Zavadeni Debianu z win

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Davids
Začátečník
Začátečník

Zavadeni Debianu z win

Příspěvek od Davids »

Prave jsem si nainstaloval Debian Sarge, neinstaloval jsem zavadec, protoze chci pouzit zavadec ktery je u WinXP, potom co jsem dal neinstalovat zavedec tak mi to vypsalo
ze mam zavest jadro: /boot/vlinuz
na oblasti: /dev/sda3
a pouzit parametr root=/dev/sda3
Kde toto mam napsat, nebo jak, moc se v tom nevyznam. :(
Pokud zavadec z win nebudu moct pouzit, tak prosim o radu jak LILO (GRUB) doinstalovat, bez reinstalu systemu. Disketu nemam. Pry to jde nejak doinstalovat z LIVE CD, mam k dispozici Linspire 5.0.
Vubec nevim jak to doinstalovat, nikde jsem k tomu nic nenasel. :sad:
Diky moc
Notebook: Dell Vostro 1500 @ Core 2 Duo 2GHz, RAM: 4GB, HDD 320GB + Windows Vista
Desktop: MB: DFI-DAGF CPU: Athlon 64 3000+ Venice RAM: 2x512 Geil HDD:160GB DVD/CD LG-GSA 4163B @ Teac CD-RW Power: 500W IC MEX VGA: Leadtek WinFast PX6600TD @NVidia Ge-Force 6600 LCD: Samsung SyncMaster 710T + Windows XP
Mobile: BelTel Norea @ Windows Mobile 6
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Debian nepoužívám, ale co vím tak zavaděč oken neumí s linuchem, ale když tak to zkus napsat do Boot.ini...

Jinak lilo by jsi měl doistalovat pomocí instalčních cd tam to najdeš (divil bych se, že by to právě v debianu nebylo)
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

POuzivat zavadec Windows pro cokoliv mimo windows je pracne a zbytecne. Nainstaluj LILO (lepe GRUB), pripadne XOSL do MBR disku misto okenniho zavadece a bude ti lip.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
lipo_
Nováček
Nováček

Příspěvek od lipo_ »

nabootuj z jakyhokoliv linuxovyho cd do konzole kde se chrootnes do debianu a tam lilo/grub doinstalujes
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“