Kde najdu stránku,když zadám adresu hostingu?
Moderátor: Don
- jarda.jar
- Nováček

-
Kde najdu stránku,když zadám adresu hostingu?
Ping byl tedy vyřešen,lze se nějak dostat na stránku www.soaneratovice.cz,když je hostovaná na serveru s IP adresou 217.168.209.67?Blbne mi totiž DNS překlad(chyba poskytovatele)tak sem se chtěl napojit přímo na IP,ale nevím zda to jde a jestli ano,tak kde se to zjistí... 
Naposledy upravil(a) jarda.jar dne pát 25. lis 2005, 22:10, celkem upraveno 1 x.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Otevřeš si příkazový řádek (Win+R, napíšeš cmd a potvrdíš) a syntaxe je nslookup server
V praxi uvidíš třeba toto (omluv kódování češtiny):
V praxi uvidíš třeba toto (omluv kódování češtiny):
Podtržené adresy jsou adresy seznamu - ovšem musí ti fungovat DNS - bez této služby si v dnešním internetu prostě neškrtnešC:\>nslookup www.seznam.cz
Server: unimatrix.vinor.czf
Address: 10.43.17.1
Neautorizovan odpovŘÔ:
N zev: www.seznam.cz
Addresses: 194.228.32.3, 194.228.32.18
Francie ... sladká Francie
- jarda.jar
- Nováček

-
No jasně ale když zadam adresu toho serveru,na kterym sou nahraný www.soaneratovice.cz ,tak mi nenaběhne,já bych se na tuto adresu právě potřeboval dostat přes IP serveru ( http://217.168.209.67/ )tak abych zadal IP a ne přímo adresu,to nejde?(Mě to jde,ale kámoška je prostě v síti,která jí tuto adresu nepřeloží) 
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- jarda.jar
- Nováček

-
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na ja, špatně konfigurovaný dns může toto dělatsovicka píše:Samozřejmě ... díky tomu že budeš psát v IP adresách při načítání stránek ušetříš několik ms času
Proč to nejde kámošce, to je záhada - nedovedu si to nijak rozumně vysvětlit (ani jako výpadek DNS/DHCP č jinou abnormalitu)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)