XBOX 360..za par hodin

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

2 bukva:
Nejsem zadnej zarytej anikonzolista.. ale odsuzovat klasicky pocitace jako treba PC/MAC je podle me prave ubohost zarytejch konzolistu, kteri jsou takovy lamy, ze nedokazou ukocirovat PC.. neni treba si nalhavat, ze PC neni, co se tyce obsluhy, narocnejsi nez konzole.. Ale pokud se v tom clovek vyzna, tak nema s zadnejma ovladacema podobnejma vecma naprosto zadnej problem.. nezapominej, ze vetsina problemu je zpusobena kombinaci uzivatel / PC... proto se zacaly prodavat konzole, protoze je hrani-chtivy end user dokaze obsluhovat a vic nepotrebuje...
Jinak co se tyce her, tak je urcite pravda, ze i na konzole se objevilo par vyjimecnych kousku.. ta vyjimecnost je ale daleko mene casta nez u PC...
A to, ze clovek muze do PC vrazet prachy a udrzovat ho moderni a funkcni beru spise jako vyhodu.. pokud ti pripada jako vyhoda pristroj, se kterym proste nejde delat nic jinyho, nez divat se jak starne.. hm.. pak jsme asi z jineho sveta.. :wink:

2 Rajče:
Presne tak.. navic ta cena je srazena dolu taky tou nulovou upgradovatelnosti.. vsechno se narve na jeden PCB a je klid..
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Tvrzení, že všechny hry na konzole jsou pro děti, nemůže nikdo rozumnej brát vážně...

A vyvolávání nějakejch umělejch flamů konzole vs PC už je taky dost nuda...Nikdo taky neříká, že člověk nemůže mít obojí, že :) Na práci PC, na hry konzole...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Ano - flame je zbytečnej...každý si může vybrat, která "platforma" mu vyhovuje víc a do čeho investovat a s čím pak také hrát...
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

Maxtor píše:Nejsem zadnej zarytej anikonzolista.. ale odsuzovat klasicky pocitace jako treba PC/MAC je podle me prave ubohost zarytejch konzolistu.
Konzoliste PC neodsuzuji, konzoliste PC pouzivaji. Protoze proc? Protoze ho potrebuji. A oni to vedi, kdezto "PCkari" se jim to porad snazim "vmest do tvare", ze to PC potrebuji - ale o cem jsou potom ty hadky?
Padaji hloupe argumenty jako "s konzoli nemuzes poradne na net", "na konzoli se nedaji strihat filmy/tvorit grafika/skladat hudba" ... no samozrejme, vase pracka taky neumi ohrat jidlo. Konzole neumi to, na co nebyla stavena (a to, co je domenou PC), naopak si trofam rict, ze na to, na co stavena JE, umi lip nez PC.
Zkuste se na to podivat jinak - mate doma DVD prehravac? A nebyla by lepsi ta konzole? Vzdyt proti prehravaci je to "ultra-multifunkcni zarizeni" a traparenskej jednoucelovej DVD prehravac nema v obyvaku vlastne co delat. Ale podivejte se kolem sebe, kolik lidi ten DVD prehravac ma (treba umi i DivX a Xvid) - a odsoudite je za to? I kdyz by si ty filmy mohli pustit na PC? Ale ono je to potom o necem jinym, ze ...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Není co dodat...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No je co dodat..
Ja reagoval na tohle...
Meridius píše:Jako můj další stroj bude určo Xbox 360 nebo PS3..poměr cena/výkon z pohledu her je jasnej..hlavně koukněte, co vychází na konzole a co vyhází na PC. PC začíná být totálně suxx.
...a ty ses rozpovidal o upgradech a jinejch vecech.. takze me ted nesjizdej.. muj flame to nebyl..
Je mi jedno, co si kdo koupi...
Jinymi slovy.. vice cti a mmene pis.. :wink:

