Kancelářské PC s drahými daty v síti - prosím o posouzení
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Jericho
- Nováček

-
Kancelářské PC s drahými daty v síti - prosím o posouzení
Tohle PC by mělo být užívané v kanceláři a bude obsahovat data, která jsou pro organizaci klíčová a proto o ně nesmíme přijít. Nebudou se na něm hrát hry, asi ani pouštět video, ale musí být schopno dobře fungovat v síťové databázi. Office budou 2003 profi.
Záměr je následující - disky do raidu 1, když 1 disk shoří, druhý disk je naprosto věrná kopie prvního a stačí ho zapojit samostatně na satu, vše vpohodě nabootuje, pojede. Pro případ, kdyby shořely oba vše navíc zálohovat na DVD a mít kvalitní zdroj, aby to neshořelo. Veliká ramka pro rychlou práci pod WIN s množstvím otevřených aplikací a jako příprava na Vistu. Firewall bude externí hardwareový pro celou síť. Antivirák Nod32. Co byste udělali stejně a co jinak? Dík.
AMD Sempron 2800+ BOX, 754
MicroStar K8N Neo3-F - nForce4 4X
Kingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5
FDD mechanika černá - 3,5" 1,44MB
Sony DWQ30A OEM - DVD-R/+R, DualLayer
Chill Innovation CP-450A2 450W
EuroCase ML5470 bílo/modrá - Middletower
DiamondMax Plus 9 6L080M0 - 80GB SATA
DiamondMax Plus 9 6L080M0 - 80GB SATA do RAID 1
Club3D ATI X300SE 128MB, PCI-E
Genius KB-19e klávesnice
Canyon CN-MSOPT2 myš
Microsoft Windows XP Professional CZ OEM
Ahead Nero Express 6.0 OEM
Norton Ghost ?? - dá se používat v RAID 1? stejně jako bez RAIDu?
Záměr je následující - disky do raidu 1, když 1 disk shoří, druhý disk je naprosto věrná kopie prvního a stačí ho zapojit samostatně na satu, vše vpohodě nabootuje, pojede. Pro případ, kdyby shořely oba vše navíc zálohovat na DVD a mít kvalitní zdroj, aby to neshořelo. Veliká ramka pro rychlou práci pod WIN s množstvím otevřených aplikací a jako příprava na Vistu. Firewall bude externí hardwareový pro celou síť. Antivirák Nod32. Co byste udělali stejně a co jinak? Dík.
AMD Sempron 2800+ BOX, 754
MicroStar K8N Neo3-F - nForce4 4X
FDD mechanika černá - 3,5" 1,44MB
Sony DWQ30A OEM - DVD-R/+R, DualLayer
Chill Innovation CP-450A2 450W
EuroCase ML5470 bílo/modrá - Middletower
DiamondMax Plus 9 6L080M0 - 80GB SATA
DiamondMax Plus 9 6L080M0 - 80GB SATA do RAID 1
Club3D ATI X300SE 128MB, PCI-E
Genius KB-19e klávesnice
Canyon CN-MSOPT2 myš
Microsoft Windows XP Professional CZ OEM
Ahead Nero Express 6.0 OEM
Norton Ghost ?? - dá se používat v RAID 1? stejně jako bez RAIDu?
- _Stepan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- honny
- Středně pokročilý

dva pamětový moduly sou u s754 k ničemu
kup jednu gigovku
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

- Jericho
- Nováček

-
UPS už tam je po starém PC. Proč AMD - ja se v pentiích nevyznám, už je dlouho nesleduju. Je to takový rozdíl? (cenový? ve výkonu?)
V čem si nejsem jistý - myslel jsem si, že čipset nForce 4 podporuje dual channel? Tak proč jsou 2 ramky zbytečné místo jedné? A proč jiný zdroj, myslel jsem si, že tenhle patří mezi ty solidnější? Případně tedy jaký?
S těmi přístupy - tak nejvýše v řádu stovek denně. Nic zátěžového. Spíš tak, že tu ten počítač bude, než se rzí a starobou rozpadne a do té doby musí sloužit.
Cenový limit jsem dostal 17 tis., ale za ty prachy by to bylo tak bez os. Je pravda, kdybych se vešel do 20 - 21, bylo by to fajn.
V čem si nejsem jistý - myslel jsem si, že čipset nForce 4 podporuje dual channel? Tak proč jsou 2 ramky zbytečné místo jedné? A proč jiný zdroj, myslel jsem si, že tenhle patří mezi ty solidnější? Případně tedy jaký?
S těmi přístupy - tak nejvýše v řádu stovek denně. Nic zátěžového. Spíš tak, že tu ten počítač bude, než se rzí a starobou rozpadne a do té doby musí sloužit.
Cenový limit jsem dostal 17 tis., ale za ty prachy by to bylo tak bez os. Je pravda, kdybych se vešel do 20 - 21, bylo by to fajn.
- honny
- Středně pokročilý

V tomhe případě nejde o chipset, pamětovej řadič je v procesoru a procesory pro socket 754 mají single channel řadič.Jericho píše:V čem si nejsem jistý - myslel jsem si, že čipset nForce 4 podporuje dual channel?.
Ač vlastním AMD, tak bych šel v tomhle případě (taky) do Intelu, protože si myslím, že spojení intel desky s intel chipsetem a intel CPU je nejstabilnější možný řešení. Na druhou stranu to trochu víc topí...Jericho píše:Proč AMD - ja se v pentiích nevyznám, už je dlouho nesleduju. Je to takový rozdíl? (cenový? ve výkonu?)
Já bych šel do Chiefteca 410W, jak ostatně všude možně uvádím, ale praktický zkušenosti s ním nemám... Jenom vím, že dost lidí tvrdí že chill je nic-moc...Jericho píše: A proč jiný zdroj, myslel jsem si, že tenhle patří mezi ty solidnější? Případně tedy jaký?
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: