on board zvuk "chrchlá a drhne"

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
D7D
Nováček
Nováček

on board zvuk "chrchlá a drhne"

Příspěvek od D7D »

na kancel. PC s deskou asus KV-MX je audio ADI AD 1888 Sound max.Zvuk při přehrávání chrchlá a jakoby drhne-zpožďuje se.při otevření dalších programů např exel a word se zvuk brutálně zadrhává a zátěž CPU letí nahoru.Ovladače jsou použity z přiloženého asus CD ale stáhnul jsem i nové,stejný efekt.Na desku jsem naflashoval novej bios a nic.Nějaká rada?
sestava sempron 2600+,512Mb ddr a win xppro.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: on board zvuk "chrchlá a drhne"

Příspěvek od Teuzz »

D7D píše:na kancel. PC s deskou asus KV-MX je audio ADI AD 1888 Sound max.Zvuk při přehrávání chrchlá a jakoby drhne-zpožďuje se.při otevření dalších programů např exel a word se zvuk brutálně zadrhává a zátěž CPU letí nahoru.Ovladače jsou použity z přiloženého asus CD ale stáhnul jsem i nové,stejný efekt.Na desku jsem naflashoval novej bios a nic.Nějaká rada?
sestava sempron 2600+,512Mb ddr a win xppro.
Z vlastní zkušenosti se zeptám takhle:

ty Win už máš nainstalovaný hodně dlouho, viď?
Burn in hell.
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

sezen nejnovejsi ovladace,pokud to nepomuze tak rovnou preinstaluj winy
rombow
Nováček
Nováček

Příspěvek od rombow »

s integrovanymi zvukovkami to tak chodi...
D7D
Nováček
Nováček

Příspěvek od D7D »

Bohužel nemohu s vámi souhlasit .právě že je to nové PC s novejma voknama a tuhle konfiguraci mám na 3 PC a blbne to jen na jednom.A psal jsem že ovladače jsem tam dal i nové.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nee to teda ne! ze onboard zvukovky vseobecne (prumerne) stojej za poradny konsky lejno to mozna jo, ale snad si nemyslite aby to vyrobce na tu desku daval kvuli tomu aby to uzivatel hned byl povinen vypnout! normalne to funguje i hraje . pokud to teda neni rozbity. a na kancelarsky ucely nebo pro sumitka 120W P.M.P.O. to urcite i staci. nicmene co byste cekali u takovyhle zvukovky kdyz muze byt cena tak 50-100kc :-D myslim ze to bude problem nakyho nezadouciho softu nebo sdileni IRQ.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

tak asi takhle. mam desku viz nize. tento pocitac mam pul roku, a wokna předělávam každej měsíc. zvukovku mam na desce - realtec, a najednou ho zapnu a v bednách to celkem dost šumí, teda spíš bzučí. no jako nic na to nepomáhalo, tak jsem si sehnal sb.live, nebot jsem původně myslel že ta onboard prostě odešla, ale když jsem onboard vypnul v biosu a zapojim sb-live tak to bzučí stejně. když dam zesík na pulku a nic nepřehrávam tak to bzučí dost nahlas, takže nemá smysl puštět nic nahlas, akorat by dělalo bordel. No, vyp jsem pc a zesik nechal zapnutý, dam opět hlasitost něco málo přes čvrt a stějně bedny bzučí. Teprve až vytáhnu kabely od pc a monitoru ze zastrčky, tak to přestane. Zkoušel jsem vypojit jen pc a monitor nechat v zásuvce, ale jak jsem píchnul kabel z monitoru do grafiky, začlo opět slabě bzučet. Takže vydím vadu v desce nebo ve zdroji. Rád bych se toho zbavil. Jinak jak bylo výše uvedeno, také mi se mi zničeho nic začal zasekávat zvuk. Třeba nic nedělam, otevřu prohlížeč,a v tu chvíly se mi to sekne tak na sekundu asi tak 100krát. ale jak kdy. ne vždy. Takže pokud někdo ví jak ten pojebanej zvuk spravit, budu rád když pomůžete. THX
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Reptile píše:...
Vadu nehledej v PC, ale v siti. Prostě máš špatný vedení po baráku. Když zapnu lampičku, repráky bzučí.... Musel bys to připojit všechno přes nějaký UPC, to by to snad odizolovalo.... Nebo má adaptér repráků snad aktivní PFC? :D
Burn in hell.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

myslim si ze v tom bzuceni bude naka takovahle provarka. ale co? myslim ze opravdu nakej provar v siti. nemas nahodou prehozenou fazi s nulou? ze by ti to mohlo docela delat problemy. Ja jednou na svym case multimetrem nameril 100V. dodnes nechapu jak. jeste mi to dalo slehu... po otoceni faze (treba ji mas dobre) to bylo ok...
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

no jestli mam nebo nemam přehozenou fazi to ja nefim. nejsem elektriktař :-). ale ja mam za to že mi to dřív nedělalo, bych si toho fšim. no zkoušel jsem tam píchnout i ochranu proti přepětí a fuck. Nic. ale už delší dobu planuju zdroj s aktiv.PFC, to by mi jako pomohlo? no nefim nefim. a to upc teda ještě zkušim... :wink: ale co mi to bude platné že budu mit zdroj s ak.pfc kdyz tam dam kabel od monitoru a bude zase něco malo bzučet.... kuaaaaaaaa!!! vyjebaná síť v panelaku. GRrrr.

A nemam adapter v repro. mam to píchnuté přes zesík,kterej dost dobrej a má určitě dost ochraných prvků. Mam sloupy, takže se nenapájí. jde do nich jen zvuk.
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

ehm... a neni problem jen v tom že sou disky/mechaniky v PIO módu? zkontrolovals jestli máš na všem zaplý DMA? :roll:
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Zkus všechno - PC, monitor, zesilovač... připojit do jedné zásuvky.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

btw.DMA určitě zapnuté je. je to automaticky nastavenu pri instalaci XP.
A fše mam zapojene v jedné zásuvce. taže zase žádna pomoc. aaaaaaa!!!! :x :?

btw jak se zapina dma v XP? a taky změna irq? protože přes wokna to irq asi nepude a v biosu v tom nějak nevyznam. a nefim jak vam sem hodit obrazek s výpisem konfliktů s IRQ, něco to píše o zvukovce :? :(
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“