Jak na ATA-133

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak na ATA-133

Příspěvek od ElCon »

Mám problém ..moje deska

Kód: Vybrat vše

http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7VRXP(2.0).htm
podporuje ata-133, ale disky[wd 40gb;sg 120 gb] jedou jen ve stovkovým modu ... navíc se mi winy startujou asi tak 1 minutu a když odpojím tu 120-ku, nastartujou se za 18 sek. Jo a ještě ... na začátku, když to detekuje disky a podobně to hodí hlášku :

MBUltra133 BIOS in not installed because there are no drivers attached
... to by teda znamenalo, že BIOS, kterej tam mám nemá přiložený ovladače pro atu 133 .. tak jsem se podíval na cd s utilitama a tam nic není ... poradíte někdo ? .. nevím co s tím ... dík
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

A co tam mas za datove kabely?tahle hlaska se kamosovi objevovala kdyz mnel disky zapojene na 40zilovem kabelu.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Jak na ATA-133

Příspěvek od zombux »

ElCon píše:

MBUltra133 BIOS in not installed because there are no drivers attached
... to by teda znamenalo, že BIOS, kterej tam mám nemá přiložený ovladače pro atu 133 .. tak jsem se podíval na cd s utilitama a tam nic není ... poradíte někdo ? .. nevím co s tím ... dík
tohle dělaj externí řadiče když hledají připojený zařízení, když všechny disky hodíš na interní ATA řadič (tj IDE0 a IDE1) a ten externí (IDE2 a IDE3) vypneš, tak tohle dělat nebude (i když nevím jestli se to vyplatí :-D ). takhle to prostě funguje u každýho přídavnýho IDE řadiče - má vlastní BIOS a proto ta chvilka hledání zařízení
ignorelist: kremrole a dezoláti
ElCon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ElCon »

Tak už je to vyřešený ! ... ale kva jak ! ...
chtěl jsem do winů nainstalovat EIDE ovladače ... tak jsem i udělal ... po restartu do hodilo jak jinak než BSOD a hotovo ...[ tak jsem zbytek dne jel v linuxech, páč jsem někomu půjčil xpa ...] zkoušel jsem opravu a nic ... tak jsem si nainstaloval do jinýho oddílu další winy, nabootoval a zálohoval ... potom jsem norm. z winů odinstaloval EIDE ovladače ... zase to házelo BSOD ... tak jsem to celý zformátoval ... a světe div se ! ... boot za 8 sec ! ... TAK TOHLE vůbec nechápu ----
wAr3z. p0m0zT3 v b0jI, kT3rý j3 zDáNliVě pR0hRaNý
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“