Prosim o radu.Náhodné vypnutí počitače.

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
glum
Nováček
Nováček

Prosim o radu.Náhodné vypnutí počitače.

Příspěvek od glum »

Zdary uz nevim co stim,mam zadladni desku MSI - K8N Neo4-FI na soket 939,procesor AMD - Athlon 64 3200+ BOX (2,0GHz, 64bit, jádro Venice)... ,pameti 2x 512 (400) Kigmax 2,5 cl v dualu a grafiku MSI - NX6800 Ultra-T2D256E a disk MAXTOR 160GB sata I.Zdroj 500W a stava se mi ze obcas sam od sebe se mi pocitac vypne.Neupozorni me a proste vypne.Pokud ho okamzite zapnu nabehne jako by se nic nestalo.Nejdriv mi to slapalo cca 2 mesice bez problemu i pri zatezi jak ve hrach tak v testech 3D Mark 05.Do pocitace se mi dostali nejake viry jako jsou trojani a cervy.System Windows XP mi prestaval fungovat,ale to bych jeste pochopil.Tak jsem schodil celej HHD a vytvoril novou Fatku NTSF a disk jsem s formatoval a nainstaloval jsem znovu system + ovladace,ale zase mi to takhle padalo.Myslel jsem si ze to dela disk.Tak jsem ho odpojil a pripojit jsem jinej a udelal jsem to same novou fatku NTSF a novy system + ovladace atd...ve windowsu ve spravci hardweru je vse v poradku.Take me napadlo ze by se mi mohl prehrivat procesor nebo grafika ale v momentu vypadku pc (vypnuti) ma procesor teplotu 40-50 stupnu a grafika 50 stupnu.Co se tika operacni pameti tak ty jsem mel i v minulem pc a šlapali v pohode.Jedine co me napada je zdroj nebo windowsi jelikoz je to starsi verze.Vypina se nezavisle na case nekdy hraju na netu i tri hodiny a nic nekdy zapnu pc a po peti minutach normalniho chodu se to vypne.Uz nevim zkusim jinej zdroj a jinou instalacku.Pokud nekdo z vas ma tu samou sestavu a mel,nebo ma ty same problemy prosim odepiste mi do tutoho fora nebo na e-mail vx.glum@seznam.cz spojim se po ICQ a zkusime to nekjak vyresit.Jelikoz je to nad lidsky rozum.Kazda rada dobra.Dikes Glum

//edit Wilik - presun z PCT webmag - rozum zustava stat, ze nekdo ani neumi cist...
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

- pretaktovano nemas
- otestuj v MemTestu a v Prime95 a pak napis
Kdyztak si pohraj s casovanim pameti, muze se ti take prahrivat CPU vlivem neucinne pasty(po nejake dobe muze ztratit ucinnost), nebo na cipsetu NB. Mas vsechny konektory radne zasunute v periferiich?
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ja bych tipoval na zdroj co to je za znacku?
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
glum
Nováček
Nováček

odpoved

Příspěvek od glum »

Zdary tak pretaktovano nemam ani pameti ani procesor.Co se tika zdroje je to znacka ICMEX Switching Power Supply 500W.Stahnul jsem si ulilitu od MSI PCAlert4 a ukazuje mi to otacky a teplotu ( teplota CPU 40stupnu) procesoru a vsech ventilatoru + napeti Vcore 1,38V dale 3,3V , + 5V , +12V,vse ok az na tech 12V misto 12V mi to ukazuje cervene 2,56V.Divim se ze pocitac normalne jede.kusim zdroj a napisu.pic
glum
Nováček
Nováček

Re: odpoved

Příspěvek od glum »

Zdary tak ulilita od MSI PCAlert4 mi teda ukazuje ze napeti +12V tam neni a zkutecne napeti je 2,46V.Koukal jsem do biosu a v diosu je vse v poradku vcore 1,3V ,3,3V,+5V,+12V.Nainstaloval jsem ulilitu k me zakladni desce Windows technologie CoreCell a v teto ulilite je vse v poradku.Take jsem zkusil vymenit zdroj,ale bez vysledku.Tak uz nevim....Pastu na cpu jsem vymenil.vsechny konektory jsou v poradku.Je mi divne kdyz zatizim pocitac v nejake narocne hre,tak slape jak hodinky treba i nekolik hodin.Dneska se mi stalo ze jsem mel pocitac jen tak v normalnim chodu Windows a bum.Jako kdyby byla neja spicka v siti a zdroj se vypnul.Mozna nejaka prepetova ochrana zdroje.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

a nedostane se ti tam dycky nějakej vir ? Zkus přeinstalovat OS (kompletní formát HDD), nechat to odpojený od internetu a vyzkoušej, jestli ti to padá taky. Když ti hry nepadaj a padá ti to nárazově, CPU to imho nebude, spíš zkus otestovat ty paměti přes memtest 86
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
glum
Nováček
Nováček

Problem vyreseny :)

Příspěvek od glum »

Zdary nakonec se ukazalo ze chyba byla ve zdroji,byly tak stedene spoje a pri zachěvu nebo po zahrati se pc vypnulo.Dalo mi to dost zabrat nez jsem na to prisel,ale od te doby je vse v poradku :) :-D :-D

zdary glum
jaccub
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaccub »

me tohle delala deska. komp sem kuli tomu i parkrat prestavel, zkusil i jinej zdroj, proste sem zkousel vsechno mozny krome desky a pak sem jednou vimenil edsku a vse je jal ma bejt :D
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“