Problém se zdrojem nebo větřákem?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Kamča
Začátečník
Začátečník

Problém se zdrojem nebo větřákem?

Příspěvek od Kamča »

Jsem laik tak vám to vysvětlím jak budu moct.V pc bedně je nahoře krabička asi větřák a strašně hučí až řve je to jak siréna.Když do toho trochu praštím na chvilku přestane a za chvíli to začne znovu.Co mám dělat,nemůže zhořet pc?Dík za pomoc Kamča
Naposledy upravil(a) Kamča dne pát 25. lis 2005, 20:52, celkem upraveno 1 x.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

V bedně nahoře? To jako kde? Ve zdroji, na zakladovce, nebo jen tak ve skrini? Jestli je to vazne vetrak jak pises, koukni se jestli je dobre pridelany (aby nerezonoval se skrini) Pokud je to PC starsi tak muze ten vetrak byt uz zaneseny a budes ho muset bud alespon vycistit nebo vymenit. Chtelo by to popsat nebo vyfotit co a kde to je. At treba nevyhodis vetrak na procesoru :-D

Jo jinak to vubec nepatri do tohohle threadu, ale brzo ti to nekdo presune.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím potřebuji pomoct!!!!!!

Příspěvek od sh »

Kamča píše:Jsem laik tak vám to vysvětlím jak budu moct.V pc bedně je nahoře krabička asi větřák a strašně hučí až řve je to jak siréna.Když do toho trochu praštím na chvilku přestane a za chvíli to začne znovu.Co mám dělat,nemůže zhořet pc?Dík za pomoc Kamča
hm zmen nazev threadu , dale popis jaka krabicka a co rve , jestli myslis takovou cca 10x5cm , ktery ma ventilator zvenku a vede do nej svazek napajecich kabelu tak to vude zdroj :) takze rozebrat za kilco koupit 80mm vetrak (kterej asi mas) a dat ho tam :wink:
Kamča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kamča »

Tak jsem tu krabičku vyšroubovala z jedné stany je větřák a z druhé velký svazek drátků.Snažila jsem se to vyčistit a zatím je klid.Větřáky mám dva jeden větší a jeden menší přímo v bedně.U toho většího vede větrání ven a je to stříbrná krabička a na ni napsáno PFC Tak ten blbne. :oops:
Omlouvám se nevěděla jsem kam to vložit moc se ještě v pc nevyznám tak se nezlobte.Kamča
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Jo, to je zdroj :)

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

zdroj

Příspěvek od hlupak »

Pravepodobne je to zdroj,nic jineho me nenapada co je vbende nahore a dela ramus,ve vetsine cancelarsky Pc jsou no name zdroje.
kdyby jsi mela chvilku casu,uz jsi riakla ze jsi to cistila,muzes ho znova vyndat a napsat sem specifikace co na nem naleznes? mel by tam byt stitek atam nazev,napeti,spotreba a tak(A,V,W)
a mozna i nejaky jmeno company co ho vyrobila(mozna ne)
a jak je asi strej? a celkovy pc je stary jak?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

pokud je to nejaky stary zdroj, tak ho vyhod a za nejakych 668 Kč kup 350W fortron s 12 vetrakem...

pokud si trofas to rozdelat, tak kup jenom vetrak, vymen vetraky - nemusis ani nic pajet a vyved ten novy ze zdroje k napajeni primo z desky.

PS: to ze jsi holka, te neopravnuje k tomu, aby si napsala titulek s prominutim jako prase. pravidla si cetla? pouzij prosim tlacitko edit a zmen ho na neco smysluplneho. Dik
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

1, asi urcite to bude nejaky stary zdroj a vymena by byla asi nejlepsi reseni
2, psala ze tomu nerozumi,tak bych ji vubec nepoustel do otvirani zdroje,jestli ovsem nema elkrtoskolu :D
3,naprosto souhlasim s nazvem threadu
P.S. posledni dobou cim dal tim vice lidi nerespektuje pravidla a nazyvaji thready stylem HELp,nebo Prosim nutne pomoct.. :?
Kamča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kamča »

Tak jsem to ještě jednou vyšroubovala a jediné co tam je napsané je:
EC Model:300 a 300W.Mám ho 2 roky.A za název se omlouvám už jsem to opravila.Dík Kamča
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghosthunter »

EC, ze by to byla ma oblibena znacka Eurocase? Tak ten zdroj tam uz radeji nevracej :-D a kup si novy. Usetris tak dalsi cas a penize za problemy s timto zdrojem...
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
Kamča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kamča »

