VELKY PROBLEM S AMD XP 3000+ BURTON
Moderátor: Eddward
- ZeDisDeath
- Nováček
-
VELKY PROBLEM S AMD XP 3000+ BURTON
Mam problem....koupil jsem si tenhle procesor a slapal krasne na 2.1Gz pak se mi nejak zhroutil windows tak jsem formatoval a preinstaloval a ted mi bezi jen na 1300MHz!!!! JAK JE TO MOZNY??
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
- ZeDisDeath
- Nováček
-
- fanik
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ZeDisDeath
- Nováček
-
- fanik
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
zkousel jsi novy bios?ZeDisDeath píše:Je to deska ECS KT600-A
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ ... 35&LanID=0
- ZeDisDeath
- Nováček
-
- fanik
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
- ZeDisDeath
- Nováček
-
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
Takze nejspis vim cim to je... Mas manual k desce? Pokud ne, stahnes ho tady.. http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/P ... ame=Manual
Na 10te strance toho manualu je nastaveni FSB pomoci jumperu, takze podle toho navodu nastavis jumperem FSB na 166MHz a melo by to byt OK.
Na 10te strance toho manualu je nastaveni FSB pomoci jumperu, takze podle toho navodu nastavis jumperem FSB na 166MHz a melo by to byt OK.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- ZeDisDeath
- Nováček
-
- Thellwin
- Administrátor
Jestli to je teplota v klidu, tak je to opravdu moc ... další větrák by mohl pomoct, ale důležité je taky, aby v case nic nebránilo proudění vzduchu, tzn. smotat kabely atd. Jaky máš na tom CPU chladič ? Je dobře nasazený ? Taky zkntroluj jestli je dobře nanesená teplovodivá pasta, případně ji nanes znovu ...
Goldnoob team proud member!
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
- ZeDisDeath
- Nováček
-
mno tak jsem tam dal pridavnej vetrak a uvidim...jakej vliv na teplotu ma kdyz mam odevrenej case??
muzete mi rict jestli je tohle teplovodiva pasta:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6835100011
muzete mi rict jestli je tohle teplovodiva pasta:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6835100011
- Thellwin
- Administrátor
Když je v casu udělaný proudění vzduchu hodně dobře, tak se může teplota po otevření case i zvýšit, ale většinou se sníží ... mě o 3 stupně (Ale mě teplota teda netrápí, protože mám i při zatížení max těch 43 st.)ZeDisDeath píše:mno tak jsem tam dal pridavnej vetrak a uvidim...jakej vliv na teplotu ma kdyz mam odevrenej case??

Goldnoob team proud member!
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
Otevrenej case prospiva akorat lepsimu chlazeni procesoru. Pri oddelane bocnici neni v case pruvan a pokud mas nejakou pasivne chlazenou soucatku (chipset) tak se bude vice zahrivat.. Pasta mezi procesor a chladic staci obycejna silikonova, stoji kolem 60kc..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- ZeDisDeath
- Nováček
-
Takze mi staci si koupit nejakou obycejnou silikonovou teplovodivou pastu....nemusi to bejt SPECIAL na procesor??a co je teda ta vec na kterou jsem tam hodil odkaz...ja jsem totiz momentalne v USA tak nevim co za tu pastu mam koupit...
jinak komp uz funguje prekrasne...teplota je vpoho..nechal jsem bezet 8 hodin torture test v prime95 a pohoda
jinak komp uz funguje prekrasne...teplota je vpoho..nechal jsem bezet 8 hodin torture test v prime95 a pohoda
- lOOkIN
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ten odkaz, co jsi tam hodil není na pastu, je to nějaký speciální odstraňovač nečistot a čistič povrchů - ze stejného serveru si vyber něco tadyZeDisDeath píše:Takze mi staci si koupit nejakou obycejnou silikonovou teplovodivou pastu....nemusi to bejt SPECIAL na procesor??a co je teda ta vec na kterou jsem tam hodil odkaz...ja jsem totiz momentalne v USA tak nevim co za tu pastu mam koupit...