lacny komp do kancla ale nie ksunt

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Frown
Nováček
Nováček

lacny komp do kancla ale nie ksunt

Příspěvek od Frown »

Mohli by ste mi poradit, potrebujem vybrat nieco do kancla
konkretne by som zobral dosku s NF3
MicroStar K8N NEO FSR,soket 754,audio 6-kanál,FSB800 HT
5xPCI,AGP 8x,chip Nvidia NForce3,3xDDRAM 400,SATA 150Raid,GIGA LAN
a k tomu
AMD Sempron 3000+ box, sok 754, 64-bit
lenze na to, aby ten Sempron bol skutocne x86-64, musi byt s jadrom DH8-E6. Neexistuje daky spolahlivy trik, aby mi tam namontovali skutocne ten s podporou x64? (lebo v cenniku maju samozrejme oznacene aj 2500+ ako 64bit a hned ked prislo Venice, tak vsetky jadra Athlonov mali zrazu Venice!)
Druha otazka - existuje daka rozumna integrovana grafika pre AMD, resp. taka co by sa dala aj bezne zohnat? Teraz pocitam zobrat R9250tku, ale keby sa na nej dalo usetrit, tak som rad.
Tretia otazka - ma aj Sempron 2800+ z DH8-E6 Cool and Quiet alebo nie? Mal by mat ale vsade pisu ze az ten 3000+, nie je to divne?

Potrebujem to do znacne lacneho kancelarskeho kompu, ale chcem si nechat zadne vratka na 64-bit. Lenze Sempron jednoznacne rocks. Lebo inak rozmyslam o osvedcenom Celeron 330J + GMA900
A stvrta otazka, offtopic - zda sa mi to, alebo vsetko pred Vianocami tak skutocne zasrane zdrazelo? Disketova mechanika o polovicu, lacne LCDcka o tretinu...?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

C&Q maj procesory s násobičem 9x a většim
vzal bych spíš P4 a desku s GMA900/950
sempron do kanclu je fakt bída
kolik peněz chceš investovat a co všechno chceš v compu?
Frown
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frown »

preco si myslis, ze sempron je do kanclu slaby? nie je nahodou sempron len o malo menej vykonny ako athlon?
do toho kompu chcem investovat co najmenej - podla moznosti, ale zas nie az tak ze by som tam daval ECS dosku :lol:
Co sa tyka ceny - mi to vychadza na cca 29 tisic ale slovenskych (u nas je drahsie) ako zostava + lacne LCDcko + XP home. Vtip je v tom, ze ked som naposledy pomahal kamosovi skladat takeho kancelarskeho celerona, tak on mal cenu okolo 22 tisic!!!
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Osobně bych tam taky viděl Celeron D nebo P4 s deskou s i945G - Intel GMA950 jádro. Né, že by byl Sempron do kanclu bída, to si nemyslím, ale Intel tě vyjde levnějc, AMD sestava se ti ještě prodraží o přídavnou AGP nebo PCI-E grafiku
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

no cez leto ceny stupli, nielen pred Vianocami
a dosku preco nie ECS? Na OC je to totalny sunt, ale zvycajne su fest stabilne a slapu za tie prachy krasne :)
a aj tak neviem, naco do kanclu kde sa cely den nerobi nic co by cpu zatazilo na 100% trebalo s754 :)
inak ak seretarka renderi 3D grafiku, alebo striha video tak som ticho :oops:
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

do kanclu Intel a nej jak rikal JanHavlicek 945G
....ze by to byl MELOUN
Frown
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frown »

no neviem ako v Cechach, ale mozem zohnat len P4 3 Ghz za 8 litrov, co by ma asi zabili, keby som im povedal kolko stoji,takze to isto nie.
Rozpocet bol okolo 25 litrov - 12 na komp + 8 na lcdcko + 5 na windows.
Celeron 330J stoji 3200, Sempron 3000+ stoji 4000 + by som k nemu dal daku lacnu grafiku - staru, hoci aj za 5 kil. Pri najhorsom nova stoji liter a pol. Teda AMDcko max o 2 litre viac, ale ma grafiku a ide mi o to, ze ten Sempron bude asi vykonnejsi + CoolnQuiet je lepsie.
ECS dosku by som isto nebral, lebo ked nahodou narazim na "spravnu" dosku tak ako kamarat, co chcel usetrit a postupne mu diskovy radic zacal likvidovat data (proste videjka, programy, filmy sa normalne poskodili - napr. defragmentaciou) tak na uctovnictvo....
Ale nepodcenujte, ake zrave mozu byt programy na vypoctovy vykon, hlavne ked su "dobre" naprogramovane - doteraz program slapal pod dos, nova verzia ma odporucane 2Ghz + 512 MB pamete :-) Tomu sa hovori pokrok...
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

tome nepovidej ze nesezenou celeron D 336 nebo 341
....ze by to byl MELOUN
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“