Samsung nebo Hitachi SATA2?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

juá sem na 7200.9 koukal ale právě v oněch recenzích nijak zvlášř nepřesvědčil ..neni špatný ale stavim na hitachi ...dříve sem bez potíží stavěl na WD a teď už dva roky na Hitachi a na ten seagate ani s touto novou řadou nemá ...hitachi je rychlejší,spolehlivější (zatim se tak jeví) a chladnější ....
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše:hitachi je rychlejší,spolehlivější (zatim se tak jeví) a chladnější ....
Bych si nebyl bejt Tebou tak jistej.... Např. teplota... a o spolehlivosti uvidíme časem... Ono se dá říci, že PCT je "nejlepší" Hitachi, ale na jiných serverech s zabývajících se touto problematikou to tak nebývá.... ;-)
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 27. lis 2005, 22:43, celkem upraveno 1 x.
BanaNovni_oveerclock
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BanaNovni_oveerclock »

Shit píše:
Digitaldoom píše:hitachi je rychlejší,spolehlivější (zatim se tak jeví) a chladnější ....
Bych si nebyl bejt Tebou tak jistej.... Ty recenze hovoří trošku jinak.... Např. teplota... a o spolehlivosti uvidíme časem...

Jsou i jiné zkušenosti, néé pouze z PCT fóra...
no tak, no tak... A kdes cetl ze se hitachi prehriva? Spolehlivost....nevim a rychlost=best...
Intel Core 2 Duo E6400 2,13GHz@3,544GHz, chaldic CPU Arctic cooling freezer 7, MB GA-965P DS4, 2x512MB (dch) RAM GEIL PC6400 CL4 (ale ted na 5-5-5-15)
,Gigabyte GeForce 6200 odemceno na 8 pixel pipelines, takty: 300/500@545/705mhz, 3x WD320GB, 1x WD400GB, TEAC 552W, TEAC DVD-W516A, Enermax Liberty 500W, Case s 120mm fan na boku...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

BanaNovni_oveerclock píše:
Shit píše:Bych si nebyl bejt Tebou tak jistej.... Ty recenze hovoří trošku jinak.... Např. teplota... a o spolehlivosti uvidíme časem...

Jsou i jiné zkušenosti, néé pouze z PCT fóra...
no tak, no tak... A kdes cetl ze se hitachi prehriva? Spolehlivost....nevim a rychlost=best...
Já jenom říkám, že se nový Seagaty nehřejou :P Viz ty odkazy ode mně :P

A co se týká spolehlivosti: Použij hledání..... :wink:

2BanaNovni_oveerclock:

Kód: Vybrat vše

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=51362
To mně stačí... Asi je zbytečný cokoliv dále psát...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Shit píše:Bych si nebyl bejt Tebou tak jistej.... Např. teplota... a o spolehlivosti uvidíme časem... Ono se dá říci, že PCT je "nejlepší" Hitachi, ale na jiných serverech s zabývajících se touto problematikou to tak nebývá.... ;-)
hmm tak tomu asi na jiných serverech prd rozumí ;) podle těch testů má ta nová řada co dělat s Western Digital výkonově je to tak nastejno,Western je ale chladnější a tišší ... spolehlivost je taky podobná ... ale ani western ani seagate nepatří ke špičkovým diskům tm to dnes okupuje vcelku s přehledem Hitachi a Samsung ...

takže seagate já osobně (a zdaleka nejsem sám) považuji za průměr který ovšem nemá cenu kupovat protože existuje lepší za stejné peníze ....

nová řaa Seagate sice není špatná ale také to není nijak užasná zaležitost prostě průměr ale to v těch recenzích většinou všude psali prostě čekalo se víc ...
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Taky se rozhoduju mezi Hitachi 250GB SATAII a Samsung 250GB SATAII. Chtel bych se vas zeptat jak je to s tou utilitkou k disku Hitachi, kterou se "prepne do SATAII modu"? Trochu me to od Hitachi odrazuje. Mate s tim zkusenost? Kde se da stahnout? Dik za echo. :roll:
:-)
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Pupik píše:Taky se rozhoduju mezi Hitachi 250GB SATAII a Samsung 250GB SATAII. Chtel bych se vas zeptat jak je to s tou utilitkou k disku Hitachi, kterou se "prepne do SATAII modu"? Trochu me to od Hitachi odrazuje. Mate s tim zkusenost? Kde se da stahnout? Dik za echo. :roll:
Je to naprosto jednoduché. Stahuj odsud. Je to udilita Feature tool. Normálně nabootuješ s diskety nebo CD a někde v nastavení disku je přepnutí do SATA2 režimu. Budeš požádán, aby si po této změně vypnul PC a znovu ho zapnul (ne restart!). Po zapnutí jede disk v režimu SATA2. Jinak je jedno, jestli koupiš Hitachi nebo SAmsung.
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

