Windows 98 chtějí síťové heslo pro přístup k Windows XP
Moderátor: Don
- Jo_Do
- Nováček

-
Windows 98 chtějí síťové heslo pro přístup k Windows XP
Mám síť mezi Windows 98 a Windows XP.
Windows 98 chtějí pro přístup na disk s Windows XP síťové heslo, které neznám.
Původně jsem si myslel, že to nejde kvůli odlišnému souborovému systému, ale spoustě lidí prý to normálně jede a na disky se vzájemně dostanou.
Jak to heslo zjistím?
Windows 98 chtějí pro přístup na disk s Windows XP síťové heslo, které neznám.
Původně jsem si myslel, že to nejde kvůli odlišnému souborovému systému, ale spoustě lidí prý to normálně jede a na disky se vzájemně dostanou.
Jak to heslo zjistím?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jo_Do
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
dobrá, pak si ve windows 98 nainstaluk klienta - rodinné přihlašování microsoft, nastav ho jako výchozího a po restartu vyzkoušej znovuJo_Do píše:Nemám nastavené žádné heslo a zjednodušené sdílení souborů už v XP nastavené mám. W98 přesto chtějí nějaké heslo.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Jo_Do
- Nováček

-
Stalo se, stále chtějí heslo.
Na několika diskusních fórech jsem viděl radu, že mám v XP vytvořit dalšího uživatele, ale nezařazovat ho do žádné skupiny, aby se nehlásil při startu.
Jeho heslem se mám prý vykázat ve Windows 98, nebo prý taky mám povolit účet Guest.
Nevyzkoušeno, štve mě to.
Dokázal se už někdo dostat po síti z Windows 98 na sdílené složky ve Windows XP?
Na několika diskusních fórech jsem viděl radu, že mám v XP vytvořit dalšího uživatele, ale nezařazovat ho do žádné skupiny, aby se nehlásil při startu.
Jeho heslem se mám prý vykázat ve Windows 98, nebo prý taky mám povolit účet Guest.
Nevyzkoušeno, štve mě to.
Dokázal se už někdo dostat po síti z Windows 98 na sdílené složky ve Windows XP?
Naposledy upravil(a) Jo_Do dne pát 2. pro 2005, 17:52, celkem upraveno 1 x.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jo_Do
- Nováček

-
Sypu si popel na hlavu. Heslo to chtělo proto, protože jsem v XP neměl nasdílenou žádnou složku. (Jsem idiot)
Už jsem se ke sdíleným složkám dostal, ale dovnitř mě to nepustí, heslo to už nechce, jen se objeví hláška "přístup byl odepřen".
V pokusech budu pokračovat. (Dokud mě to bude bavit)
Ještě jsem něco objevil, ale nic moc, to se ti lidi nemůžou dohodnout na jednom jednoduchém řešení?
http://www.zive.cz/forum/SubChild.asp?Q ... 96&Main=63
a ještě tohle, ale nefunguje to.
gpedit.msc >> Konfigurace počítače >> Nastavení sys Windows >> Nastavení zabezpečení >> Místní zásady >> Přířazení uživatelských práv
tady zkontrolovat:
- Odepřít přístup k tomuto počítači ze sítě (nejlépe žádný user)
- Přistupovat k tomuto počítači přes síť (nejlépe všichni)
Poté zkontroluj, zda-li nemáš ve WinXP aktivní firewall, pokud ano - zkus ho dočasně vypnout.
No a do třetice: ve Win98 si vytvoř přes Ovládací panely >> Uživatelské účty (nebo tak podobně) stejného uživatele (se jménem a heslem), jakého máš ve WinXp
Pak už to musí fungovat...
Už jsem se ke sdíleným složkám dostal, ale dovnitř mě to nepustí, heslo to už nechce, jen se objeví hláška "přístup byl odepřen".
V pokusech budu pokračovat. (Dokud mě to bude bavit)
Ještě jsem něco objevil, ale nic moc, to se ti lidi nemůžou dohodnout na jednom jednoduchém řešení?
http://www.zive.cz/forum/SubChild.asp?Q ... 96&Main=63
a ještě tohle, ale nefunguje to.
gpedit.msc >> Konfigurace počítače >> Nastavení sys Windows >> Nastavení zabezpečení >> Místní zásady >> Přířazení uživatelských práv
tady zkontrolovat:
- Odepřít přístup k tomuto počítači ze sítě (nejlépe žádný user)
- Přistupovat k tomuto počítači přes síť (nejlépe všichni)
Poté zkontroluj, zda-li nemáš ve WinXP aktivní firewall, pokud ano - zkus ho dočasně vypnout.
No a do třetice: ve Win98 si vytvoř přes Ovládací panely >> Uživatelské účty (nebo tak podobně) stejného uživatele (se jménem a heslem), jakého máš ve WinXp
Pak už to musí fungovat...
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- Jo_Do
- Nováček

-
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- Jo_Do
- Nováček

-
Připojil jsem Windows 98 k Linuxu SUSE 9.3 přes Sambu a mám podobný problém jako s XP.
Sdílené složky vidím, ale dovnitř mě to nepustí, chce to heslo.
Zkusil jsem všechna použitelná, nic to nevzalo, takže potíž bude v samotných W98.
Udělal jsem v nich uživatele se stejným jménem a heslem jako v Linuchovi a pokusil se dostat tam toto heslo, ale opět bez úspěchu.
Štěstí že se tím neživím, nevydělal bych si ani na slanou vodu.
Sdílené složky vidím, ale dovnitř mě to nepustí, chce to heslo.
Zkusil jsem všechna použitelná, nic to nevzalo, takže potíž bude v samotných W98.
Udělal jsem v nich uživatele se stejným jménem a heslem jako v Linuchovi a pokusil se dostat tam toto heslo, ale opět bez úspěchu.
Štěstí že se tím neživím, nevydělal bych si ani na slanou vodu.
- Jo_Do
- Nováček

-
- Jo_Do
- Nováček

-