Nova sestava, pls o nejake to zhodnoceni.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
MarsRover
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nova sestava, pls o nejake to zhodnoceni.

Příspěvek od MarsRover »

Ahojte, po 4ech letech hodlám upgradovat hardware, takže celé PC.. začalo to myší - MX1000 a LCDčkem po tom co se semnou černou obrazovkou rozloučil stařičký CRT :)
A teď k té nové sestavě, po měsíci vybírání, pročitání diskusí zde i jinde, recenzí a pod... jsem dospěl k tomuto:

Case
ThermalTake Armor VA800 BWS
- Tohle je něco pro mě, opravdu se mě líbí...

Zdroj
ThermalTake TWV 480W ATX
- Snad bude stačit

Procesor
CPU Intel Pentium 4 650 (3.4GHz) 2MB
- Nejsem zatuchly Intelak, ale budu jej preferovat..
- a budu jej chladit :)
CPU chladič Scythe Ninja

Deska
MB ASUS P5N32-SLI Deluxe
- Uz jsem cekal ze do Vanoc neprijde, ale heureka je tu :)

RAM
DDR2 1GB, 533MHz, Kingston 2x

Grafika
VGA ASUS N7800GT 256MB
-Puvodne jsem chtěl X800 z tim že snad časem bych upgradoval...ale co ;)

Zvukovka
Creative SB X-Fi ElitePro
- Mam Audigi1 a pry je to sakra rozdil, pada tu sama chvala, takze se necham prekvapit.

Disk
HDD Seagate 160GB SATA II 2x
- Jeden na system a nejake ty data a druhy ciste na data

Vypalovačka
DVD RW LG GSA-4167B (black) + kulatý IDE kabel
- pálíš pálím pálíte :)

Nějáký ten tuning

Regulátor ThermalTake Hardcano 12
- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28136

Thermaltake TrueLight Memory Heat Spreader
- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28563

Thermaltake Smart Case Fan Blue LED A2018
- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27110
-Timto chci ofukovat chladic Scythe Ninja...

Jo a ještě nějákou UV katodu....

To je vše, snad je to řešeno OK..prosím o názory...
Díkes. :roll:
PS: Jinak sestava je urcena na od kazdeho kousek.. a cenovy limit je okolo 53 000.- bez DPH
Naposledy upravil(a) MarsRover dne sob 26. lis 2005, 16:11, celkem upraveno 1 x.
Pod stolem mě tiše fičí a bliká: CPU: P4 3.4Ghz 2Mb // MB: Asus P5N32-SLi Nforce4 x16 // GPU: Asus EN 7800GTX // 2Gb RAM Kingston // Zvuk: X-Fi Elite PRO // PSU: Thermaltake TWV 480W // Chlazeni: Scythe Ninja + Akasa 120mm // TT Hardcano 12 // 2xUV katoda
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

no
1. na jakou činnost a práci je sestava určená ...
2. cenový limit
3. kde si ty recenze četl že si vybral zrovna ten intel ?! a 7800GT taky není dobrá koupě ... disk Seagate je taky dost průměr ...

Osobně doporučuji to přestavět na AMD ... je to výkonější a levnější (v současné době) ...

AMD64 3200+ Venice s939
DFI lan Party NF4Ultra-D s939
2x1GB A-DATA 400Mhz
2xHitachi 160Gb SATAII
ATI sapphire x1800XL
ostatní OK
MarsRover
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarsRover »

Účel jsem už doplnil...

Jinak ten Intel, jsem nečetl žádné recenze, ale chci ho už kvuli té desce...a ten vykon a cena oproti AMD, zase tak hrozne to neni.

Dikes za návrh...no
DFI ... ani nahodou, na tenhle ASUS fakt nema, ikdyz jsou to supr desky.

A-DATA 400MHZ..no nevim, zase tolik do toho nevidim, ale to se me zda krok vedle.... divna znacka a proc volit pomalejsi.