kuceraj píše:Je to naprosto jednoduché. Stahuj odsud. Je to udilita Feature tool. Normálně nabootuješ s diskety nebo CD a někde v nastavení disku je přepnutí do SATA2 režimu. Budeš požádán, aby si po této změně vypnul PC a znovu ho zapnul (ne restart!). Po zapnutí jede disk v režimu SATA2. Jinak je jedno, jestli koupiš Hitachi nebo SAmsung.
Nez jsi odepsal, tak jsem to stahnul. Mrknul jsem do user guide. Myslim, ze to je pod polozkou Features - Change SATA settings. Doufam, ze to tak je. Jinak ti moc dekuju, ze jsi odepsal. Nebyl jsem si jistej jestli to je ono. Jestli tomu rozumim, tak je disk defaultne nastavenej od vyrobce jako SATAI. Mam jeste desku s radicem SATAI, ale budu brzo upgradovat. Koupim Hitachi, protoze uz od nich mam jeden SATA disk a maka jak hodinky. Neznamema to, ze zavrhuju Samsung, kamarad ho ma (Samsung SP2504C 250GB SATAII) a taky je naprosto spokojenej. :roll:
:-)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Shit píše:Já teď právě objednávám Seagaty SATAII - preferuji spolehlivost. :oops:
No tak s tou spolehlivosti je to pravda, ale Seagate jsou vazne jen pro hluchy nebo do serveru u kteryho clovek nikdy nesedi. Kazdej kdo je ma v PC u kteryhoi sedava by je nejradeji nakopal
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše:hmm tak tomu asi na jiných serverech prd rozumí ;) ...
Nebo je pravda někde jinde... :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Shit píše:
Digitaldoom píše:hmm tak tomu asi na jiných serverech prd rozumí ;) ...
Nebo je pravda někde jinde... :wink:
uprostřed ? :lol:

ne fakt :oops: .... čísla mluví jasně ... Hiatchi je rychlejší za stejné peníze ... a narozdíl od řady Seagate 7200.9 (která je nová) můžeme říci i spolehlivější protože jsem osobně neslyšel o nikom kdo by ho reklamoval a to už má kde kdo 1,5roku ... takže asi tak ...

//edit: a s minulou řadou seagate má jenom ty nejhorší zkušenosti ... pravidelně 2/10 se vysypali skoro okamžitě ... ostatní byly hlučný že si stěžovali i lidi co těm PC kulový rozumí (vysvětli jim že je to normální) topili až hrůza prostě SEAGATE ? ...pěkně děkuju ... byl sem zvědav právě na novou řadu a ta je jen o chlup lepší než současná ... takže stejně průměr ..s hitachim nebo samsungem oprvadu nějak nelze disky od seagate ani WD srovnávat ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Já mám zkušenosti se Seagaty přesně opačný. Zatím z mých 10-ti Seagatů reklamace na Seagaty = 0. Teplota HDD 26°C (hřeje jak sviňa :lol: ). Pokud jsi neslyšel o reklamacích na Hitachi, tak použij čudlík hledat... Taky najdeš... stejně jako u Seagatů.... Já mám s nima výborný zkušenosti a víc to nebudu komentovat. :oops:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

všechny disky jsou dobry...jak Seagat tak Hitachi nebo Samsung....

problem je v tom ze:

Hitachi má nejlepsi pristupovou dobu se Seagatem....cca 12.7 ms
to Samsung muze jit domu se svejma 14 ms a víc.....
Hitachi nemá nejlepsi cteni pri kopirovani ,ale to neni tak dulezity protoze jestli disk má 55 mb/s cteni nebo 58 mb/s je uplne jedno...

všechny disky jsou chladne a relativne ticheéé....až na WD-RE ...tou jsou sv** co topí jako prase....v uzavrene skrini cca 50 stupnu a víc..
Hitachi má velky plus že se dobre chová v RAID poli ...za to Seagat je uplne na ho*** v Raidu....

