MegaBajty nebo Megabity?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jo_Do
Nováček
Nováček

MegaBajty nebo Megabity?

Příspěvek od Jo_Do »

Možná mě budete mít za úplného idiota, ale dokonale mě matou údaje o rychlostech disků.
V čem se tyto údaje doopravdy udávají? V megabajtech, nebo megabitech?
Já myslím že v megabitech, ale všude vidím jasně napsáno MB.
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Jo, taky by me to zajimalo, do ted mam predstavu, ze sou to Megabajty... :-D

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Jsou to megabajty. Viděl jsi možná 1,5Gb/s u SATA
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Megabajty.... viz test na SHW , je to MB ne Mb :wink: kdyby to byli Mb tak to mate 8x pomalejsi rychlost tj jeden film by jste kopirovali z disku na disk 5minut a to je jaksi kravina co rikate?700MB/20MB=35s pokud by to bylo 20Mb tak to mate 700MB/20MB*8=280s tj tech 5minut :lol:
Jo_Do
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jo_Do »

Počítejme.
Mám dva disky, pomalejší 40GB má rychlost 35 MB podle HD Tune 1.00.
To by znamenalo, že přenese gigabajt za 30 sekund.
Zkusil jsem přenést 1 gigový soubor a trvalo to 2 minuty.
Protože je rychlost pouze průměrná a já nevím kde byl soubor fyzicky na plotně umístěn, tak vím zase houby.
Ví to někdo na 100%?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Jo_Do píše:Počítejme.
Mám dva disky, pomalejší 40GB má rychlost 35 MB podle HD Tune 1.00.
To by znamenalo, že přenese gigabajt za 30 sekund.
Zkusil jsem přenést 1 gigový soubor a trvalo to 2 minuty.
Protože je rychlost pouze průměrná a já nevím kde byl soubor fyzicky na plotně umístěn, tak vím zase houby.
Ví to někdo na 100%?
jo je to jak pisu , ta rychlost co pises neni trvala obzvlast u te 40GB , to bys musel dat ty data na rychlejsi cast disku , uplne ho vyprazdnit a defragmentovat aby ti to jelo 40MBPS , urcite ti to lagovalo i dolu...

EDIT:specialni uprava velikosti pismenek pro spectrala
Naposledy upravil(a) sh dne pát 16. pro 2005, 07:29, celkem upraveno 1 x.
Jo_Do
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jo_Do »

Podle Emsa Disk Check 1.0.57 mám průměrnou rychlost čtení cca 11MB
v sekundě. To by už lépe odpovídalo skutečnosti.
Mám dojem, že program HDTune si s těmi 35 MB trochu vymýšlí.

Takže jsou to megabajty.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

sh píše:jo je to jak pisu , ta rychlost co pises neni trvala obzvlast u te 40gb , to bys musel dat ty data na rychlejsi cast disku , uplne ho vyprazdnit a defragmentovat aby ti to jelo 40mbps , urcite ti to lagovalo i dolu...
Máš pravdu, ale proč sem zas taháš megabity?? Snad 40 (resp. 35) MB/s, ne? Zbytečně mateš lidi...
Veterán
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Spectral píše:
sh píše:jo je to jak pisu , ta rychlost co pises neni trvala obzvlast u te 40gb , to bys musel dat ty data na rychlejsi cast disku , uplne ho vyprazdnit a defragmentovat aby ti to jelo 40mbps , urcite ti to lagovalo i dolu...
Máš pravdu, ale proč sem zas taháš megabity?? Snad 40 (resp. 35) MB/s, ne? Zbytečně mateš lidi...
jezis chlape , psal jsem to nazorne , pochopil to jak vidis kazdej , tak proc reagujes o tyden pozdejc?kdyz to tema bylo totalne zastrceny :?:
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

sh píše:jezis chlape , psal jsem to nazorne , pochopil to jak vidis kazdej , tak proc reagujes o tyden pozdejc?kdyz to tema bylo totalne zastrceny :?:
Budeš se divit, ale lidi čtou i víc než rok stará témata, hlavně, když něco hledají. O nějakém týdnu vůbec nemluv. Na tyhle chyby jsem alergický, protože spousta začátečníků pak chytá tyhle zlozvyky a mají v tom chaos. Když potom popisují nějaký problém špatně, tak v tom mají chaos i všichni ostatní. Navíc je to striktní on-topic, tohle téma řeší právě megabity vs. megabajty, tak aspoň zde by to mohlo být správně, nemyslíš?
Veterán
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

2 spectral: sory ale ty mi prijdes fakt trochu jako blazen :oops: :lol: , kazdej to tady pochopil nikdo nic nerek , napsal jsem to dost pochopitelne , nikdo nemel zadny pripominky , navic vsechny ty prispevky znaci jasne co je co , snad zacnu hledat taky nejakej takovejhle preklep od tebe pul roku zpet protoze by si moh nekdo precist :roll: abych ti udelal radost tak jsem upravil ten prispevek
Jo_Do
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jo_Do »

Pánové, nehádejte se.
Jsou případy, kdy to nevadí a každý pochopí o co jde, ale mnohem častěji autor píše - tu MB, tu Mb a člověk je zbytečně zmatený.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“