Chci si udelat pruvan v case, vim jak na to (dopredu v case dat fan at pousti studeny vzduch a v zadu fan,at vypousti teply vzduch). Jenze muj problem spociva v tom, ze v predni casti nemam misto na zadny ventilator, pouze vzadu. Moznosti je urcite spoustu jak to udelat, ale nechce se mi nijak rezat case a tak podobne... Prosim tedy o ruzne tipy. Diky moc
no_-_name píše:whoa, 4cm vetrak zdroj hluku a ne pruvanu
to je fakt,jen jsem tam chtel aspon nejak dostat trochu cerstvyho vzduchu...Porad mozna lepsi nez tam nemit nic,teda jen horkej vzduch
Kdyby to aspon trochu pomohlo,ale hlavne zalezi na hluku...
Holda29 píše:nahod nejaka fota case jestli muzes a uvidime co s tim
Mam EuroCase ML8830 (nic moc no...),fota ale bohuzel nemam...12cm FAN dozadu mam jiz vyhlidnutej,ted jen premejslim jak tam trochu domomoct tomu cerstvymu vzduchu z predni strany case.Bohuzel vepredu nemam ale moc mista(spis skoro vubec),prave proto jsem premyslel o tech chladicich HDD jako nahradu...
Neni nahodou v kazdy bedne priprava na 8cm fan zepredu dole? Ja tam teda vyrezal to zebrovani, at to tolik nerve a dal tam tunel s 8cm fanem. Pruvan to udela a jeste mi to uchladi chipset. Ale nema to cenu, pokud nebudes mit cim odsavat ( zdroj je precijenom malo )
Luk(y)isek píše:Chci si udelat pruvan v case, vim jak na to (dopredu v case dat fan at pousti studeny vzduch a v zadu fan,at vypousti teply vzduch). Jenze muj problem spociva v tom, ze v predni casti nemam misto na zadny ventilator, pouze vzadu. Moznosti je urcite spoustu jak to udelat, ale nechce se mi nijak rezat case a tak podobne... Prosim tedy o ruzne tipy. Diky moc
tak ja si myslim ze ty 4x4cm fany su upne na p....mam ich doma..nedawaj ich tam to sa neoplati to nebude mas skoro ziadny ucel..
ja by som ti doporucil dat do zadu pod zdroj najlepsie 12x12cm fan alebo ked ne tak 8x8 a to uz pomôze...dopredu do bedne by som nedaval nic ked mas dierkovane bocne plechy...
wector píše:Neni nahodou v kazdy bedne priprava na 8cm fan zepredu dole? Ja tam teda vyrezal to zebrovani, at to tolik nerve a dal tam tunel s 8cm fanem. Pruvan to udela a jeste mi to uchladi chipset. Ale nema to cenu, pokud nebudes mit cim odsavat ( zdroj je precijenom malo )
Ja vim ze zdroj nestaci,dyt budu kupovat 12cm FAN a taky novej zdroj LC Power 550W se 14cm FANem,takze by to mohlo byt uz ucinny...Zepredu dole v case mam pripravu na 4xFAN(naky maly),ale bohuzel je tam stejne nijak nenarvu,neni misto...Mam hold bl*ej case.Konkretne EuroCase ML8830...I kdyz zas tak strasny to neni...
Cpk píše:
tak ja si myslim ze ty 4x4cm fany su upne na p....mam ich doma..nedawaj ich tam to sa neoplati to nebude mas skoro ziadny ucel..
ja by som ti doporucil dat do zadu pod zdroj najlepsie 12x12cm fan alebo ked ne tak 8x8 a to uz pomôze...dopredu do bedne by som nedaval nic ked mas dierkovane bocne plechy...
Dirkovany bocnice samozrejme trochu mam,takze uvidim...Jeste se to pokusim nejak vymyslet...
Smeli píše:Mám takový pocit, že se někde dají sehnat adaptéry. Ty se našroubují do 5,25 či 3,5 pozice a na ně se dá FAN. Jinak já to řešil radikálním řezem
Tak o nicem takovym jsem jeste neslysel...Ale pokud by to nekdo nekde videl,tak sem hodte link.diky
Tak snad to ten 12cm chladic zvladne(+mozna dam dopredu 8cm,pokud se mi povede ho tam nejak narvat).Ted kdyz tam nemam v case proudeni vzduchu,tak ma CPU cca 40-42C v klidu(coz je dost),ale jak otevru bocnici,tak zacne chladic CPU natahovat chladnejsi vzduch a hned mam v klidu cca 33C a min.Nechci ale mit porad otevreny case(kvuli prachu)...A hlavne nechci case nijak rezat
Luk(y)isek píše:Tak snad to ten 12cm chladic zvladne(+mozna dam dopredu 8cm,pokud se mi povede ho tam nejak narvat).Ted kdyz tam nemam v case proudeni vzduchu,tak ma CPU cca 40-42C v klidu(coz je dost),ale jak otevru bocnici,tak zacne chladic CPU natahovat chladnejsi vzduch a hned mam v klidu cca 33C a min.Nechci ale mit porad otevreny case(kvuli prachu)...A hlavne nechci case nijak rezat
44°C v klidu
to nemívá A64 v dobrý case ani při burnu
holt EC, co bys čekal, místo vymejšlení krkolomejch kravin si měl zainvestovat do něčeho pořádnějšího
a LC se 14 cm větroněm nekupuj, kup radší s 12 cm, nebudeš mít problémy s měněnim až ti začne po roce rachtat
Luk(y)isek píše:Tak snad to ten 12cm chladic zvladne(+mozna dam dopredu 8cm,pokud se mi povede ho tam nejak narvat).Ted kdyz tam nemam v case proudeni vzduchu,tak ma CPU cca 40-42C v klidu(coz je dost),ale jak otevru bocnici,tak zacne chladic CPU natahovat chladnejsi vzduch a hned mam v klidu cca 33C a min.Nechci ale mit porad otevreny case(kvuli prachu)...A hlavne nechci case nijak rezat
44°C v klidu
to nemívá A64 v dobrý case ani při burnu
holt EC, co bys čekal, místo vymejšlení krkolomejch kravin si měl zainvestovat do něčeho pořádnějšího
a LC se 14 cm větroněm nekupuj, kup radší s 12 cm, nebudeš mít problémy s měněnim až ti začne po roce rachtat
Ten LC je pry docela dobrej-no uvidim...Ale kdyz muj EC s 12cm facha uz hodne dlouho a je porad OK,tak proc by to nemel vydrzet i LC...
A s tou case jsem to fakt po*aknul.Stavel jsem PC a nezbyli prachy na lepsi.Snad to ale vychytam nejak tema ventilatorama.
Luk(y)isek píše:Ten LC je pry docela dobrej-no uvidim...Ale kdyz muj EC s 12cm facha uz hodne dlouho a je porad OK,tak proc by to nemel vydrzet i LC...
A s tou case jsem to fakt po*aknul.Stavel jsem PC a nezbyli prachy na lepsi.Snad to ale vychytam nejak tema ventilatorama.
no jo, klasická situace, mám nabušenej HW ale case se šidí jak se dá a pak se všichni divěj jakej je ten EC šmejd
a když si nenecháš poradit tak kup ten se 14 cm větrákem a pak si zas nestěžuj jako s caseou
možná bych ale stejně radši koupil Chiefteca 410W, ale já mám LC s 12cm fanem a jsem max. spokojenej, hlavně protože mi ho větrák uchladí na 5V