Jakou dvouvrstvou vypalovačku ...

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Já osobně bych bral NEC 4550A než jakoukoli LG vypalovačku řady 416x. Měl jsem 4163B, 4165B a nyní mám NECa a je daleko lepší (tedy co se pálení týká, se čtením to stojí za prd). Navíc proti LG vypaluje na DVD-RAM tak, jak se má (z LG nejen vypálený, ale i jen načtený media nejdou v některých stolních recorderech vymazat/nahrát). Jinak se LG mi po cca. 2 měsících odešla s tím, že nemůže zaměřit laser apod. Takže na pálení jedině NECa.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Tak sem nedal na Bathoryho ( promin :) ) a vzal NECa. Podle recenzi mi asi bude vyhovovat lip, kdyz sem neco stavel, tak se lidem daval 3540A a nestezovali si. Posledni, co me presvedcilo bylo to, ze mi pres vikend prisly hned 2 reklamace na DVD-ROMky LG, takze se dneska odpoledne jedu pobavit do CC...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

V pořádku. ;-)
Bathory
Márty007
Nováček
Nováček

Rozhodnutí pro jednu či druhou?

Příspěvek od Márty007 »

Dobrý den,

rád bych si udělal v DVD vypalovačkách jasno. Chci si jednu pořídit na zálohu dat. Rozhoduji se mezi NEC ND-4550A s podporou zápisu na DVD-RAM a LG - GSA-4167B. Trochu jsem si četl recenze na obě, trochu jsem si prošel fórum a názory lidí, ale mám v tom trochu zmatek.

Rád bych vás tedy poprosil o výklad co se porovnání obou týče. Konkrétně tedy:

1) Čtení vs. Zápis
2) Poruchovost vs. Bezproblémovost
3) Cena vs. Kvalita (výkon)
4) co vás napadne...

Taky bych rád věděl, jestli obyčejný smrtelník jako já využije zápis DVD-RAM?
A taky jaký je rozdíl mezi NEC ND-4550A a NEC ND-4550 ???

Co očekávám? No, budu na ní pálit, možná více číst než pálit. Ovšem rád bych dobrou kvalitu zápisu, abych se na zálohu na DVD mohl spolehnout.

PS: mechanikám moc nerozumím, tak pomalu na mě

Díky!!
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Re: Rozhodnutí pro jednu či druhou?

Příspěvek od MaTTo S »

Po tom co poznam ludi a skusenosti o LG tak jedine tu NEC 4550A DVD-RAM mozno nevyuzijes ale tak stale je lepsie to mat a ma to aj ta LG tak to tu je asi bezpredmetne teraz . Ak chces splnit tie poziadavky co si tam napisal tak si kup tu NEC 4550A je to jasna volba hlavne v pomere cena/vykon !!
Ja uz ju mam objednanu a zajtra uz bude tak som zvedavy .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

2) Poruchovost vs. Bezproblémovost
záleží kus od kusu, chytneš blbej kus a je jedno jestli máš NECa nebo LG - 2 letá záruka 8-)
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

tak ako hovori sonoluca ked trafis zly kus tak na znacke nezalezi, ja som prikladom mam LG GSA-4163B A105 a ta mechanika nechce citat media ako uz napalene CD, ciste dvd a uz ma to dost se.... cize pondelok ide na reklamacku som zvedavy co dostanem naspat
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

To jsem si říkal, že volba mezi nákupem DVD-RW nebude nic těžkého ale čím víc čtu recenze a diskusní fóra tím v tom mám větší hokej.

Poradili by jste mi někdo solidní vypalovačku ? (uvítám rady od uživatelů typu bathory atp .. .:o)))

- rád bych aby nebyl problém se čtením originálních DVD
- uvítal bych bezproblémové načítání disků DVD RW
- zápis bych uvítal tak asi kolem té 16x a 4x na DVD RW
- nemusí bejt nějaké vychytávky jako zápis na DVD RAM, DL atp, stejně to dneska nevyužiju ...

A dále bych měl dotaz, v online obchodech jsou u vypalovaček označení OEM, jak si si to vybavím u SW ale u mechaniky to znamená co ? : )))
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ono je OEM a OEM. Přijde na to, jak si to sám prodejce vyloží, ale mě fakticky vzato, je OEM mechanika převzatá od jiného výrobce a vydávaná pod jinou značkou. Např. spousta Teaců jsou OEM verze Lite-On.

Ale někdy se takto označují určité rozdíly mezi jedním modelem, např. Pioneer DVR-109 a DVR-A09XL jsou stejné mechaniky, ale tu druhou dostaneš v krabici, má hezčí panel. prolisy plechů, software, šroubky, kabel atd.

