Přetaktování 9600Xt, artefakty v ATITool

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Přetaktování 9600Xt, artefakty v ATITool

Příspěvek od Pavel.P. »

Zdravím všechny, mám takový problém, který mě už tak řečeno se**, ten problém je následující: mám grafiku JetWay Radeon9600XT, když si zapnu ATITool a hledání artefaktů, tak mi to hází artefakty v podobě malých žlutých pixelů, je to jen jeden zhruba za minutu, ale začne to házet už od teploty jádra 46°C (maximum je 51°C), což mě se**. Zkoušel jsem jádro podtaktovat z 499.50Mhz na 493Mhz a vše bylo v pohodě. Ale já bych to jádro chtěl naopak, nadtaktovat. Čím myslíte, že to může být (paměti jsou v klidu, takt o 55Mhz více v poho bez pasivu),větráčkem?(tu žvýkačku, která byla pod tím větrákem jsem oddělal, a dal jsem tam pořádnou pastu, která vede teplo). Mám si koupit nějaký prořádný větrák, nebo mám prostě jádro na ho***, které nepoběží víc stabilně než 500Mhz?
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Jednomu mojemu kamošovi tohle děla o R9800Pro a je jedno jestli má jedro na puvodnich 380Mhz nebo přetaktuje na 430Mhz prostě mu to tam ty artefakty dava a je jedno jak to má taktle...skus zvyšit frekvenci jestli se zvyši i počet artefaktu...
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Pokud nejde grafika na default frekvencih(coz pro R9600xt 500 mhz je) tak jedine reklamace... zkusil si jine ovladace?

btw artefakty maji vetsinou nasvedomi pameti ,jadro by spis melo delat nespravne vypocty v texturach(nesravna velikost, barva...)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

[CZ]mike píše:Pokud nejde grafika na default frekvencih(coz pro R9600xt 500 mhz je) tak jedine reklamace... zkusil si jine ovladace?

btw artefakty maji vetsinou nasvedomi pameti ,jadro by spis melo delat nespravne vypocty v texturach(nesravna velikost, barva...)
male zlute pixely delaj jadra pamrti delaj jiny artefakty ja bych to vydel na spatnej kus asi ma karta maly napeti na jadre a proto nestiha nebo spatnej kus kremiku ja bych to reklamoval
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Stratos píše:
[CZ]mike píše:Pokud nejde grafika na default frekvencih(coz pro R9600xt 500 mhz je) tak jedine reklamace... zkusil si jine ovladace?

male zlute pixely delaj jadra pamrti delaj jiny artefakty ja bych to vydel na spatnej kus asi ma karta maly napeti na jadre a proto nestiha nebo spatnej kus kremiku ja bych to reklamoval
Jo jasne, ale on dal artefakt test v Ati Tool, takze tam se to projevuje stejne jak u jadra, tak u procaku, proste zluty srac..... :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vym zeto je trohu mimo tema ale stahnul sem si ati tools 0.25 beta9,ale proste mi tam nejde zapnout aby to ukazovalo teplotu GPU a pameti :sad: .Mam radeon 9800pro nevite proc se ta teplota nezobrazuje?
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Prosim? :shock: ako dokazes obchodnikovi to ze je spatna? Da sa povazovat za spatnu kartu to, ze ti ukazuje artefakty v ATIToole? Ved predsa atitool je robeny na to aby hladal artefakty.. rad by som videl obchodnika ktory ti vyreklamuje kartu len za to ze ma artefakty v atitoole, ale v beznej prevadzke nema viditelne artefakty :roll: :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Axis píše:

Prosim? :shock: ako dokazes obchodnikovi to ze je spatna? Da sa povazovat za spatnu kartu to, ze ti ukazuje artefakty v ATIToole? Ved predsa atitool je robeny na to aby hladal artefakty.. rad by som videl obchodnika ktory ti vyreklamuje kartu len za to ze ma artefakty v atitoole, ale v beznej prevadzke nema viditelne artefakty :roll: :)
no jestli nedela ve hrach tak ti to neuznaj
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Stratos píše:
Axis píše: Prosim? :shock: ako dokazes obchodnikovi to ze je spatna? Da sa povazovat za spatnu kartu to, ze ti ukazuje artefakty v ATIToole? Ved predsa atitool je robeny na to aby hladal artefakty.. rad by som videl obchodnika ktory ti vyreklamuje kartu len za to ze ma artefakty v atitoole, ale v beznej prevadzke nema viditelne artefakty :roll: :)
no jestli nedela ve hrach tak ti to neuznaj
ved ja som mu to hovoril 8-) :)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Axis píše:Prosim? :shock: ako dokazes obchodnikovi to ze je spatna? Da sa povazovat za spatnu kartu to, ze ti ukazuje artefakty v ATIToole? Ved predsa atitool je robeny na to aby hladal artefakty.. rad by som videl obchodnika ktory ti vyreklamuje kartu len za to ze ma artefakty v atitoole, ale v beznej prevadzke nema viditelne artefakty :roll: :)
No ja myslim ,ze kdyz to dela vyditelne artefakty v ATItool tak to musi delat i normalne pri hrach... jo a ted kdyz nad tim premyslim pokud to dela uz pri default frekvencich nevidim duvod proc by to solidni obchodnik nemel vzit?
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

