvan a pokud mas nejakou pasivne chlazenou soucatku (chipset) tak se bude vice zahrivat.. Pasta mezi procesor a chladic staci obycejna silikonova, stoji kolem 60kc..
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

Takze mi staci si koupit nejakou obycejnou silikonovou teplovodivou pastu....nemusi to bejt SPECIAL na procesor??a co je teda ta vec na kterou jsem tam hodil odkaz...ja jsem totiz momentalne v USA tak nevim co za tu pastu mam koupit...

jinak komp uz funguje prekrasne...teplota je vpoho..nechal jsem bezet 8 hodin torture test v prime95 a pohoda
lOOkIN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lOOkIN »

ZeDisDeath píše:Takze mi staci si koupit nejakou obycejnou silikonovou teplovodivou pastu....nemusi to bejt SPECIAL na procesor??a co je teda ta vec na kterou jsem tam hodil odkaz...ja jsem totiz momentalne v USA tak nevim co za tu pastu mam koupit...
Ten odkaz, co jsi tam hodil není na pastu, je to nějaký speciální odstraňovač nečistot a čistič povrchů - ze stejného serveru si vyber něco tady
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“