Co se týče mechaniky, tak vřele doporučuji LG GSA-2166D, která uvnitř ukrývá LG GSA-4164B. Z této mechaniky jsem byl během testů naprosto unešen a vážně zvažuji, že si ji pořídím. Akorát je krapet dražší... :oops:
Bathory
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

Díky za odpověď ohledně OEM ...
Ta LG 2166D je pěkná ale za tu cenu bych měl dvě :o)

Tak nevím asi zvolím i přes tu absenci RWček 4167B od LG.
Zoli
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zoli »

caute,
prosim poradte mi s nakupom dvd rw mechaniky.
Vyberam medzi LG M4167B, PIONEER 110D, TOSHIBA SD-R53(4)72, ASUS DRW-1608P, Teac W516E(G)(GB)

potrebujem:

kvalitny zapis na dvd+-r/rw/dl, cd-r/rw, kopirovat chranene hry, tichy chod,
kompatibilitu vypalenych suborov s inymi mechanikami a dvd prehravacmi

nevyzadujem:

palenie vysokymi rychlostami, dvd ram, audio ochrany, citanie poskodenych cd/dvd, overburn

diky
Xander25
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xander25 »

Zoli píše:caute,
prosim poradte mi s nakupom dvd rw mechaniky.
Vyberam medzi LG M4167B, PIONEER 110D, TOSHIBA SD-R53(4)72, ASUS DRW-1608P, Teac W516E(G)(GB)

potrebujem:

kvalitny zapis na dvd+-r/rw/dl, cd-r/rw, kopirovat chranene hry, tichy chod,
kompatibilitu vypalenych suborov s inymi mechanikami a dvd prehravacmi

nevyzadujem:

palenie vysokymi rychlostami, dvd ram, audio ochrany, citanie poskodenych cd/dvd, overburn

diky
nejkvalitnejsi na zapis DVD je pionner ci NEC. Osobne myslim ze lepsi podporu medii ma pioneer. Mel jsem 109 a super plirna ted mam 110 a zda se mi jeste tissi. Puvodne jsem chtel 110D ale nasel jsem uz 110(ma navic jen DVD-RAM).
Ovsem s cd je to horsi jak u NECu tak piooneru. Zda palis hodne CD tak radeji kup CD palirnu a mas pokoj o kvalitu.
Testoval jsem i tu LG taky vyborne vysledky.
303
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 303 »

Zdarec mam takove dilema rozhoduju se mezi LG GSA-4166B a Lite-On SHW-16H5S. Kterou z nich by jste mi spise doporucili? Diky mockrat za kazdou odpoved.
ace
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ace »

tak aspon, ten Plextor, nebudu to vyhodene peniaze?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Vyhozený snad ne, ale za menší dostaneš v podstatě to samý. Výhodou je např. Plextools, technologie umožňující zapsat na disk mnohem více dat, než je limit, pohoda při kopírování chráněných audioCD atd.
Bathory
mexx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

v

Příspěvek od mexx »

zdarec...sim podpořte nebo změňte můj názor na kup ASUS DRW-1608P2. Potřebuji aby palína dobře pálila DVDla a zároveň dobře četla...cd mě nezajímají...taky oželím pálení DVD-Ram
Atlon XP1700+@2600+(12,5*166),zdroj Fortron FSP350-60PN(PF) 350W,Asus A7N8X,RAdeon9800 Pro + VGAsilencer, A-Data 512MB 500MHz,SB Live 5.1, SeagateBarracuda 200GB, Gembird-wcs-yf-1a

Intel C2DE6300 @ 3,2 GHz , Abit IP35, GEIL 2x1GB Ultra, X1950XT-Accelero S1+FAN AC 120 PWD, 320GB Seagate 7200.10, Seasonic 430W, Case: CM Centurion 532+AC 120 PWD
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak můj názor na tuto vypalovačku si můžeš přečíst zde:
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2005113002
Bathory
mexx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mexx »

Dík,,,jdu do ní... :up:
Atlon XP1700+@2600+(12,5*166),zdroj Fortron FSP350-60PN(PF) 350W,Asus A7N8X,RAdeon9800 Pro + VGAsilencer, A-Data 512MB 500MHz,SB Live 5.1, SeagateBarracuda 200GB, Gembird-wcs-yf-1a

Intel C2DE6300 @ 3,2 GHz , Abit IP35, GEIL 2x1GB Ultra, X1950XT-Accelero S1+FAN AC 120 PWD, 320GB Seagate 7200.10, Seasonic 430W, Case: CM Centurion 532+AC 120 PWD
JURASEK
Nováček
Nováček

...

Příspěvek od JURASEK »

Dobry den.
Vanoce se blizi tak se rozhoduji ze bych si koupil nejaky hezci darecek pod stromecek ve forme DVD vypalovacky.Uz se rozhoduji opravdu dlouho...A to hlavne mezi znackami LG/Asus/Plextor.Plextor uz jsem zavrhl(dle meho se za lepsi cenu koupi vykonnejsi mechanika) a nyni se rozhoduji mezi modely
ASUS DRW-1608P2S a mezi modelem LG GSA-4166B,avsak jsem tu nekde v recenzich cetl,ze LG ma problem s DVD-+RW,ze jakmileho ho vypali tak ze to RWcko precte jen ona a zadna jina mechanika...
Nebo jakou dvd vypalovacku by jste mi doporucili??
Cetl jsem toho hodne,ale vsude reknou ze je to dobry a malo kde reknou to je lepsi nez to,avsak to je hrosi nez tam to...
Hlavni co chcu :
je kvalitni vypalovani DVD+-R,RW a take DL DVDcka.. a DVD-RAM,vypalovani CDcek je mi fuk...na to mam CD palirnu...
-Chci interni palirnu:o)
Tak "babo" rad :-D Jinac budu vdecny za kazdou dobrou odpoved....dekuji:o)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

LG GSA-4166B s DVD-RW žádný problém nemá, protože používá chipset od Panasonicu (u DVD+RW chyba není u žádné LG) a vřele tuto mechaniku doporučuji. :)
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“