btw.. konec flame.. howgh
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Meridius to určitě myslel ohledně her, ne že platforma PC obecně suxx...Pro někoho už opravdu hry na PC nejsou co bývaly a dá přednost konzoli jakožto HERNÍ platformě...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No vsak ja na to taky herne reagoval.. .) Proste podle meho nazoru se na konzoli najdou i hry, ktere jsou tak neobvykle (a jiste i zabavne), ze je na PC clovek nenajde.. ale na druhou stranu si myslim, ze je konzole o nektere herni zanry ochuzena a clovek tak ma v podstate na vyber bud zavodni hry.. strilecky, nebo arkady.. sem tam se objevi nejaka kapka v mori, ale moc toho nebude.. Proste mi pripada, ze konzole je primarne urcena pro mladsi obecenstvo..
Jinak kdyby nekoho zajimalo, jak je na tom X-Box 360 vykonove, tak tady...
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2005103105
..podle me je to na dnesni dobu trochu drsnej mazec....
Jo a taky me teda trochu preqapili a zklamali s tim, ze ma jen DVD.. to je podle me na to, za jak dlouho ma vyjit dalsi verze, dost trapny.. :(
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Delarge píše:Meridius to určitě myslel ohledně her, ne že platforma PC obecně suxx...Pro někoho už opravdu hry na PC nejsou co bývaly a dá přednost konzoli jakožto HERNÍ platformě...
Ano - to je pravda...HERNí platforma je od toho, aby se na ní hrálo - je na to optimalizovaná - hry, které na té dané konzoli vycházejí jsou pro ní doladěny k dokonalosti,aby grafika byla co nejlepší, ale zároveň, aby to všechno hezky šlapalo a ta mašinka to zvládala... a na PC je to s hrama horší a horší...ale konzole, jestli převálcuje PC, zahubí sama sebe, protože, jak jsem psal výše, je PROZATÍM na PC závislá, protože PC táhne vývoj HW, ze kterého vychází i vývoj her (v některých případech je to obráceně :) )...
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

Maxtor píše:Proste mi pripada, ze konzole je primarne urcena pro mladsi obecenstvo..
No vidis, a vetsina marketingovych analytiku je presvedcena o tom, ze konzole je mirena na "starsi" obecenstvo (hlavne muze, tak 30-40let) ... ti totiz stejne sami na PC hrat nezacnou - a prevdopodobne nejsou PC experti (lepe receno jen 10% z nich mozna je) a pro ne je konzole jako "gadget" zajimava - rozhodne zajimavejsi nez PC. To oni davaji za hry a elektroniku obecne nejvic penez - a pak zeny, ktery kupujou hry detem (zeny taktez 30-40let s detmi 8-16let) ... a od toho se holt odviji prodejnost.

Rajče> Nemam strach, ze by vyrobci konzoli zamysleli zabit PC nebo cokoliv jinyho ... SONY ktery vyrabi kdejakou spotrebni elektroniku (vctne PC a jejich uspesnych notebooku) ji chce jiste prodavat i nadale a Microsoft na tom nema zajem uz tuplem (vzhledem k tomu, za 9x% jeho vydelku pochazi z PC branze) ... spis naopak - vyrobci nechteji, abys "tohle vymenil za tamto", ale abys mel doma vsechno.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

bukva píše:..hlavne muze, tak 30-40let..
No.. s tim samozrejme taky souhlasim.. ale i tak si myslim, ze vekovka 20-30 o konzolich neni.. i kdyz ono to nebude ani tak o vekovce, jako spise o lokalite (ta totiz souvisi s ekonomickou situaci rodin).. pochybuju, ze vetsina majitelu konzoli treba prave v CR ma pres 30...
Stejne si mysllim, ze nez se u nas Xbox rozsiri, bude uz starej.. :(
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

bukva píše: Rajče> Nemam strach, ze by vyrobci konzoli zamysleli zabit PC nebo cokoliv jinyho ... SONY ktery vyrabi kdejakou spotrebni elektroniku (vctne PC a jejich uspesnych notebooku) ji chce jiste prodavat i nadale a Microsoft na tom nema zajem uz tuplem (vzhledem k tomu, za 9x% jeho vydelku pochazi z PC branze) ... spis naopak - vyrobci nechteji, abys "tohle vymenil za tamto", ale abys mel doma vsechno.
Já Tě chápu, i když notebooky bych do toho netahal, protože to je zase něco jiného...Já jenom mluvím o tom, že herní vývoj a trh se pomalu, ale jistě začíná přeorientovávat z PC na konzole a to je imho špatně, protože jestli začne skomírat vývoj her na PC, začne s tim skomírat i vývoj HW a konzole, jakožto "PC" určené k hraní půjde taky do háje...vše je samozřejmě řízeno trhem a zisky, takže se dá předpokládat, že v tom případě by se vývoj HW zvládajícího náročné hry (grafické karty a procesory) přesunul z PC primárně na konzole, ale nejsem si jistej, jak by to vypadalo potom, protože vyvíjet stále nový a nový HW pro konzoli by bylo velice omezující a v podstatě nemožné (konzole se vydá v určité podobě s určitou konfigurací, která se pak vyrábí další tři roky, než vyjde nový model a co budou dělat vývojáři grafických karet tři roky bez možnosti si vyzkoušet svoje nové výtvory na trhu...) to by pak šel veškerý vývoj pod kytky...

