Problem: Zbytkove napeti ?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Shimi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problem: Zbytkove napeti ?

Příspěvek od Shimi »

Hola hej mam problemek :evil:
posledni mesic se mi stava,ze proste vypnu pocitac a i po jeho vypnuti mi treba blika obrazovka (cvaka v ni jako kdyz se zapina pocitac a ledka se meni ze zeleny na oranzovou),blika mi ledka na DVD mechanice,kdyz sem otevrel case tak se mi i poskubava vetrak na CPU apod.
nevite cim to je? jako kdybych vypnul PC a ono v nem bylo jeste nejaky zbytkovy napeti,popr. co za tim muze byt ? nejaky zkratovany kondenzator ? nejspis za to muze prach ktery zkratoval nejaky obvod??
bohuzel je to celkem problem protoze po kazdem vypnuti pocitace ho musim natvrdo vytrhnout ze site :sad:
diky za jakekoliv rady,cely pocitac uz jsem rozebral a vycistil od prachu,dokonce jsem preinstaloval system,nic nepomaha,nejspis do bude nevratny problem primo na desce,existuje neco co bych mohl za dane situace udelat? :sad:

Cus Shimi
Shimi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shimi »

jinak sestava :
deska MSI K7N2Delta
2x 512 MB pameti
Barton 2500+
barracuda 80GB
monitor Hyundai image quest
Eurocase (ze by neco ve zdroji?)
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Prvně bych zkusil půjčit si od kamaráda zdroj. Akorát nevím, co ten monitor. Ten máš zapojený přímo do sítě nebo je ještě po staru ve zdroji ? Jestli ve zdroji, je to jasný
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Shimi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shimi »

JanHavlicek píše:Prvně bych zkusil půjčit si od kamaráda zdroj. Akorát nevím, co ten monitor. Ten máš zapojený přímo do sítě nebo je ještě po staru ve zdroji ? Jestli ve zdroji, je to jasný
nene napajeni davam rovnou do site
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Prachem to být nemůže, to je imho volovina. Změna diody ze zelený na oranžovou je normální, pokud je to jednou, monitor se přepíná se do stand-by režimu, nebo to bliká pořád ? Ten zdroj od kamaráda si stejně půjč.
Shimi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shimi »

JanHavlicek píše:Prachem to být nemůže, to je imho volovina. Změna diody ze zelený na oranžovou je normální, pokud je to jednou, monitor se přepíná se do stand-by režimu, nebo to bliká pořád ? Ten zdroj od kamaráda si stejně půjč.
prave ze to blika porad a stejne tak ostatni ledky na pocitaci
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Vadná rozdvojka, která to napájí ?
pajama
Nováček
Nováček

Příspěvek od pajama »

ahojky kontrolni otazka:posledni mesic?Co jsi instaloval,upgradeoval(nebo jak se to rekne)no proste co jsi provedl s PC tesne pred tim,nez to zaclo delat???
Barebone Asus Pundit R,MB Asus P4R8T,CPU Celeron D 315 Prescott 2,26Mhz,RAM 400 Mhz DDR 512MB dual,HDD Segate ST 31202 120GB-IDE,graf.integr.ATI Radeon 9100 Pro,zvuk integr. 5.1, 200w zdroj,tv karta Philips, sit.karta Realtek RTL 8139,Mechanika kombo Teac DV-W516,LCD Acer 31202,repro Creativ Lab 5.1 ,Win XP prof.SP2
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

v tomhle pripade bych to videl taky na zdroj :oops:
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Shimi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shimi »

mno tak ted sem se hrabal v kompu, resetoval sem Bios a vypada to ze problemy celkem zmizely no uvidim
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“