Již pár týdnů vás tu sleduji a některé nápady, názory i komentáře se mi moc líbí. Ale k věci. Pročetl jsem spousta topiců jak upravit kabeláž v bedně. Jenže mě se nelíbí omotávky, izolačky, textílie atd. to neni ono.
Až jsem se dostal k příspěvku kdy nějaký uživatel popisoval že při nandavání textílie musel odpájet kabeláž od zdroje. Tak to už jsem se fakt naštval taková práce kůli drátkům? Tak když už tak ať to stojí za to. Proč to teda nedat do formy?
Potřebujete jen:
1) dráty stejných vlastností jako předešlé jen delší
2) pájku, cín
3) svorky na kabely, jsou to ty co se s nima přidělává kabeláž na zeď jen menší dělají se různé (i hezké) tvary a způsoby uchycení
5) metr
4) trpělivost.
1) Destrukce
Odpájejte dráty od zdroje, ale pouze pro napájení disků a mechanik, samozřejmě musíte mít všechno zdokumentované aby jste to pak mohli vrátit do původního stavu a zdroj nesmíte mít pod proudem, jinak to bude vaše poslední úprava.
Rozeberte konektory a odpájejte špičky, jak na to se dozvíte v nějakém předchozím příspěvku je jich tu až moc, vše si uschovejte.
2) Dvakrát měř jednou řež
Teď si vyberete cestu pro dráty, nejlepší to asi bude po horním rohu na (zaplechované) straně bedny, potom po přední straně dolů, tedy pokud máte mezi bokem bedny a držákama na jednotky místo, pokud ne tak musíte vymyslet jinou cestičku. Pro každou mechniku se od celkového svazku odpojí jeden napájecí svazek který táhněte po straně šuplíku pro danou jednotku až k zásuvce. Tak, je důležité aby jste měli všechny tyto cesty naměřené přesně popřípadě jste počítali s malou rezervou. Takto pokračujte u cd-rom, flopiny, disku (disků). Pokad máte všechno naměřené tak už jen nastříhat dráty, na zkoušku naposled poměřit a pak jupí do zapojení.
3)Zkompletování
Připájejte špičky tak jak byly na předchozích drátech nacvakejte je do konektorů. Vše ještě jednou zkontrolujte. A poté připájejte ke zdroji.
4)Dodělávky
Připevnit dráty můžete již zmiňovanými úchyty, ty ale nepřišroubovávejte stačí je přilepit dvousložkovím lepidlem. To samé můžete udělat s dráty jdoucími na desku.
Můžete je také opravdu svázat do formy do které vážou dráty telekominikační mechanici nebo eletrikáři. Bohužel si už nepamatuju jak se dělají stehy ale to sem snad nějaký hodný člověk napíše (předem mu děkuji). Pokad máte dobrý bílý provázek, tak pod UV to vypadá moc hezky.
A je to.
Tato úprava není pro lidi kterým se to bez (pro mě otravných a ošklivích) drátů nelíbí.
Omluvte prosím pravopisné i jiné chyby. Přeji hodně štěstí a zručnosti. Případné dotazy rád zodpovím.
Jo a abych nezapoměl zkuste nadávat nějak originálně. Slova jako debil, kokot, č. atd. jsou už okoukané.
S pozdravem Loxcom
Tak a teď se už do mě můžete pustit