Poradte: zatuhnuti Celerona 333@500MHz po najeti do windows
- Samson
- Začátečník

Poradte: zatuhnuti Celerona 333@500MHz po najeti do windows
Zkousel jsem pretaktovat celerona 333MHz na 500MHz zmena FSB 66MHz na 100MHz deska ma chipset BxCel takze se stim zadne zazraky delat nedaji. Jde o to, ze kdyz do kompu strcim grafiku ATI 9200 SE 64MB tak po najeti do windows to zatuhne, ale kdyz grafiku zamenim za ATI RAGE PRO 3D 8MB, obe na AGP, tak to funguje bezvadne. Lidi, nevite v cem by mohl byt problem? Dik.
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Poradte: zatuhnuti Celerona 333@500MHz po najeti do wind
... v grafice? ...Samson píše:Zkousel jsem pretaktovat celerona 333MHz na 500MHz zmena FSB 66MHz na 100MHz deska ma chipset BxCel takze se stim zadne zazraky delat nedaji. Jde o to, ze kdyz do kompu strcim grafiku ATI 9200 SE 64MB tak po najeti do windows to zatuhne, ale kdyz grafiku zamenim za ATI RAGE PRO 3D 8MB, obe na AGP, tak to funguje bezvadne. Lidi, nevite v cem by mohl byt problem? Dik.
Řekl bych že problém bude v tom, že 9200SE ke svému chodu potřebuje min AGP 4x (pokud se pletu, tak mě zastřelte), ale ta deska bude mít tak AGP 1x... Hoď přesné značení...
Burn in hell.
- Samson
- Začátečník

- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Samson
- Začátečník

Napadlo me ze bych to mohl spusti bez ovladacu a svete div se ono se to povedlo. Ale pred tim sem se hodinu a pul hrabal v biosu a zkousel ruzne nastaveni. Tak me napadlo ze problem bude v ovladacich grafiky. Povedlo se mi najit stare HODNE stare ovladace (pro win98) a ono to jede
. Tak se omlouvam za zbytecny thread a muzete to klidne smazat.
Ta deska je z roku 1999 takze o AGP locku si muzu nechat zdat . Dik za pomoc
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kurňa, nechybí ti pod nickem pár větráčků?Samson píše:Napadlo me ze bych to mohl spusti bez ovladacu a svete div se ono se to povedlo. Ale pred tim sem se hodinu a pul hrabal v biosu a zkousel ruzne nastaveni. Tak me napadlo ze problem bude v ovladacich grafiky. Povedlo se mi najit stare HODNE stare ovladace (pro win98) a ono to jede. Tak se omlouvam za zbytecny thread a muzete to klidne smazat.
Burn in hell.
- honny
- Středně pokročilý

100MHz je základní FSBčko, takže je tam dělička...Teuzz píše:Podstatná změna. Ty jistě nemáš PCI/AGP lock, že?
Spolu s FSB jsi zvýšil i takt AGP a na tu grafárnu a desku je to prostě moc...
Teuzz píše:Kurňa, nechybí ti pod nickem pár větráčků?![]()
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Dodatocne info BXCell = ALI Alladin V pre intel
co sa pametam ten chipset maval strasne problemy s AGP grafikami > treba si stiahnut ovladace nan... a tie bude vcelku sranda zhanat
co sa pametam ten chipset maval strasne problemy s AGP grafikami > treba si stiahnut ovladace nan... a tie bude vcelku sranda zhanat
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje
alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
- Samson
- Začátečník

To: EGRES
Myslis jako ovladace pro AGP na tu desku nebo BIOS?
Zatim jsem narazil na zajimavou vec takze ve WIN98 mi to pretaktovane fici a v WINXP se tomu nechce. Jinak ty XPcka na 333MHz celkem ujdou ale radsi bych tech 500. Jo mam tam 192MB RAM. A v BIOSu jsem narazil na polozku AT BUS CLOCK - PCICLK/x kde x je 2,3,4,5,6 nebo hodnota 7,19MHz a pak AUTO.
Nevim jestli to dobre chapu ale domnivam se ze to znamena FSB deleno timhle cislem. Tak tam mam nastavenou 3 => 100/3=33MHz PCI ma mit takt 33MHz ne? Ale nevim jestli si to samo nastavi i 66MHz na AGPcku.
Zkusim pohledat ten ovladac na to AGP.
Dik
Neco jsem nasel mohlo by to mozna pomoct?
http://www.losan.cz/podpora/index.php?o ... rubrika=41
Myslis jako ovladace pro AGP na tu desku nebo BIOS?
Zatim jsem narazil na zajimavou vec takze ve WIN98 mi to pretaktovane fici a v WINXP se tomu nechce. Jinak ty XPcka na 333MHz celkem ujdou ale radsi bych tech 500. Jo mam tam 192MB RAM. A v BIOSu jsem narazil na polozku AT BUS CLOCK - PCICLK/x kde x je 2,3,4,5,6 nebo hodnota 7,19MHz a pak AUTO.
Nevim jestli to dobre chapu ale domnivam se ze to znamena FSB deleno timhle cislem. Tak tam mam nastavenou 3 => 100/3=33MHz PCI ma mit takt 33MHz ne? Ale nevim jestli si to samo nastavi i 66MHz na AGPcku.
Zkusim pohledat ten ovladac na to AGP.
Dik
Neco jsem nasel mohlo by to mozna pomoct?
http://www.losan.cz/podpora/index.php?o ... rubrika=41