nVidia GeForce 6600 , 256 MB - zatuhnutí pc

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
andrejP
Začátečník
Začátečník

nVidia GeForce 6600 , 256 MB - zatuhnutí pc

Příspěvek od andrejP »

Koupil jsem si novou GeForce 6600 256MB a vložil do PC.Nainstaloval jsem přiložené ovladače a nastavil rozlišení a obnovovací frekvenci.Ale asi po 5 min. PC zatuhne a restartuje se bez jakéhokoli upozornění.nevíte čím to může být?

P.S Tu grafarnu jsem mohl jen vyzkoušet protože je až k Vánocům ale když jsem ji zkoušel,slyšel jsem jak ventilátor lehce dře o kabílky napájení ventilátoru.Když jsem ji vyndal,opravdu byly v cestě ventilátoru.Nemohlo třeba toto zpomalovat ventilátor a tím pádem by byl problém chlazením?
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: nVidia GeForce 6600 , 256 MB - zatuhnutí pc

Příspěvek od Jan Machalík »

andrejP píše:Koupil jsem si novou GeForce 6600 256MB a vložil do PC.Nainstaloval jsem přiložené ovladače a nastavil rozlišení a obnovovací frekvenci.Ale asi po 5 min. PC zatuhne a restartuje se bez jakéhokoli upozornění.nevíte čím to může být?

P.S Tu grafarnu jsem mohl jen vyzkoušet protože je až k Vánocům ale když jsem ji zkoušel,slyšel jsem jak ventilátor lehce dře o kabílky napájení ventilátoru.Když jsem ji vyndal,opravdu byly v cestě ventilátoru.Nemohlo třeba toto zpomalovat ventilátor a tím pádem by byl problém chlazením?
Teoreticky to je mozny, to co rikas tomu docela nahrava.jak rychle se ten vetracek toci ?vidis zretelne lopatky toho vetracku.Pokud ano, tak bych tam videl mozny problem v tomto.Jinak zkus nastavit FasT Write Off, Sideband Adressing OFF a 4x AGP.Me tohle pomohlo, ale delalo mi to jinou neplechu.

Jo napis zbytek sestavy,pokud mas nejaky slaby noname zdroj, tak tim to muze byt taky.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

No tak ten zbytek sestavy:

Intel celeron D 335 2,8 Ghz
Základní deska ECS 848P-A
768 MB RAM
Zdroj Eurocase 350 W - hučí jak tornádo :P

A kde mám nstavit ty parametry co jsi psal?
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

andrejP píše:No tak ten zbytek sestavy:

Intel celeron D 335 2,8 Ghz
Základní deska ECS 848P-A
768 MB RAM
Zdroj Eurocase 350 W - hučí jak tornádo :P

A kde mám nstavit ty parametry co jsi psal?
Bud v biosu, nebo pres nejakej soft, treba Riva tuner, tam jde nastavit vse co jsem psal :wink: , jo jinak na zdroj bych to nevidel, ten by to mel utahnout v pohode.TAkze zkus to co jsem psal, jo dej tam taky novy ovladace na desku a grafiku.
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

Sem se ještě dozvěděl že tyhle karty způsobovali různou nekompatibilitu s ostatními PC komponenty tak nevím.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

já myslim že tohle je jen nějakej drb :roll: :wink:
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

Omlouvám se vám.Nemám 350W zdroj ale 300W zdroj.Nemůže to být ten problém?
CPU: Intel Celeron D 335 2,8 GHz, Motherboard ECS 848P-A, 768 MB RAM, GPU: Inno3D GeForce 6600 256 MB, CD-RW, DVD-ROM, Harddisk Seageate Baracuda 80 GB, Case: Klasická Eurocase, Zvuk: Integrovaná Realtek AC97, Genius SW 5.1 Value, ADSL Modem Well Asu-8000
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Clear CMOS, znovu nastav bios a taky by bylo dobry preinstalovat windows. Vyzkousene ovladace jsou 77.72 nebo 85.81. Vetracku by samozrejme nemelo nic branit v toceni, takze kable necim stahni.. Nech si otevrenou bocnici a chlazeni kontroluj rukou. Kdyby se to porad restartovalo a kdyby jsi se hned po doteku spalil, bylo by to na reklamaci...
A co se tyce zdroje, ten to utahne.
andrejP
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od andrejP »

Zkusil jsem to znovu a už funguje.Bud to byly ovladace protze sem dal nejnovejsi a nebo ty kabilky.Všem moc díky za rady.
CPU: Intel Celeron D 335 2,8 GHz, Motherboard ECS 848P-A, 768 MB RAM, GPU: Inno3D GeForce 6600 256 MB, CD-RW, DVD-ROM, Harddisk Seageate Baracuda 80 GB, Case: Klasická Eurocase, Zvuk: Integrovaná Realtek AC97, Genius SW 5.1 Value, ADSL Modem Well Asu-8000
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“