Vyzkouset HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- crashPC
- Mírně pokročilý

Vyzkouset HDD
Z jedny firmy sem si prines dost PC srotu... bilance je zatim 3X ATX zdroj OK, zvukovka, VGA, 2 PIII procaky. a naky disky - ty sem jeste nevyzkousel.
Vsechny sem postupne otestoval na externim zdroji, jestli nejsou nejak moc rozsekany a nezadouci sem vyhodil... ted mam u sebe 6 tocicich se HDD ktery vypadaj slibne... ale bojim se je vyzkouset v mym PC. nemuze se nic stat? (rozbit zakladovka) kdyz nakej nebude ok?
Vsechny sem postupne otestoval na externim zdroji, jestli nejsou nejak moc rozsekany a nezadouci sem vyhodil... ted mam u sebe 6 tocicich se HDD ktery vypadaj slibne... ale bojim se je vyzkouset v mym PC. nemuze se nic stat? (rozbit zakladovka) kdyz nakej nebude ok?
- NightWOLF
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- crashPC
- Mírně pokročilý

- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- niatheppe
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No já nevim, ale jednou sem opravoval takovýho starýho kompa, tak sem strčil jeho disk k sobě na slave, abych jim zkopčil data a vypálil. Když to nabíhalo vyskočila na mě hláška, kterou sem nikdy neviděl a už si jí ani nepamatuju. Tak sem ho vyndal a při bootování mi BootBlock hlásil, že sem přišel o bios na desce. Fakt nevim co to bylo, cizích disků na slavu sem měl už dost, ale tohle bylo fakt divný. Jinak vesměs nic nehrozí 
- mirek6600
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No sice to nebyl disk ale ziskal jsem podobne jednu dvd mechaniku a tak jsem si rek ze ji teda vyzkousim tak jsem sundal bocnici odpojim moji palirnu a zapojim ji misto ni a nasledne jsem pustil kompl normalne nabehnul pockal jsem az nabehnou okna a vlozil jsem do ni dvdcko a koukam ona blika a blika a ani po 5minutach premahani nedokazala nic nacist tak jsem vypnul kompl vyndam ji a rozhod jsem se ze ji rozeberu a ocistim cocku lihem a vytou tak jsem to udelal a zas ji slozil.A pozor ted prichazi to hlavni kdyz jsem ji zapojil zpatky pustim kompl a koukam on ji nevydi tak ho zas vypnu a kotroluju kabely ale nic jsem nenasel tak je projistotu vytahnu a zas zastrcim a znovu zapinam a zas nic nenasel a tak jsem si rek ze ta mechanika proste odesla inu co by chtel zadarmo a tak zapojim zpet palirnu zapnu pocitac a opet nic nenasel a to uz jsem se celkem lek co stim je proc to nic nenajde kdyz pred zkousenim ty dvd mechaniky slo a tak zkousim vymnenovat ide kabely a nic.Tak jsem zjistil ze mi ta dvd mechanika odpalila sekundarni radic na desce jelikoz na primarnim palirna maka.A jak jsem dostal vztek ze my to znicilo radic tak jsem tu dvd mechaniku rozsekal na kousky ozem a druhej den jsem si sel koupit novou desku za tri litry a tahle putovala do kose jelikoz mam obsazeny vsechny ctyri zarizeni a tudiz se nespokojim jen z primarnim radicem.
Takze bacha ja by to prubnul na naky stary sunce treba naky pentium jednicce jelikoz kdyby to nahodou odpalilo radic tak tu desku na takovej srot sezenes v bazaru za 100-200kc.Ale klido to zkus ny svem, mne se to stalo akorat u dvd mechaniky ale u disku kdyz jsem naky zkousel se nic nestalo.No nikdy nevis proc to vyradily.
Takze bacha ja by to prubnul na naky stary sunce treba naky pentium jednicce jelikoz kdyby to nahodou odpalilo radic tak tu desku na takovej srot sezenes v bazaru za 100-200kc.Ale klido to zkus ny svem, mne se to stalo akorat u dvd mechaniky ale u disku kdyz jsem naky zkousel se nic nestalo.No nikdy nevis proc to vyradily.