AOpen AX63 Pro (VIA 693A) - problem se zvukovkou a IR

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
michalv
Začátečník
Začátečník

AOpen AX63 Pro (VIA 693A) - problem se zvukovkou a IR

Příspěvek od michalv »

Mám desku AX63Pro asi dva roky. Pak jsem začal vyměnovat-výměna procesoru (v pohodě), Grafiky(v pohodě),RAM(problém-deska nejede při použití více pamětových modulů),přidání IR modulu(problém-při spuštění Windows (ani linux) nedetekují IR port (ani přidání hardware nepomohlo), zvukovka(problém-nainstaluje se ale nehraje :sad: ,nepomohly ani aktualizace biosu ani patche).
Z těchto problémů mám pocit že mě odchází základka :sad: .
Nemáte někdo podobný problém nebo včem je problém u mě ?
Deska Slot1 se blbě schání.

//edit Wilik - upraven nazev
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

1. desky na Pentia3 a drivejsi byly haklivejsi na jedno/oboustranne pametove moduly, takze jsi mozna jen nemel "ten spravny", chce to zkouset...

2. zvukovku jsi vymenoval a nebo daval novou? zkousel jsi jiny slot? pouzil jiny ovladac? hlasi se ve win jako "spravne pracujici" zarizeni?

3. IR - spousta vyrobcu ma vlastni poradi pinu v zapojeni IR portu, takze se podivej do manualu jestli zapojeni na desce odpovida zapojeni na modulu - to je nejspis duvod proc se to vubec nehlasi

Na to, ze by mela odchazet deska, pokud jsou problemy jen se zvukovkou a IR portem, to nevypada.
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

Zvukovku jsem měl C-Medii 8738 a měnil jsem ji na Soundblaster Live 24bit. Zkoušel jsem všechny sloty , měnit IRQ a nic furt to stejný, detekuje se správně a jediný co funkuje je mikrofon, myslel jsem že je vadná zvukovka ale zkoušel jsem na jiným počítači a jela.

Ten IRport mám zapojenej podle zapojení desky ale problém je že se neobjevý po zapnutí (v biosu) a následném spuštění windows žádné nové zařízení nenajde ho ani hledání zařízení který nejsou PLUG and Play.

Ramky možná je to tím že deska je háklivá protože tan Kingmax je oboustranej.
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“