rozdelenie systemoveho disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ajofo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

rozdelenie systemoveho disku

Příspěvek od ajofo »

potrebujem poradit:da sa rozdelit disk na ktorom mam win xp priklad 80 giga na dva?celi je formatovani na ntfs chcel by som horozdelit na dva 40 gb prvy ntfs systemovy a druhi priklad na hry fat 32.Takze da sa stzm nieco robyt?nechce sa mi to formatovat a reinstalovat.A este mam taky mensi dotaz na partition magic 8 doteraz som pouzival len fdisk na vytvorenie a delenie diskov ako po pouzivate partition magic vo win alebo sa da pouzivat aj na budovacej diskete?
AMD ATHLON 64 3500+ JADRO VENICE Chladic na CPU Asus K8P1-7MB5S X Mars,MB MSI NEO 2 PLATINUM bios verzia 1.9,chase M@TRIX +WINDOW+MODRY NEON,regulacny panel na vetraky HARDCANO 13
,ZDROJ MERKURI 450W,1GB DDR 400Mhz DUAL KINGSTONE Hyper X CL 2,MSI 6800GT 256 MB,2*80GB HDD MAXTOR DIMAX PLUS 9 SATA,DVD RW LG GSA 4167B,SKYSTAR 2 PCI,CREATIVE SOUNDBLASTER LIVE 24 7.1,REPRO 7.1 CREATIVE,MODEM ZADACOM ORANGE,JOYSTYK LOGITECH,LCD ACER 1722 hs 8 ms,WIN XP SP2,AVG 7.0
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: rozdelenie systemoveho disku

Příspěvek od Dzin »

ajofo píše:potrebujem poradit:da sa rozdelit disk na ktorom mam win xp priklad 80 giga na dva?celi je formatovani na ntfs chcel by som horozdelit na dva 40 gb prvy ntfs systemovy a druhi priklad na hry fat 32.Takze da sa stzm nieco robyt?nechce sa mi to formatovat a reinstalovat.A este mam taky mensi dotaz na partition magic 8 doteraz som pouzival len fdisk na vytvorenie a delenie diskov ako po pouzivate partition magic vo win alebo sa da pouzivat aj na budovacej diskete?
Nemusiš mit disketu bootovaci, normalne se to z win rozdeli v PM a on si to pri bootu PC sam rozdeli, lze to bez problemu jakkoliv rozdelit včetne systemoveho.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“