//EDIT : ale MONEY RULEZ samozřejmě, takže se toho v budoucnu možná opravdu dočkámé, že konzole potáhnou vývoj grafických karet, ale já si to nedokážu představit...
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Chtěl jsem napsat dlouhou reakci na vše, co tu bylo napsáno, ale jen telegraficky. Z her na konzolích se člověk ani v tomto roce nepozvracel. Kdo argumentuje na PC grafikou, tak to mám přesně na mysli...grafiky plnej zadek, ale nápad nikde. To už nemluvím o tom, že za tuto skvělou grafiku si zaplatíte desítky tisíc a pak vám to skutečně bude vypadat o dost lépe než na konzoli. Ikdyž, to, co není u konzole v HW, může být dodáno SW cestou a hry po několika letech vypadají o dost lépe než ty, co byly vydány na začátku. U konzole se vývojář musí snažit, aby to tam šlo..ne jako u PC a např. FEARu (grafika jakž takž, ale určo ne přiměřená nárokům). Konzoli jsem dosud nevlastnil, ale jsem si jist, že v řádu měsíců se to změní.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Meridius píše:Chtěl jsem napsat dlouhou reakci na vše, co tu bylo napsáno, ale jen telegraficky. Z her na konzolích se člověk ani v tomto roce nepozvracel. Kdo argumentuje na PC grafikou, tak to mám přesně na mysli...grafiky plnej zadek, ale nápad nikde. To už nemluvím o tom, že za tuto skvělou grafiku si zaplatíte desítky tisíc a pak vám to skutečně bude vypadat o dost lépe než na konzoli. Ikdyž, to, co není u konzole v HW, může být dodáno SW cestou a hry po několika letech vypadají o dost lépe než ty, co byly vydány na začátku. U konzole se vývojář musí snažit, aby to tam šlo..ne jako u PC a např. FEARu (grafika jakž takž, ale určo ne přiměřená nárokům). Konzoli jsem dosud nevlastnil, ale jsem si jist, že v řádu měsíců se to změní.
S tímhle souhlasím...tak to skutečně je...na PC se vývojáři skutečně nemusí tolik snažit, jako u konzolí...připadá mi to, jako by to prostě naprogramovali a pak jen na krabici dali doporučenou konfiguraci high-end a víc neřešili...u konzolí se opravdu musí více snažit a a to je jedině výhoda...
J!mmY
Nováček
Nováček

Příspěvek od J!mmY »

no znám více takových a i starších a ti všichni hrajou letecké simulátory a dokud ty nebudou pořádně na konzole tak na ně taky nepřejdu protože teď už rok lítám jen FB s PF ,nějaké FPS mě nák už neberou
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Meridius píše:... Ikdyž, to, co není u konzole v HW, může být dodáno SW cestou....
To je pravda.. s timhle musim souhlasit taky.. je pravdou, ze na PC vychazeji hry, ktere maji odfaknutou optimalizaci, hodne casto..
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

J!mmY píše:

no znám více takových a i starších a ti všichni hrajou letecké simulátory a dokud ty nebudou pořádně na konzole tak na ně taky nepřejdu protože teď už rok lítám jen FB s PF ,nějaké FPS mě nák už neberou
jo a kolik simulátorů vyšlo na PC za poslední rok, či rok a půl?
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

J!mmY píše: no znám více takových a i starších a ti všichni hrajou letecké simulátory a dokud ty nebudou pořádně na konzole tak na ně taky nepřejdu protože teď už rok lítám jen FB s PF ,nějaké FPS mě nák už neberou
Ano ja zase znam skupinu lidi, kteri hrajou pouze Microsoft Train Simulator nebo Trainz. Ale tohle (oba pripady) je tak malinkata skupinka lidi, ktera nestoji za praci ani vetsine hernich vyvojaru, natozpak vyrobcum konzoli.
Ano, o techto lidech se rika, ze jsou ochotni davat za "hry" (tezko tomu vsak lze rikat hry) a prislusentsvi velke sumy, ale pouze jednou ja delsi cas - a to je v hernim prumyslu na nic, penize se musi tocit a zbozi zastarava rychleji, nez se vyrabi. Proto se taky musi casto spokojit s jednou hrou za rok az dva.
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

ja bych se novymu xboxu nebo ps3 vubec nebranil ,, dam do pc kazdej rok a pul "kolem 30t a ted jeste vic ,,20lcd" ,,,ale co mam delat kdyz na konsolich neni zadnej leteckej simul ala IL2 nebo LOCKON,takze si to bez pc nedovedu predstavit
R-COCKPIT,logitech G25,logitex x-530,logitech mx518,umax el-730,cyborg 3d gold,pro gamer command,lcd 30 hp lp3065 atd.... po rFactor zatím jen LFS na cargame.nl-- LFS je mrtvé, ale dal krásných 100000mil online závodění :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“