WD 80GB zavrčí a XP ztuhne:o))

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Rider Diver
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

WD 80GB zavrčí a XP ztuhne:o))

Příspěvek od Rider Diver »

Je to celkem prdel, ale já z toho začínám pomalu, ale jistě šedivět :sad: PC náhodně mrzne z pro mě záhadného důvodu. Příčinou může být jakákoliv aplikace. Společným jmenovatelem je charakteristický zvuk, který zamrznutí předchází.(V HDD cvakne a lehce zavrní. Jako když přejedou čtecí hlavy po plotnách?). Může nastat i situace, kdy kompl tuto abnormalitu "přežije", ale pak se 10ti násobně sníží rychlost čtení a zápisu na disk....
Původně jsem mylsel, že je to nakopnutý system a tak jsem pro jistotu formátoval. Bohužel bez úspěchu,problém se objevil v čisté instalaci znovu. Zkoušel jsem odpojit ostatní IDE zařízení,ale nic se nezměnilo. Už už jsem začínal nabývat jistoty, že se skutečně jedná o chybu hardwareovou, ale pokus o obnovení systému o 2 dny zpět, počítač zase na chvíli zotavil :sad: Samozřejmě jsem zkusil i win chdsk, včetně opravy chybných sektorů na disku, ale nic to na něm nenašlo. Jako by vše bylo OK.
Nesekal jste se někdo s něčím podobným? Netušíte, kde je zakopaný pes? Nebyl by nápad, čím to otestovat lépe? Děkan...
AMD64 3+@35+, Abit AV8Pro, 2x512 A-data 566 2-2-2-5, ATI X800XTpe 580/1200, 2xHDD Samsung 80GB RAID 0, Audigy 2ZS
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Neco podobnyho se mi stava u myho Seagate, ale to se PC rychle restrtuje pak teprve cvakne a kousne se.... takze me taky zajima co s tim muze bejt :o

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Vampireslayer
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vampireslayer »

Podle myho nazoru ten disk konci, tohle nevypada na softwarovou chybu.
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghosthunter »

Mam podobny a snad i ten samy problem. Uz jsem tu o nem psal. Zatim jen cekam, zalohuju a vidim to na reklamaci disku.
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

doporučuju udělat zálohu po dobrym dokud to jde, vim dobře co říkam :wink:
Rich
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rich »

Taky bych zálohoval všechna data a poslal disk na reklamaci protože bych řekl že je to vada disku a může kdykoliv odejít ůplně
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj, no disk uz finisuje-ZALOHUJ!!.Stejny problem jsem mnel s 80WD sem tam to vytuhlo a pak to vydavalo divne zvuky.Vyzkousel jsem to tak ze jsem disk poradne zatizil, tzn. dal jsem zkopirovat adresar windows na jiny oddil na tom samem disku a pokazde se to seklo A PISKALO.Takze jsem to resil reklamaci.Do jistoty si muzes jeste stahnout utilitu od Westernu a jestli i ta vyhodi eror tak je to jasne,pri reklamaci muzes rict ze jsi to jeste kontroloval utilitou od WD at ta reklamace netrva dlouho.V mem pripade mi dali repas tzn. ze na nem vymnenili jen elektroniku,ale disk do 14dnu opet umrel a pak mi uz konecne dali novy :wink:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
N!trO
Nováček
Nováček

Příspěvek od N!trO »

jj mozem len potvrdit, takto mi odisiel seagate 40gb...obcas zacal dost chrcat a cely comp nesiel ani pohnut a vobec cely win nevedel skoro citat z toho disku aj ked win som mal na druhom disku (maxxtor), tusil som ze asi odchadza tak som to zalohoval, po chvilke mi necel naskocit win...tak som vybral toho seagatea a uz to slo v poho
MSI KT4AV; AMD Athlon XP 1900+ (core Palomino), MSI ATi Radeon RX9550 128MB (250.200@413.237); HDD Maxxtor 40GB 7200rpm+Seagate Baracuda 160GB 7200rpm; 2x256MB DDR (na 200MHz obi dve)...
njn srot ale co uz :D
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

mne odesel stejnym zpusobem Seagate Barracuda 80 GB tri dny po jeho koupi. nastesti jsem na nem nemel zadna dulezita data, jen system. dal jsem jej na reklamacku a pry to byla kusova vada.
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: WD 80GB zavrčí a XP ztuhne:o))

Příspěvek od rumbo »

Rider Diver píše:Je to celkem prdel, ale já z toho začínám pomalu, ale jistě šedivět :sad: PC náhodně mrzne z pro mě záhadného důvodu. Příčinou může být jakákoliv aplikace. Společným jmenovatelem je charakteristický zvuk, který zamrznutí předchází.(V HDD cvakne a lehce zavrní. Jako když přejedou čtecí hlavy po plotnách?). Může nastat i situace, kdy kompl tuto abnormalitu "přežije", ale pak se 10ti násobně sníží rychlost čtení a zápisu na disk....
Původně jsem mylsel, že je to nakopnutý system a tak jsem pro jistotu formátoval. Bohužel bez úspěchu,problém se objevil v čisté instalaci znovu. Zkoušel jsem odpojit ostatní IDE zařízení,ale nic se nezměnilo. Už už jsem začínal nabývat jistoty, že se skutečně jedná o chybu hardwareovou, ale pokus o obnovení systému o 2 dny zpět, počítač zase na chvíli zotavil :sad: Samozřejmě jsem zkusil i win chdsk, včetně opravy chybných sektorů na disku, ale nic to na něm nenašlo. Jako by vše bylo OK.
Nesekal jste se někdo s něčím podobným? Netušíte, kde je zakopaný pes? Nebyl by nápad, čím to otestovat lépe? Děkan...
vid toto>
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=51568
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“