Dobře,koupit nový ale jaký?Poradíte mi značku atd.Půjdu ho zítra koupit,můžu ho vyměnit sama nebo na to potřebuji odborníka?
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Tak souhlasil bych se zdrojem Fortron 350W...
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

ja nejsme odbornik na zdroje, ale hledej znacky jako Aopen, Fotron, Chieftec.
Mela by jsi napsat soukromou zpravu ICE ovi a napsat kolik muzes utratit
napr 400W stojej kolem1200-2000 Kc a 500 stojej jeste vys,ale zase mas jistotu ze ti to dyl vydrzi,ale v tvem pripade postaci nakej 400W ,monza ze dokonce i 350W od Fotronu
Ale jestli ne tak at me ICE opravy pls
mrkni treba na http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... oje%5C400W
ale radis to skonzultuj jeste snekym jinym
Kamča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kamča »

Jak dlouho je záruka na zdroj?
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Tak zalezi o jakou jde znacku, ale min 2 roky.
Kamča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kamča »

Hledala jsem ve faktuře jak dloho mám na zdroj záruku ale ve faktuře tuto značku vůbec nemám?Mám tam jen :MB Gigabyte 7VT600,procesor AMD Athlon XP 1700+,aktivní chladič DIMM 512 MB DDR SDRAM PC3200,Maxtor 6Y060L0 DiamondMax Plus 9 60GB,CD-RW Asus,FDD 3,5 1,44 MB,VGA ATI Radeon 9200 a Iiyama 15 LCD.Který je zdroj abych v prodejně nevypadala blbě že to neznám.Dík Kamča
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

MB Gygabite 7Vt600 tak to je MOTHERBOARD (deska na ktery vsechno je nalepeny)
AMD AThlon..ano Processor chladic(ten je nalepenj na nem
DIMM 512 DDR... PAMETOVY MODUL (asi tak nejlepsi vec z toho,jestli je to ovsem 1*512Mb
MAXTOR...HArd disk
CDRW-Tam kam strkas cedecka :D
1.44 ..disketova jednotka
VGA! Radeon 9200 Graficka karta asi AGP (myslim)
Iiyama 15@ ..Monitor
Zdroj zde neni uvedeny. Pravdepodobne je case stejne znacky jako zdroj, a byla dodavana dohromady,vetsinou tyhle levny case se dodavaj i s nakym nedobrym zdrojem
Jak jsi kupovala tenhle pocitac?
po dilech? nebo celej v obchode?
jestli celej,tak by se mela zaruka vstahovat i na zdroj1
Hlavne se nenech nejak obbnout,ze to je byla tvoje vina(snad ne)
a Ja si myslim ze pro tebe by bylo asi nejlepsi reseni
treba tohle http://shop.ycnega.cz/konfiguratorycn/K ... &modId=944
a nebo tak neco, ani nemusis utracet za pameti, a cd rom,koupil bych snad dvd rom ,aby jsi skoukla nakej ten film,ale asi ne v nej kvalite
http://www.computer.cz/?CatID=53
nebo neco tady
asi nej pro tebe tohlehttp://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30863s
muzes tam pridat i ten svuj hard disk i tu pamet
CENA je bez monitoru,to zalezi na tobe jestli zustanes u te 152 (jestli je to FLAt (tenke) tak to jeste jde, ale jestli je to CRT(to velkyyyy) tak bych popremyslel o nejakym novym
no nic ,doufam ze si stoho neco preberes a chapes
Jestli jsem neco spletl a nebop zapomel tak se omlouvam a prosim o upravu ci dodatek
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

sestava je v pohode. urcite by se dala ztisit a tak, prikoupit DVD, vylepsit zvuk, ale to nas ted nezajima.

k tvemu PC by odpovidal dobre tenhle zdroj:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30553
nebo tenhle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23055

350W ti postaci i se solidni rezervou, protoze nemas zadnou narocnou grafiku, KT600 taky nic nezere, 1 disk a 1 mechanika.

Oba jsou hodne tichy a vydrzi (pokud neni vylozene vadny kus, coz se projevi obvykle hned, poškozeni pri prevozu atd.).
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

ICE píše:sestava je v pohode. urcite by se dala ztisit a tak, prikoupit DVD, vylepsit zvuk, ale to nas ted nezajima.

k tvemu PC by odpovidal dobre tenhle zdroj:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30553
nebo tenhle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23055

350W ti postaci i se solidni rezervou, protoze nemas zadnou narocnou grafiku, KT600 taky nic nezere, 1 disk a 1 mechanika.

Oba jsou hodne tichy a vydrzi (pokud neni vylozene vadny kus, coz se projevi obvykle hned, poškozeni pri prevozu atd.).
dekuji ICOVi,za opraveni asi tomu rozumi vic nez ja
ale Doufam ze jmse ti oba pomohli a vyberes si :)
Kamča
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kamča »

Takže jen opravit větřák asi nejde?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“