Doporučte zvukovku

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
JJ
Začátečník
Začátečník

Doporučte zvukovku

Příspěvek od JJ »

Zdravím,
před nějakým časem jsem plánoval počítač, ale pak jsem nákup musel poodložit, takže dnes jsem zase na stejném místě a potřeboval bych poradit se zvukovkou. Původně jsem chtěl Terratec Aureon 7.1 Universe. Prostě nějakou zvukovku s perfektním čistým přehráváním CD, MP3..., dobrými MIDI samply a hlavně panelem do 5a1/4 pozice. Teď jsem ale zase koukal na net a vyrojily se nové zvukovky od Creative Labs (třeba X-Fi Platinum), které taky vypadají pěkně a určitě jsou ještě nějaké další.
Takže bych se rád zeptal, jakou zvukovku byste v této cenové hladině (nebo níž) doporučili.
Podmínkou je čelní panel, kvalitní přehrávání, kvalitní MIDI samply (a aby se tam daly natáhnout další), možnost kvalitního nahrávání z linkového vstupu a mikrofonu. Nechci profesionální nahrávaní HDR kartu, potřebuji i pořádné přehrávací schopnosti.

Díky moc za všechny rady...
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jednoznačně X-fi

Příspěvek od liquidfunk »

Zkušenosti s kvalitou a také vybavenost jsou veskrze dobré, pokud by jsi chtěl vědět více mrkni se na posledních pár testů zvukovek u nás,najdeš tam prakticky vše, o čem se dá uvažovat. http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=49
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Souhlas s liquidem, ta X-Fi by tě měla uspokojit....
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jestli na tom chces delat ciste muziku tj nahravani a studiove aplikace ci poslech tak teratec pokud i hrat a vyuzivat Eax atp tak Xfi..
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Někde jsem v článku o X-Fi četl něco o hardwarovém ripování (Super Rip). Chtěl bych se teda zeptat, jak to funguje. Je to nějakej způsob, jak vyrobit kvalitnější Mp3? Nebo jsem úplně mimo? Něco takovýho bych asi využil.
Díky moc.
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuBr1CanT »

Pardon, ale nevim kde se zeptat. Je to taková kravina, že se až stydim ale... no k věci. Ubírá integrovaná zvukovka hodně na výkonu procesoru. Je lepší z tohoto pohledu koupit nějakou do PCI?

Díky :oops:
Naposledy upravil(a) LuBr1CanT dne pát 9. pro 2005, 20:35, celkem upraveno 1 x.
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

LuBr1CanT píše:Pardon, ale nevim kde se zeptat. Je to taková kravina, že se až stidim ale... no k věci. Ubírá integrovaná zvukovka hodně na výkonu procesoru. Je lepší z tohoto pohledu koupit nějakou do PCI?
Stydět byses měl hlavně za to, že dokážeš napsat po "t" měkké i... :devil: :roll:

Pokud používáš efekty v reálném čase, tak každá karta (i PCI), která nemá vlastní DSP, užírá z výkonu procesoru. Bývá pravidlem, že integrované karty žerou víc, než kvalitní PCI (bez DSP), protože mívají horší ovladače.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“