Hitachi..jo,jo planuji pak jeste jeden 250GB Hitachi, ale uz nebyly penize a Seagate si zase nevede tak spatne...mel jsem tu cest ho slyset, teda neslyset a zamlouva se mi.

ATI 1800XL se me zda podstatne horsi....
Pod stolem mě tiše fičí a bliká: CPU: P4 3.4Ghz 2Mb // MB: Asus P5N32-SLi Nforce4 x16 // GPU: Asus EN 7800GTX // 2Gb RAM Kingston // Zvuk: X-Fi Elite PRO // PSU: Thermaltake TWV 480W // Chlazeni: Scythe Ninja + Akasa 120mm // TT Hardcano 12 // 2xUV katoda
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

no kdyz intel tak urcite ne s nForce4 radeji 955x

pameti vyssi nez 533MHz dej 667MHz

disk hitachi 160GB
....ze by to byl MELOUN
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeathFriend »

MarsRover hele nějak nechápu proč si založil thread se svou sestavou když si nenecháš poradit od odborníka jako je Digitaldoom,kterej ti radí dobře a sám si neprůstřelně obhajuješ to co sis vybral.Když seš pro to rozhodnutej tak to kup.

Jinak pokud půjdeš do Intelu což bych neudělal za tu cenu, tak jak psal Lord,ber 667Mhz.
MarsRover
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarsRover »

DeathFriend píše:MarsRover hele nějak nechápu proč si založil thread se svou sestavou když si nenecháš poradit od odborníka jako je Digitaldoom,kterej ti radí dobře a sám si neprůstřelně obhajuješ to co sis vybral.Když seš pro to rozhodnutej tak to kup.

Jinak pokud půjdeš do Intelu což bych neudělal za tu cenu, tak jak psal Lord,ber 667Mhz.
Ale samozrejme ze si poradit necham a jsem taky rad, nakonec jsem teda zvolil disky Hitachi a budu uvazovat i o tech 667 pametech, ale ta cena.., spise jsem chtel vedet jak to bude i z funkcnosti a stabilitou. Neco si samozrejme obhajuju, protoze to tak chci.... Treba ty pameti...A-Data me nepripada jako dobra firma...tot vse, jinak dikes.
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

MarsRover píše:Treba ty pameti...A-Data me nepripada jako dobra firma
tak to ses na velkym omylu jedna se o dost dobrou firmu
jinak jeste pro upresneni

deska ASUS P5WD2
CPU bud tu 650 3.4GHz nebo dualcore 820
pameti 2 x 1024MB DDR2 PC5300 (667 MHz) KINGMAX
....ze by to byl MELOUN
MarsRover
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarsRover »

Lord píše: tak to ses na velkym omylu jedna se o dost dobrou firmu
jinak jeste pro upresneni

deska ASUS P5WD2
CPU bud tu 650 3.4GHz nebo dualcore 820
pameti 2 x 1024MB DDR2 PC5300 (667 MHz) KINGMAX
Ty pameti uvidim jak to bude z penezma...kdyztak bych vzal zatim 1GB 667 a pak casem dokoupil. Jinak stejne tak to chci udelat jeste z tou grafarnou, ale ta deska co doporucujes nema SLi.... popr. co je spatneho na P5N32 ?
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

no vhledem k tomu ze je to nforce4 tak bych ti ji moc nedoporucoval davat pod intel, nevim zda SLI vyuzijes, intel bude davat podporu az do chipsetu 975

pokud chces SLI tak zatim radeji bez do AMD a pockej na tu 975
....ze by to byl MELOUN
MarsRover
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MarsRover »

Lord píše:no vhledem k tomu ze je to nforce4 tak bych ti ji moc nedoporucoval davat pod intel.
pokud chces SLI tak zatim radeji bez do AMD a pockej na tu 975
Toto jsem nejak moc nezkoumal.... jake problemy jsou mezi Intelem a Nforce4 ?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“