Problémy s o/c

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
mir77
Začátečník
Začátečník

Problémy s o/c

Příspěvek od mir77 »

No, bylo to tady už asi tisíckrát a nebudu se nijak vymlouvat, může mě někdo navést?
mám MSI NX6600GT-VTD128... Když zvednu v Riva Tuneru frekvenci v záložce Performance 3D, tak to běží v performance 3d módu furt na 500 MHz, když jí zvednu v Low Power 3D, tak to v low power módu běží správně, tak jak má... tak nějak to i běželo, ale najednou se to nějak jeblo :-) můžete mi někdo hodit link na komplexní návod nebo mě trochu pošťouchnout? :-)
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Nahlédni do FAQ, tam je popsán postup přetaktování.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

tam se nic nedozvím...
nejsem lama, taktil sem svojí gf2, taktil sem svou fx5600, de mi o to, že i když nastavim v performance3d frekvenci 570 (která mimo jiné ještě před cca 3 hodinama běžela vpoho), tak se mi to při spuštění hry přepne jen do low power 3d a běží to na 500....
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Instaloval jsi v době snížení funkčnosti nějaký software? Zkus tu utilitu přeinstalovat, popřípadě přeinstalovat drivery.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

prf.KuBA píše:Instaloval jsi v době snížení funkčnosti nějaký software? Zkus tu utilitu přeinstalovat, popřípadě přeinstalovat drivery.
no... neinstaloval... nevim, od čeho je to odvislý... prostě pustim komp, du pařit a mám 570.. vypnu hru... zapnu znovu a máím 500.. po restartu to je ok... alesn teď to tak vypadá.. mmt... zkusim restart...
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

tak já už nevim :-\
http://mir2.ic.cz/clp00188.jpg
celej FlatOut po restartu jel na 500 MHz a když sem ho vypnul (přibližně v tu dobu) to skočilo na 570 MHz a pak az chvíli na 300 do 2D módu..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

V Low power 3D módu netaktuj ... někde to bylo popsaný, že v tomhle módu jde do grafiky míň šťávy a může bejt nestabilní. Taky jsem zkoušel v LP3D taktovat a někdy to jelo a někdy to padalo rovnou do 2D. Když najdu ten článek tak sem hodim link.
Goldnoob team proud member!
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Thellwin píše:V Low power 3D módu netaktuj ... někde to bylo popsaný, že v tomhle módu jde do grafiky míň šťávy a může bejt nestabilní. Taky jsem zkoušel v LP3D taktovat a někdy to jelo a někdy to padalo rovnou do 2D. Když najdu ten článek tak sem hodim link.
low power 3d nic nedělám... nejsem máčo... de mi o to, že performance 3d to vůbec nezapne... prostě sem z toho na palici :-\
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Dej si Nástroje pro správu -> Prohlížeč událostí a koukni jestli se tam nevyskytuje chyba typu "nv - L2 - L1 (případně L1 - L0) ... taky koukni do driverů pod položku "Odstraňování problémů (tak nějak, teď z hlavy přesně nevim).
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Thellwin píše:Dej si Nástroje pro správu -> Prohlížeč událostí a koukni jestli se tam nevyskytuje chyba typu "nv - L2 - L1 (případně L1 - L0) ... taky koukni do driverů pod položku "Odstraňování problémů (tak nějak, teď z hlavy přesně nevim).
jj.. je to tam...
http://mir2.ic.cz/clp00189.jpg
píče to tohle: Silent Running: Stress test transition: L2 -> L1

pomůže mi to nějak vyřešit muj problém?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

http://www.svethardware.cz/art_doc-D3C8 ... A3869.html ... dolní odstavec by měl objasnit o co jde. U mě pomohlo snížit takt z 520/720 na 515/715 ... sice se mi moc nezdálo to oddůvodnění, že to je kvůli přehřívání, protože karta se někdy přepínala klidně na 60 st. a jindy jela v pohodě na 75 st. ale asi tak.
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Thellwin píše:http://www.svethardware.cz/art_doc-D3C8 ... A3869.html ... dolní odstavec by měl objasnit o co jde. U mě pomohlo snížit takt z 520/720 na 515/715 ... sice se mi moc nezdálo to oddůvodnění, že to je kvůli přehřívání, protože karta se někdy přepínala klidně na 60 st. a jindy jela v pohodě na 75 st. ale asi tak.
díky.. zkusim to... ale nezdá se mi to... testoval jsem to i na 581 i na 590 a šlo to...
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

Thellwin píše:http://www.svethardware.cz/art_doc-D3C8 ... A3869.html ... dolní odstavec by měl objasnit o co jde. U mě pomohlo snížit takt z 520/720 na 515/715 ... sice se mi moc nezdálo to oddůvodnění, že to je kvůli přehřívání, protože karta se někdy přepínala klidně na 60 st. a jindy jela v pohodě na 75 st. ale asi tak.
i když tam hodim třeba 520, tak furt jeden na 500... jen sem tam se to povede a jede na 570... neni problém s přehříváním, artefaktama nebo tak... už envim, co s tim :-\
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

tak dneska už nějak nestíhám, ale hodim do low power 3d normálně 570 MHz, protože co sem čet na netu, tak v low pwoer se snižuje napětí atd., ale riva tuner i v low power 3d ukazuje 7V a v 2D 4V, tak by to mělo normálěn fachčit.. zkusim.. otestuju a dám vědět...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“