AMD Athlon XP 2800+ , skt.A , Barton
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Lujdy
- Nováček

-
- Thellwin
- Administrátor

Nejdřív bych ho otestoval jestli je stabilní (Prime95 - i když já po zkušenostech u mě už mu moc nevěřím, protože mě hned spadne a jinak je všechno stable) v sekci Benchmarky určitě najdeš nějaký softy kterýma můžeš prověřit CPU. Taky zkontroluj teploty v klidu a v zátěži. Můžeš project 3Dmarky, Hry ... ono je to dlouhodobější záležitost. Já bych ho pár dní testoval na těch 2.25 GHz a pokud se nevyskytnou problémy tak pokračovat dál ...
Goldnoob team proud member!
- Lujdy
- Nováček

-
ja tam zkusil dat jeste 182MHz a je na 2,28GHz a je ta taky goodThellwin píše:Nejdřív bych ho otestoval jestli je stabilní (Prime95 - i když já po zkušenostech u mě už mu moc nevěřím, protože mě hned spadne a jinak je všechno stable) v sekci Benchmarky určitě najdeš nějaký softy kterýma můžeš prověřit CPU. Taky zkontroluj teploty v klidu a v zátěži. Můžeš project 3Dmarky, Hry ... ono je to dlouhodobější záležitost. Já bych ho pár dní testoval na těch 2.25 GHz a pokud se nevyskytnou problémy tak pokračovat dál ...
a taky jsem zkusil 190Mhz a comp nic
- Thellwin
- Administrátor

- Lujdy
- Nováček

-
ok a na kolik,Thellwin píše:Zkus zvýšit napěti CPU, případně koukni na časování pamětí (jaký vůbec máš a na jakém časování jedou ?)Lujdy píše:
ja tam zkusil dat jeste 182MHz a je na 2,28GHz a je ta taky good
a taky jsem zkusil 190Mhz a comp nic
kde mam na casovat pameti?? (Bios)
mam Kingstorm 2x256MB
- Thellwin
- Administrátor

Napětí zvyšuj postupně po malých krůčcích, průrazný napětí pro tvoje CPU by mělo bejt 1.8 V, takže přes to bych nechodil. Hlídej si taky teploty, kolik ti to topí v klidu a v zátěži ?
Ohledně toho časování hledej něco jako DRAM Timing ... bude tam pravděpodobně nastavení "By SPD" - nastavení od výrobce a "By User" nastavuješ sám. Konzervaticní hodnoty jsou 3-4-4-8. Nevím přesně co máš za paměti, takže netuším, jestli jsou CL3 (2,5)
Ohledně toho časování hledej něco jako DRAM Timing ... bude tam pravděpodobně nastavení "By SPD" - nastavení od výrobce a "By User" nastavuješ sám. Konzervaticní hodnoty jsou 3-4-4-8. Nevím přesně co máš za paměti, takže netuším, jestli jsou CL3 (2,5)
- Lujdy
- Nováček

-
- Thellwin
- Administrátor

Zase trochu pomalejš s tím napětím, deska určitě umožňuje měnit po menších skocích ... jestli je těch 52 st. v klidu tak ti to topí solidně a tím napětím tomu jenom pomáháš. Těm pamětem by to nemělo uškodit, ale na druhou stranu, jestli nedělají žádné problémy (otestovat třeba memtestem) tak nevidim důvod jim zbytečně přidávat. Jak už jsem napsal, jako první vyzkoušej zvýšit to napětí pro CPU (což už jsi udělal)Lujdy píše:takze topi to podle motherboard monitor 52 stupnu
napeti na cpu bylo 1,600V ja tam strelil 1,700V
DDR reference voltage bylo 2,6V a ja tam strelil 2,7V
pameti jsou tyhle Kingmax MPTB62D-38HT4-HGA
CL2 je 2,5
tyto info mam z AIDA 32
- Gerimo
- Mírně pokročilý

Vis co, radsi nic nedelej a bud stastny, ze ti to vubec jede...kdyz tomu takhle nerozumis, tak si nejdriv procti fora a stranky o taktovani a pak neco delej...takhle se da lehce neco pokazit ze tu zachvili zalozis dalsich thread kde nas budes prosit o pomoc, jak z toho ven...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- Lujdy
- Nováček

-
ja vas prosit nebudu. dam to brachovi a ten mi to bud spravi nebo se domluvime s tatou a postavi se dalsigerimo píše:Vis co, radsi nic nedelej a bud stastny, ze ti to vubec jede...kdyz tomu takhle nerozumis, tak si nejdriv procti fora a stranky o taktovani a pak neco delej...takhle se da lehce neco pokazit ze tu zachvili zalozis dalsich thread kde nas budes prosit o pomoc, jak z toho ven...
- Lujdy
- Nováček

-
napeti snizim na pameti ...Thellwin píše:Zase trochu pomalejš s tím napětím, deska určitě umožňuje měnit po menších skocích ... jestli je těch 52 st. v klidu tak ti to topí solidně a tím napětím tomu jenom pomáháš. Těm pamětem by to nemělo uškodit, ale na druhou stranu, jestli nedělají žádné problémy (otestovat třeba memtestem) tak nevidim důvod jim zbytečně přidávat. Jak už jsem napsal, jako první vyzkoušej zvýšit to napětí pro CPU (což už jsi udělal)Lujdy píše:takze topi to podle motherboard monitor 52 stupnu
napeti na cpu bylo 1,600V ja tam strelil 1,700V
DDR reference voltage bylo 2,6V a ja tam strelil 2,7V
pameti jsou tyhle Kingmax MPTB62D-38HT4-HGA
CL2 je 2,5
tyto info mam z AIDA 32
a na to cpu nevim no jde mi to az do 1,850V ale uz na to seru. uvidim jak jsou na tom nejaky hry a uvidm. teplota je pri klidu... kde stahnu nejakej "memtest" ???
jo a pokud zmenim pametovou frekvenci tak ten comp nenabehne a musim zresetovat celej BIOS...
jak s tim casovanim???
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No ja mam athlona xp 2500+ bartona a taktnul sem ho na 2200Mhz.Napeti sem musel dat 1,75v a topi proste strasne v klidu ma 60°c a kdyz to prozenu cpuburn testem stoupne to az na 80°c
.Chladic sem si koupil celomedenej za 1000KC
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26939 proste hruza
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26939 proste hruza
- PCMark
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
2Lujdy: důležitá je hodnota maximální teploty při zátěži (např. při 1hod Prime 95), pokud by byla třeba nad 60°, tak bych už radši nezvyšoval napětí ani frekvenci CPU.
Frevence pamětí by se ti měla zvyšovat zároveň s FSB a jestli to jsou tyto:
http://www.hardwarebolt.hu/termekek/mem ... r500).html
tak jsou celkem předimenzované a není třeba u nich zvyšovat napětí. Můžeš třeba zkusit jestli náhodou nezvládnou CAS Latency 2ns a pokud ne, tak asi budeš muset resetovat bios buď pomocí jumperu a nebo jen vytahneš baterku z desky a daš ji zpět.
Memtest je třeba tady:
http://www.studna.cz/2748/Memtest86/
2HEAD: někdy se může stát, že čidlo na desce ukazuje blbosti, zkus tedy jestli udržíš ruku na chladiči
-použil jsi teplovodivou pastu?
-zkus skontrolovat jestli je chladič dobře nasazený
-máš dobře větranou skříň?
Frevence pamětí by se ti měla zvyšovat zároveň s FSB a jestli to jsou tyto:
http://www.hardwarebolt.hu/termekek/mem ... r500).html
tak jsou celkem předimenzované a není třeba u nich zvyšovat napětí. Můžeš třeba zkusit jestli náhodou nezvládnou CAS Latency 2ns a pokud ne, tak asi budeš muset resetovat bios buď pomocí jumperu a nebo jen vytahneš baterku z desky a daš ji zpět.
Memtest je třeba tady:
http://www.studna.cz/2748/Memtest86/
2HEAD: někdy se může stát, že čidlo na desce ukazuje blbosti, zkus tedy jestli udržíš ruku na chladiči
-použil jsi teplovodivou pastu?
-zkus skontrolovat jestli je chladič dobře nasazený
-máš dobře větranou skříň?
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

