(22:03:03) X0R: znam cloveka, co si vydelava svych 100kKc/mesic, ma 486ku, MSDOS 6.22,200MB hdd, 16MB RAM a kresli v autocadu 11tce nejaky haly... (pro nemce). akorat ma problem s tim, ze obcas musi poslat email (pouziva inet caffe). ale - jinak - spokojenejsiho cloveka nenajdete...
K čemu nový HW? (zamyšlení)
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- czShadoW
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
K čemu nový HW? (zamyšlení)
Vkládám sem IRC příspěvek jednoho kámoše a ptám se -- k čemu potřebujete stále nový a lepší výkon? 
(22:03:03) X0R: znam cloveka, co si vydelava svych 100kKc/mesic, ma 486ku, MSDOS 6.22,200MB hdd, 16MB RAM a kresli v autocadu 11tce nejaky haly... (pro nemce). akorat ma problem s tim, ze obcas musi poslat email (pouziva inet caffe). ale - jinak - spokojenejsiho cloveka nenajdete...
Linux -- for better world.
- Perfect_
- Začátečník

- Vivec
- Středně pokročilý

- Slezman
- Středně pokročilý

- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem prispeju svym nazorem. Muj komp byl donedavna PIII 600Mhz,256MB SDRAM, GeFORCE4-MX440. Proc by mi to nemelo stacit?
1. System ktery na tom beha jakz takz svizne je WIN98 a uz docela hodne programu, ktere jsem chtel nainstalovat potrebuji win XP. Pokud se mi podarilo nahrat nejakou nutnou knihovnu a program tim osalit, prace v nem, to bylo za trest.
2. Dnesni aplikace jsou celkem narocne a spousteni nekterych trvalo celkem dlouho. U nekterych jsem si mohl jit udelat treba neco na jidlo.
Napr. Invertor 5-graficky 3D program pro modelovani soucasti a vykresu. Nektere operace mu trvaly az 20min!! Zalezelo na slozitosti soucasti a to nemluvim mizeni ikonek a kurzoru mysi a nasledne poslepu hledani ikonky ulozit (opet problem kvuli WIN XP)
3.O PC jsem se jeste musel delit s bratrem, ted uz nemusim.
Toto jsou 3 moje hlavni duvody koupe noveho PC. Jsem spokojen.
1. System ktery na tom beha jakz takz svizne je WIN98 a uz docela hodne programu, ktere jsem chtel nainstalovat potrebuji win XP. Pokud se mi podarilo nahrat nejakou nutnou knihovnu a program tim osalit, prace v nem, to bylo za trest.
2. Dnesni aplikace jsou celkem narocne a spousteni nekterych trvalo celkem dlouho. U nekterych jsem si mohl jit udelat treba neco na jidlo.
Napr. Invertor 5-graficky 3D program pro modelovani soucasti a vykresu. Nektere operace mu trvaly az 20min!! Zalezelo na slozitosti soucasti a to nemluvim mizeni ikonek a kurzoru mysi a nasledne poslepu hledani ikonky ulozit (opet problem kvuli WIN XP)
3.O PC jsem se jeste musel delit s bratrem, ted uz nemusim.
Toto jsou 3 moje hlavni duvody koupe noveho PC. Jsem spokojen.
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
co se toho konstruování týče, tak je to čistě věcí šikovnosti a znalostí konstruktéra. když je to starej pardál co má hafo zkušeností tak mu klidně firma nechá prknoCAD a platí ještě mladýho absolventa aby to překresloval do autocadu nebo jinýho cadu.
jinak je na to třeba koukat z hlediska jinýho. dřív počítač nedokázal nahradit dnešní kalkulačku s 200 funkcema za 300kč z tesca. dneska ale umí spočítat deformaci auta při nárazu, spočítat pevnostní analýzu složitýho rámu stroje nebo spočítat chladnutí odlitku. my se třeba učíme počítat v pro/mechanice v proe wf2.0 a výkonej počítač poskytuje úplně nový možnosti oproti klasickýmu počítání 1D nosníku o dvou podpěrách
no a pak tu jsou samozřejmě hry a to je snad jasný
jinak je na to třeba koukat z hlediska jinýho. dřív počítač nedokázal nahradit dnešní kalkulačku s 200 funkcema za 300kč z tesca. dneska ale umí spočítat deformaci auta při nárazu, spočítat pevnostní analýzu složitýho rámu stroje nebo spočítat chladnutí odlitku. my se třeba učíme počítat v pro/mechanice v proe wf2.0 a výkonej počítač poskytuje úplně nový možnosti oproti klasickýmu počítání 1D nosníku o dvou podpěrách
no a pak tu jsou samozřejmě hry a to je snad jasný
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- honny
- Středně pokročilý

Re: K čemu nový HW? (zamyšlení)
AhojczShadoW píše:Vkládám sem IRC příspěvek jednoho kámoše a ptám se -- k čemu potřebujete stále nový a lepší výkon?
Já osobně novej HW nepotřebuju. K surfovaní a hraní her co hraju mi stačí to co mám. Naprosto. A to mám fakt shit na dnešní dobu a názor "cokoli slabšího než x800gto je naprosto nevyhovující".
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian