Restartuje se počítač!!! Nevím, co dělat!!!

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
fieldy.K
Nováček
Nováček

Restartuje se počítač!!! Nevím, co dělat!!!

Příspěvek od fieldy.K »

Mám problém. Včera jsem si připojil k PC HDD od kámoše. Kopíroval jsem na disk nějaké věci. Potom jsem nainstaloval hru Civilization IV. Když jsem jí spustil, tak jsem komp omylem uvedl do režimu spánku. KDyž jsem se z něj chtěl dostat, tak to šlo v pohodě. Jen se teda potom restartoval počítač. Říkal jsem si, že se nic nestalo, počítač dál v pohodě jel. Když jsem ho potom večer sám restartoval, tak už do začalo blbnout. Vždycky mi najede windows a asi po 15 vteřinách se mi počítač restartuje. Všiml jsem si ale, že se nevypíná zdro. Restartuje se pouze jakoby HDD. Nevím, čím to je. Možná to způsobil ten režim spánku. Ale mohl to být i nějaký vir. Předtím, než jsem spouštěl CIVILIZATION IV, tak jsem z jedné stránky stahoval crack. A když jsem jej stáhnul, tak mi AVAST hlásil nějaké viry. Ale jen teda trojské koně...myslel jsem si, že tohle trojan udělat nemůže, ale třeba jo...nevím. Moc se v tomto ohledu nevyznám. Potřeboval bych pomoc. PLS...help ;-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jsem z jedné stránky stahoval crack
takže warezák
když jsem jej stáhnul, tak mi AVAST hlásil nějaké viry. Ale jen teda trojské koně
a ještě lama... "jen" trojský koně je poměrně průser

hm :roll: sorry ale na tomhle fóru se warez neřeší, nikdy neřešil a řešit nebude.
Naposledy upravil(a) zombux dne pát 25. lis 2005, 11:19, celkem upraveno 1 x.
ignorelist: kremrole a dezoláti
fieldy.K
Nováček
Nováček

Příspěvek od fieldy.K »

Tady nejde o řešení warezu, ale o ten komp. Jsem klidně nemusel uvést, že jsem něco takového stahoval a problém by byl stejný...%
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no... myslím že s chlazením jsi při vyměňování disku nepohnul takže se to nepřehřívá a zdroj taky nechcípl... takže chyba je jasně softwarová. pokud bys nenapsal že se to začlo s*át po stažení cracku a navíc máš systém plnej trojanů tak co čekáš :)

zkus soft TrojanRemover
ignorelist: kremrole a dezoláti
fieldy.K
Nováček
Nováček

Příspěvek od fieldy.K »

jenže problém je v tom, že se nedostanu do systému. Ono to vždycky hned restartuje, takže se tam nedostanu. Ale ještě jsem nezkoušel nouzový režim...tam to třeba půjde. Ale bylo mi teda doporučeno,že mám zkusit restartova BIOS pomoci jumperu. Jen si teda nejsem jist, že se tím tímto něco vyřeší %
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

A co jsi zkusil? Co takle nejakej trial antivir? nebo jednorazovou aplikaci co ma každy vyrobce antiviru na svych webovkach? Rozhodne lavasoft ad aware atd.Proscenuj a dej vedet.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

fieldy.K píše:jenže problém je v tom, že se nedostanu do systému. Ono to vždycky hned restartuje, takže se tam nedostanu. Ale ještě jsem nezkoušel nouzový režim...tam to třeba půjde. Ale bylo mi teda doporučeno,že mám zkusit restartova BIOS pomoci jumperu. Jen si teda nejsem jist, že se tím tímto něco vyřeší %
A co bootovaci disketu od antiviru?Treba AVG a mnoho dalšich to umi.... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
fieldy.K
Nováček
Nováček

Příspěvek od fieldy.K »

Jak jsem psal, tak mi vůbec nenajede windows. Prostě se to vždycky restartuje, takže nemám šanci něco takového stihnout % AD-aware jsem používal a skenoval jsem to asi tak týden před tím, než se tohle stalo...
fieldy.K
Nováček
Nováček

Příspěvek od fieldy.K »

jo, tohle bych opravdu zkusím...asi jediné řešení, které mě napadá %
Kherberoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kherberoz »

hoď mi prázdnou disketu a já ti z ní udělám ten bootovací AVG disk
kdybys místo hraní civilizace dělal něco do školy tak bys takový problém neměl :)
fieldy.K
Nováček
Nováček

Příspěvek od fieldy.K »

Kherberoz píše:hoď mi prázdnou disketu a já ti z ní udělám ten bootovací AVG disk
kdybys místo hraní civilizace dělal něco do školy tak bys takový problém neměl :)
Tak dobře...přinesu Ti disketu :-). heh, já na rozdíl od tebe něco do školy dělám :-D
fieldy.K
Nováček
Nováček

Příspěvek od fieldy.K »

Tak jsem doma. Zkoušel jsem všechno. Prostě to nechápu. Když spustím OS v nouzovém režimu, tak mi to všechno jede. I na internet a na síť se dá dostat. Tak jsem tedy stáhnul aktualizace avastu a programu ad-aware. Spustil jsem scan. Našlo to pár trojanů, tak jsem je smazal. Pak jsem restartoval počítač a přihlásil se v běžném režimu a opět se stalo totéž. Restart. Ono to vypadá tak, jako by se restartoval pouze HDD. Nemůže to být něco s HDD??? Se zdrojem by to nic nemělo být. Nevím co dělat %
fieldy.K
Nováček
Nováček

Příspěvek od fieldy.K »

Je to hodně divné. Zjistil jsem, že když se ten počítač restartuje, tak se vždycky vypne jenom HDD. Jde jasně slyšet, jak se HDD přestane točit a zase se rozjede. Vůbec to není takový zvuk, jako při běžném restartu. Ale třeba ventilátor se stále točí...tohle asi jen tak nevyřeším %-) :-(
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Clear CMOS a reinstal windows :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

fieldy.K píše:Je to hodně divné. Zjistil jsem, že když se ten počítač restartuje, tak se vždycky vypne jenom HDD. Jde jasně slyšet, jak se HDD přestane točit a zase se rozjede. Vůbec to není takový zvuk, jako při běžném restartu. Ale třeba ventilátor se stále točí...tohle asi jen tak nevyřeším %-) :-(
Záleží na sestavě, ale tohle řeší u NF4 chipset drivery 6.66....
_raven_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Restartuje se počítač!!! Nevím, co dělat!!!

Příspěvek od _raven_ »

fieldy.K píše:Mám problém. Včera jsem si připojil k PC HDD od kámoše. Kopíroval jsem na disk nějaké věci. Potom jsem nainstaloval hru Civilization IV. Když jsem jí spustil, tak jsem komp omylem uvedl do režimu spánku. KDyž jsem se z něj chtěl dostat, tak to šlo v pohodě. Jen se teda potom restartoval počítač. Říkal jsem si, že se nic nestalo, počítač dál v pohodě jel. Když jsem ho potom večer sám restartoval, tak už do začalo blbnout. Vždycky mi najede windows a asi po 15 vteřinách se mi počítač restartuje. Všiml jsem si ale, že se nevypíná zdro. Restartuje se pouze jakoby HDD. Nevím, čím to je. Možná to způsobil ten režim spánku. Ale mohl to být i nějaký vir. Předtím, než jsem spouštěl CIVILIZATION IV, tak jsem z jedné stránky stahoval crack. A když jsem jej stáhnul, tak mi AVAST hlásil nějaké viry. Ale jen teda trojské koně...myslel jsem si, že tohle trojan udělat nemůže, ale třeba jo...nevím. Moc se v tomto ohledu nevyznám. Potřeboval bych pomoc. PLS...help ;-)
stalo se mi to stejny a vy
resil jsem to reinstalaci windows
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“