No i to je imho dost ... měl jsi za ty prachy koupit Zalmana 7000B-Cu jako mám já a byl by jsi happy. Teplota nejde při zátěži přes 42 st. ... je ten chladič opravdu tak horkej ?HEAD píše:Dik za radu vyndal sem teda procak a zjistil,ze tam skoro zadna pasta uz neni a je vytlacena.Dal sem tam teda novou vrstvu a teplota pri zatezi cpuburn testem max.71°C.Takze celkem pohoda.Jinak merim to pomoci speedfan 4.25 a skrin mam otevrenou bez pridavnych vetraku.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
71C pri zatezi a celkem pohoda? lol... To moc teda pohoda neni... Pri teto teplote ho akorat za chvili znicis.. Zavri case, dozadu hod jeden vetrak kterej bude odsavat horkej vzduch ven, a dopredu (ten nemusi byt) hod vetrak kterej bude nasavat studenej vzduch z venku. V case budes mit pekny pruvan a chlazeni to jen prospeje..
//edit:
2 Thellwin. Ono hodne zalezi na kousku CPU.. nektery topej hodne a nektery malo... me topi muj Barton @2300MHz pri 1,775V pri zatezi kolem 50C jak s chladicem Pentagram (temer stejny jako Zalmany) tak s obycejnym CoolerMasterem za 150Kc..
//edit:
2 Thellwin. Ono hodne zalezi na kousku CPU.. nektery topej hodne a nektery malo... me topi muj Barton @2300MHz pri 1,775V pri zatezi kolem 50C jak s chladicem Pentagram (temer stejny jako Zalmany) tak s obycejnym CoolerMasterem za 150Kc..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo prsty na zebrach udrzim v poho neni to ani moc horky.Ale na pasivu u chipsetu uz jentaktak ma 55 pri zatezi a u grafarny uz prsty neudrzim
.Jinak do tohodle kompu nedam uz ani 1KC mam ho uz 2 roky a budu ho prodavat.V Lednu si koupim 3700+SD,1GB DDR500 A-data ram,Radeon x1800xl,a dfi lanparty nf4 ultra-D
.Jinak procak chci pretocit na 2800MHz pameti by meli dat tech 270MHz 
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Laskave se zdrz OT... To, jaky si koupis pocitac nikoho nezajima... A k tematu.. Pokud na chladici udrzis ruku v pohode i kdyz podle cidla mas teplotu kolem 60-70C tak je neco v neporadku... Bud je to spatny kontakt mezi chladicem a CPU, nebo chyba cidla.. Poradne se podivej jestli chaldic na CPU sedi tak jak ma, jestli neni nahodou otoceny..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No praveze spatnej kontakt byl kdyz mel 80°C pri zatezi.Tak sem tam dal novou vrstvu pasty a ted jeto jen 70°C pri zatezi.Proste kazdej procak topi jinak a ten muj proste topi hodne.Uz kdyz sem ho koupil jako 2500+ tak mel s chladicem falkonrock2 pri zatezi pres 60°C
:Asi nakej vadnej kousek.Jeme to stejne jedno ya par dni prodavam kompa pak at treba schori. 
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jo a jeste sem hodim par screenu abys mi veril...
http://img211.imageshack.us/my.php?image=plocha0bh.jpg
http://img211.imageshack.us/my.php?image=plocha0bh.jpg