Proste Hitachi at cenou tak hlukem,rychlosti zvlast svoji skvelou pristupovou dobou a chovanim v Raidu je uplne best...

Seagat,Samsung má smysl za predpokladu že nebude pouzit v Raidu..

jinak bych si nikdy nekoupil Samsung z duvodu jeho pristupove doby....a to se pri nacitani malych souboru pozná kurwa hodne!!!

zvlást na nacitani Doom3 nebo FEAR....tam to byl rozdil jako prase...mezi
Hitachi a Samsungem....cca 5s pro Hitachi:)
Naposledy upravil(a) Highlander dne pon 28. lis 2005, 19:24, celkem upraveno 1 x.
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Řekl bych, že jsou Seagate o něco spolehlivější. S Hitachi byly docela problémy. Většinou do cca 14 dní umíraly. Klapání, pomalé přenosy a smrt. U Seagatu jsem se s ničím podobným nesetkal.
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Highlander píše:Hitachi má velky plus že se dobre chová v RAID poli ...za to Seagat je uplne na ho*** v Raidu....
jen dodatek , Seagete dela verze tzv RAID EDITION jako WD , spatne se shaneji ale u VO to jde , to jsou primo verze na Raid , stoji +- stejne akorat jsem nejak optimilizovane..

jinak co se tyce vyberu tak je fakt jedno jestli Hitachi , Seagete , Samsung , ja osobne pro SATA 200Gb bych volil Samsung , ale to se lisi kazdym modelem , stestim atp , ty rozdily mezi temito znackami jsou tak male , ze kdyz si vezmete tuzku a papir a sepisete si vsechny veliikosti a typy disku od tech znacek tak vam vyjde rozdil fakt par procent..
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

a je to :) test byl proveden : http://www.svethardware.cz/art_doc-F696 ... 30A67.html

favoriti jsou jasný : Hitachi, Samsung western ... a western dokonce celkovým vítězem s doporučením do raid1 pole ... hmm ...a kde je seagate ? v prd.... :lol: :oops:

Maxtor nepřekvapil ale vzhledem k jejich spolehlivosti (tedy spíše nespolehlivosti) ....

Samsung zklamal ve výkonu ale taky neni špatná volba ...

Hitachi je jasnej ... většinou nejrychlejší :) spolehlivý (jenom nevim kde přišel na 40°C já mám kolem 35°... a to mám dva pod sebou ... )

western: se pochlapil a pořádně se předvedl takže dokonce to není průměr :) a je nejtišší a nejchladnější ...

a seagate? ... moc pochvalného na ně toho říci nelze ... BTW: a jelikož víme že nová řada se liší od 8 jen málo tak je seagate jednou z nejhorších voleb .... no neřikal jsem to ? :)

Takže p se nám to ustálilo na :

vybírat z Hitachi,Western, Samsung (každý má své pro a proti )
nevybírat z Seagate,Maxtor
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

No Western se opravdu probral, takže pokud půjde takhle dál bude to zajímavé. O osmičkové řadě Seagatu víme, že není zrovna nejlepší, proto test nepřekvapil. Devítková řada je zatím v jiné cenové kategorii (MaxLine III, 7K500, atd...), takže ji nelze srovnávat s disky v testu. Samsung sice nijak výkonově nepřesvědčil, ale zato tolik nehřeje.
Digitaldoom píše:vybírat z Hitachi,Western, Samsung (každý má své pro a proti )
nevybírat z Seagate,Maxtor

Není pravda že Maxtor DiamondMax 10 je špatný disk a v aplikačních testech se pěkně umístil. Mohu vřele doporučit.
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

Fifi píše:Není pravda že Maxtor DiamondMax 10 je špatný disk a v aplikačních testech se pěkně umístil. Mohu vřele doporučit.
ten disk nieje zly ale ten hluk :lol: , mal som ho ale radsej som ho vymenil
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

hm no mam caviar s 16mb cache a myslim ze si nemuzu stezovat...
problem je s tim raptorem, kterej sice dodava vykon, ale ten vykon je nalezite slyset :oops:

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše:....a kde je seagate ? v prd....
Nějak v tom testu chybí 7200.9... :P Takže se hoď laskavě zase zpátky do klidu... :oops: Právě ho testuju.... rychlej a absolutně chladnej a tichonkej... :P

P.S.: Snad taky neporovnáváš 1:1 GF6 a GF7....
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 1. pro 2005, 22:42, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“