Cau, tak jsem se taky vrhnul na vodni chlazeni. Ale protoze zrovna nemam prachy a nudil jsem se, tak jsem si koupil slebej kotoucek do rozbrusky a rozrezal jsem pasiv z chladice ArticCooling 2L,Takovej velikej. Zuzil jsem ho, snizil zebra na 10mm a cely jsem to zalepil do plexiskla.
Proud vody sice nema skoro zadny urcity vedni az na odfrefovany zebra tam,kde byla spona.
Dneska jsem to dal do kupy, a na mym Athlonu 2200+@ 2302Mhz jsem mel teplotu 44-46C
Sice to nejelo pres vymenik,pac zatim zadnej neni,ale pres kdybl s 8 litry vody.Voda se ani po 3 hodinach neohrala a byla porad vlazna.
Vodu jsem pres to honil cerpadylkem z jezirka,cca 150litru za hodinu..
Fotky bohuzel nemam...jeste to poputunim a napisu.
Vodník z pasiva na CPU
Moderátor: morke
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vodník z pasiva na CPU
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
- mOOder
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Velmi zajimavy napad . a co treba zebrat nejaky vetsi pasiv . prorezat ty zabry tak aby tam mohla protekat voda a taky to cele zalepit . pak udelat univerzalni sponu a mas pasivni vodni blok na CPU ( lol doufam ze sem nenapsal to samy
)
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

Takovébloky mají poměrně malou účinost. A jako radiátor použij topení z auta které seženeš na vrakovišti za pár korun
. Ale NEKOMBINUJ HLINÍK a MĎ, protože jinak uděláščlánek a ten hliník ti bude korodovat a ten hliník se ti časem rozpadne a bude ti uvolňovat bordel do okruhu.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No nejak to jeste poresim, vcera jsem to mel celej vecer v kýblu, ale strach je silnejsi, takze "spona" z dratu dneska vystrida upravenou socketÁckovou sponu.
Ja jsem nekde cet, ze kdyz se udela blok z pasivu,a neudela se mu cesticka kudy ma voda tect,ze je to malo ucinny,ale to se mi nezda,teplota 44-46C pri mym pretaktovani a takhle amaterskym provedeni se mi zda slusna.
Ja jsem nekde cet, ze kdyz se udela blok z pasivu,a neudela se mu cesticka kudy ma voda tect,ze je to malo ucinny,ale to se mi nezda,teplota 44-46C pri mym pretaktovani a takhle amaterskym provedeni se mi zda slusna.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

- Lubitel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
akonahle tam privedies vodu, tak je teplota "slusna" lepsim blokom by si dosiahol este takych 5-10 C.
all: MAm taku otazku. videl som uz fotky, na ktorich boli v obvode dva tepelkne vymeniky. su s tym nejake problemy? treba pouzit silnejsie cerpadlo?
asi to tak spravim, kedze sa mi nepodarilo zohnat med na bloky, takze pouzijem hlinik. V tom pripade ale musim pouzit aj hlinikovy radiator.
takze napiklad:
cerpadlo - CPU - vymenik1(horny krit case) - chipset - VGA - vymenik2(predny krit case) - expanzka
vymenik2 bude asi zo škodovky v predu aj s 2 x 12cm vetrakmi
vymenik 1 by mal byt podla moznosti mensi, asi na 1x 12cm.
Bolo by lepsie mat dva hned za sebou v predu?
EDIT: tuto otazku presuniem k vodnikom.
all: MAm taku otazku. videl som uz fotky, na ktorich boli v obvode dva tepelkne vymeniky. su s tym nejake problemy? treba pouzit silnejsie cerpadlo?
asi to tak spravim, kedze sa mi nepodarilo zohnat med na bloky, takze pouzijem hlinik. V tom pripade ale musim pouzit aj hlinikovy radiator.
takze napiklad:
cerpadlo - CPU - vymenik1(horny krit case) - chipset - VGA - vymenik2(predny krit case) - expanzka
vymenik2 bude asi zo škodovky v predu aj s 2 x 12cm vetrakmi
vymenik 1 by mal byt podla moznosti mensi, asi na 1x 12cm.
Bolo by lepsie mat dva hned za sebou v predu?
EDIT: tuto otazku presuniem k vodnikom.
Naposledy upravil(a) Lubitel dne ned 4. pro 2005, 16:06, celkem upraveno 1 x.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
ked to zhory, je to v hajzli
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jedinej problem,kterej ter resim je strach
Z toho ze budu neco pres noc stahovat a neco se na tom vysere a schori mi PC.Ikdyz kdyby prestalo fachat cerpadlo,tak tepelna pojistka vypne PC,ale kdyby to zacalo tect tak je to v p*deli.