neni pravdou, ati tool je neco jako prime 95...
mel sem 585 core a 600 pameti, a hry behali stabilne krom lineage 2 kterej jel na 590, ale v AT byla posledni freq pro pameti bez artefucktu 585...
nakonec to bylo teplotou, stahl jsem jadro na 540 a pameti ted jedou na 615mhz jako predtim s 12 pip...
zkus si najit nakou narocnejsi hru a pustit ji v nejakem psycho nastaveni s AA AF a uwidis co to udela, imho totiz hrajes treba 1024x768 s nejakym med.detailem aby bylo fps, ale pokud bys v te hre kartu zatizil nejak poradne mohly by ty artefakty byti i videt...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
tnt_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tnt_ »

Mal som Asus 9600XT a tiez mi to robilo artefakty v Ati tool. Ale aj tak som mal kartu pretocenu o cca 10%. Uz si nepamatam presne hodnoty (?jadro 515 a memory 330?). V kadom pripade ked som zapol vyhladavanie max frekvencie jadra, po tom ako som uz mal nataktovane pamate, mi hadzalo artefakty a zacalo podtaktovavat. Ale v hrach som ziadne artefakty nebadal pri oc.
marzocchi
Nováček
Nováček

Příspěvek od marzocchi »

pouzivam atitool 0.24 a v nastaveni Artifact Scanning je polozka "Use old (more compatible?) scanning method"
po instalaci ta polozka neni zaskrtla a jadro mi zacne delat arefakty na 380
pokud ji zaskrtnu tak se bez artefaktu dostanu az na 410
pro hry pouzivam 400 a zatim sem v zadne hre ani testu artefakty nepozoroval
AXP 10*200, 9500@pro 400/300
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Taky si myslím, že u té reklamace mi to neveznou, protoře u her to není patrné. hrál Jsem Medal of Honor Pacific Assault na 1600x1200 plné detaily a nic... Pok bych přišel do obchodu a ukázal mu, že mi to dělá jeden pos**** pixeélek za minutku, na dva za min. tak se na mě může ledatak vysra*.
A když jsem oddělal větrák a dal tam mou pastu, ztratil sem tím záruku?????????? :cry:
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Pavel.P. píše:Taky si myslím, že u té reklamace mi to neveznou, protoře u her to není patrné. hrál Jsem Medal of Honor Pacific Assault na 1600x1200 plné detaily a nic... Pok bych přišel do obchodu a ukázal mu, že mi to dělá jeden pos**** pixeélek za minutku, na dva za min. tak se na mě může ledatak vysra*.
A když jsem oddělal větrák a dal tam mou pastu, ztratil sem tím záruku?????????? :cry:
Samozrejme ze ti to nevezme, ved ako by si mu ukazal tych par vadnych pixelov na pohybujucej sa scene?? Je to nemozne, a ani tych par pixelov neni dvovod na reklamaciu kedze pravdepodobne by postatcil aj prefukat ventilator, alebo naniest kvalitnejsiu (novsiu) pastu...

ad pasta - no ak ju pri reklamacii nebude pozerat tak nie :-D ked sa na nu pozre, a ma podobnu farbu,tak si myslim ze to nespozoruje :)
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

No kur**, tak jsem zkoušel kal of duty 2 n nfs most wanted na plné pecky a 3D obraz nikde... prostě zmizel, jen tak... byl to mix šedé s černou přes celou obrazovku u call of duty2 a u nfs most wanted to byla jen černá obrazovka při 3D a 2D fakalo... Jinde mi to nedělá, podle mně to jen nezvládá grafika, to super hight nastavení...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“