vzdalena plocha

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
jack68
Začátečník
Začátečník

vzdalena plocha

Příspěvek od jack68 »

Chci ze serveru win2k3 na dalku ovladat pc co jsou k nemu pripojeny.mam ve vlastnostech tohoto pocitace zaskrtle povolit vzdalenou spravu.kdyz spustim vzdalenou plochu a dam vyhledat tak mi to najde domenu ale tu nelze otevrit ze nebyly nalezeny zadne terminalove servery
jack68
Začátečník
Začátečník

Re: vzdalena plocha

Příspěvek od jack68 »

jack68 píše:Chci ze serveru win2k3 na dalku ovladat pc co jsou k nemu pripojeny.mam ve vlastnostech tohoto pocitace zaskrtle povolit vzdalenou spravu.kdyz spustim vzdalenou plochu a dam vyhledat tak mi to najde domenu ale tu nelze otevrit ze nebyly nalezeny zadne terminalove servery
nevi nekdo prosim co s tim?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to bude asi tim, ze pocitace s moznosti vzdalene plochy nejsou terminalove servery 8-)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:to bude asi tim, ze pocitace s moznosti vzdalene plochy nejsou terminalove servery 8-)
to znamena prosim co?a jakto jde napravit?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

navic mas zakoupeno licence na toto pouziti? tj MS Windows Server CAL 2003 Czech Device CAL a MS Windows Terminal Svr CAL 2003 Czech Device CAL ?? pokud te chces jako terminal tak bez techto licenci to moc nejde :wink:
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

sh píše:navic mas zakoupeno licence na toto pouziti? tj MS Windows Server CAL 2003 Czech Device CAL a MS Windows Terminal Svr CAL 2003 Czech Device CAL ?? pokud te chces jako terminal tak bez techto licenci to moc nejde :wink:
ano licenci nato mam zakoupenou.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to nijak nenapravis, jako terminalovy server muzes videt jen W2K, nebo W2K3 server se zapnutymi terminalovymi sluzbami. Stanice XPneuvidis, protoze to terminalove servery nejsou, maji jen vzdalenou plochu (ale pripojit se na ne RDP klientem da uplne stejne jako na terminalovy server)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:to nijak nenapravis, jako terminalovy server muzes videt jen W2K, nebo W2K3 server se zapnutymi terminalovymi sluzbami. Stanice XPneuvidis, protoze to terminalove servery nejsou, maji jen vzdalenou plochu (ale pripojit se na ne RDP klientem da uplne stejne jako na terminalovy server)
nevim jestli jsem te dobre pochopil ja prave chci ze serveru win2k3 spravovat na dalku jednotlive stanice winXp
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to si pochopil naprosto dobre, pokud jsi prihlaseny na w2k3 serveru a spustis si Terminal Services Manager, vidis v nem pro dane domeny jen terminalove servery (stanice s XP nejsou TS), ke stanicím s XP se muzes pripojit pres Remote Desktop Connection (jako k TS).

Proste XP maji vzdalenou plochu a TS terminal (plochu vidis na monitoru serveru)
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:to si pochopil naprosto dobre, pokud jsi prihlaseny na w2k3 serveru a spustis si Terminal Services Manager, vidis v nem pro dane domeny jen terminalove servery (stanice s XP nejsou TS), ke stanicím s XP se muzes pripojit pres Remote Desktop Connection (jako k TS).

Proste XP maji vzdalenou plochu a TS terminal (plochu vidis na monitoru serveru)
prosim a kde ten remote desktop connection najdu?je to prikaz mstsc?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Start -> Programy -> Prislusenstvi -> Komunikace ... :oha:
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:Start -> Programy -> Prislusenstvi -> Komunikace ... :oha:
:) jasne to je stejne jako prikaz mstsc ale presto mi to nefunguje ze serveru se pripojit na stanice s winXp.piste to chybu o tom terminale jak se zminujes vys
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

jakou presne chybu ti to pise? To normalne funguje, napises jmeno pocitace, nebo IP adresu a jedes...
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:jakou presne chybu ti to pise? To normalne funguje, napises jmeno pocitace, nebo IP adresu a jedes...
ok presnou chybu ti napisi zitra ted to nemam pred sebou.Ale neco ve smyslu ze nejsou terminalove sluzby.Ale presne zneni poslu zitra
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:jakou presne chybu ti to pise? To normalne funguje, napises jmeno pocitace, nebo IP adresu a jedes...
pise mi to tuto chybu v domene nebo pracovni skupine lan nebyli nalezeny zadne terminalove servery.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

uz jsem to psal vyse, pocitace nejsou terminalove servery, takze je to nemuze ukazat, musis pouzit primo jmeno pocitace, nebo IP adresu
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:uz jsem to psal vyse, pocitace nejsou terminalove servery, takze je to nemuze ukazat, musis pouzit primo jmeno pocitace, nebo IP adresu
diky a jeste jeden dotaz.kdyz se pripojuji na stanici tak mi to vypise hlasku ze na ni dela ten a ten uzivatel zda ho chci odpojit a kdyz dam ne tak mi to ukonci.Jak udelat abych mohl sledovat co dela??Na jeho uctu jsem odtrhl vyzadovat povoleni uzivatele.kde je chyba?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nikde neni chyba, pokud chces pocitac spravovat na dalku, muzes na nem delat jen ty, proste bud ma plochu uzivatel, nebo ty, oba dva ji v rezimu vzdalene plochy mit nemuzete, melo by to jit v rezimu vzdalene pomoci, ale s tim bohuzel nemam zkusenosti, protoze pouzivam na vzdalenou pomoc jiny SW
jack68
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jack68 »

Dony píše:nikde neni chyba, pokud chces pocitac spravovat na dalku, muzes na nem delat jen ty, proste bud ma plochu uzivatel, nebo ty, oba dva ji v rezimu vzdalene plochy mit nemuzete, melo by to jit v rezimu vzdalene pomoci, ale s tim bohuzel nemam zkusenosti, protoze pouzivam na vzdalenou pomoc jiny SW
a je nejaky freeware??znam akorat remote administrator a ten je placeny.
wolfheart
Nováček
Nováček

Příspěvek od wolfheart »

na stanice s XP dej VNC, starsi verze jsou freeware, nebo existuji i kolny
z w2k3 spustis jen VNC viewer a mas to

no a unika mi duvod koukat na stanice prave ze serveru, to muzes s lokalni stanice stejne dobre
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“