tuhnutí šipky myši

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

tuhnutí šipky myši

Příspěvek od Petr Štejnar »

Najednou mi začala zatuhávat šipka myši,na dvě tři sekundy občas napořád a nepomůže nic jiného než restart PC.Dělá to ve všech aplikacích,nepomohlo ani přeinstalovat Windows.A před nadávnem mně začal trápit ještě jeden problém,měl sem asi rok a půl přetaktovanej ATHLON 2500+,a najednou se PC začlo restartovat,až už vůbec nenaběhlo,tak sem dal původní takt a je to OK,možná to má něco společnýho s tou šipkou.Takže nevím co je v háji,je to CPU?nebo GK?a nebo MB?zkuste poradit.Díky všem.
AMD Ryzen 3600 ,ASUS STRIX B550-F Wi-Fi,16GB RAM 3600,AMD SAPPHIRE RX570 4GB
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

Mohlo by to být že odchází procesor. Jak moc jsi ho měl přetaktovaný a kolik V si do něj pouštěl. Anebo třeba odchází zdroj, k tomu bych se přikláněl víc.
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Zdroj je zcela vpořádku,dokonce jsem zkoušel jinej,v obou případech stejně,paměti jsou taky OK po 13hod v mentestu86 ani jedna chyba.Procesor byl taktnutej na 3200(změnou FSB,násobič je zamklej)a rok a půl to zvládal bez problému při standartním mapětí 1.65V,při problémech už nepomohlo ani zvíšení na 1.8V,chlazení je a bylo rovněž OK,většinou sem ho udžel pod 50stupnů,ale poslední asi tři měsíce mi zahřívání stouplo přes 50 až kolem 56stupnů a nepodařilo se mi ho nijak snížit,ted při původním taktu je teplota na 50,přičemž v době bez problémů na základním taktu jem ji udržel kolem 40.Osobně si myslím že životnost CPU je u konce ale ještě ve mně hlodá podezření na GK?Potřeboval bych ji nějak otestovat,ale bohužel hry tipu(DOOM,HALF LIFE,FAR CRY)nehraji a 3D MARK si myslím dokáže jenom spočítat body(tam vše běží OK),čím bych ji mohl řádně otestovat abych nemusel dlouze něco hrát?
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: tuhnutí šipky myši

Příspěvek od popo_1 »

Petr Štejnar píše:Najednou mi začala zatuhávat šipka myši,na dvě tři sekundy občas napořád a nepomůže nic jiného než restart PC.Dělá to ve všech aplikacích,nepomohlo ani přeinstalovat Windows.A před nadávnem mně začal trápit ještě jeden problém,měl sem asi rok a půl přetaktovanej ATHLON 2500+,a najednou se PC začlo restartovat,až už vůbec nenaběhlo,tak sem dal původní takt a je to OK,možná to má něco společnýho s tou šipkou.Takže nevím co je v háji,je to CPU?nebo GK?a nebo MB?zkuste poradit.Díky všem.
aky mas OS?ja som mal ME a robilo to to iste,nainstaloval som XP a islo :wink:
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Nám Windows XP PRO,SP2,ale vše bylo až donedávna OK,jak jsem psal nepomohlo ani přeinstalovat WINDOWS
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

hm podtaktoval si GK ci CPU?pokud CPU tak uz nezvlada frekvence jako drive , pokud si pridal napeti a take to nepomohlo , tak musis bohuzel shodit jeho frekvenci , jinak napeti do chipsetu , ramky jsi zkousel?
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

No jak jsem psal,na nominální frekvenci to běží ale mně jde především o to tuhnutí tý šipky,čímto je.JInak nevím jestli a jak na mé desce(ASUS A7N8X E-Deluxe)přidat na chipsetu,paměti jsou stoprocentně OK,zdroj taky.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Petr Štejnar píše:No jak jsem psal,na nominální frekvenci to běží ale mně jde především o to tuhnutí tý šipky,čímto je.JInak nevím jestli a jak na mé desce(ASUS A7N8X E-Deluxe)přidat na chipsetu,paměti jsou stoprocentně OK,zdroj taky.
take nevim zda to jde ale u vetsiny NF2 tedy Epox atd to slo a myslim , ze tohodle ASUSU snad taky radeji se podivej , jinak to tuhnuti mysi , je i bez OC?jinak zkus GK v jinem PC , ci pokud muzes tak zkusit svuj CPU jinde
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

vzpomínám si že zvýšit napětí na chipsetu jde jenom po flashu BIOSU neoriginalní verzí UBERBIOS,jinak ne.Taky je problém že nemám možnost vyzkoušet komponenty v jiném PC,ale nějakek soft na opravdu důkladnej test GK neznáte?Né ale hru,ty nehraji
Naposledy upravil(a) Petr Štejnar dne úte 29. lis 2005, 23:01, celkem upraveno 1 x.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Petr Štejnar píše:vzpomínám si že zvášit napětí na chipsetu jde jenom po flashu BIOSU neoriginalní verzí UBERBIOS,jinak ne.Taky je problém že nemám možnost vyzkoušet komponenty v iném PC,ale néjakek soft na opravdu důkladnej test GK neznáte?Né ale hru,ty nehraji
k profi soft na test grafik se nedostanes to proste nesezenes , nej je pouzit nejake narocne graf aplikace , mas aspon mark 05 a 03?jinak se znovu ptam to tuhnuti mysi je i bez OC?
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

ano tuhnutí je stále,3D MARKY samozřejmně mám všechny ale ten grafiku nijak neprověří,za tím si stojím,protože sem odemkl pipky a kartu nataktil a v 3D MARKU vše běhalo supr,a když sem dal kámošoj vyzkoušet DOOM tak to házelo takový dlouhý světlý trouhelníky.Takže 3D MARK je dobrej tak na body jinak na prd,ale kartu už nemám taktlou ani opdemklou!
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

3dmark jsem napsal z duvodu vyuziti a narocnosti na GK nejde o body.. , pokud ta sipka tuhne i ted , tak to je docela zajimavej problem , pokud je reinstal window jako ze je to si pal , def taky CPU , tak me snad napada uz jen podtaktit grafiku jestli to pomuze , jinak uz fakt nevim, to by snad chtelo vyzkouset jiny HW , jinak me uz nic nenapada..
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

zkusím podtaktit grafiku,osobně bych byl rád kdyby to bylo grafikou,ale nejspíš to bude CPU,jinak dík za nějakou tu radu.A ještě nevíte nějakej odkaz jak pracovat s PRIME95?co a jak přesně nastavit,zkusil bych přes noc test na CPU.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

A co treba skusit jinou mys? nejlepe do USB? je mozne ze je vadny PS/2 port nebo mys..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

ted sem prisel k saphiracky desce IGP9100 s celerem 2,1Ghz. nainstaloval sem new okna, ovladace na grafiku a cipset SB200 s int. AC97 , nabehly okna 5 sec ok a pak se komplet sekla mys klavesnice i komp :) a nutny reset... tohle se delo i v nouzovem rezimu, takze novej instal windows... postup jsem reversnul tj. 1st zvuk kterej hral, pak owladace od IGP radeona a stejnej problem... v tomhle pripade asi deska zrala na reklamaci, jak je to u tebe je faq slozity pokud nemas neco podobnyho na cem bys to mohl testit....

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Petr Štejnar
Začátečník
Začátečník

Problém vyřešen

Tak už je po problému.Děkuji tímto za radu s vyměnou myši.Pořídil sem si USB myš a běží to jak má.Ted už jenom zjistit jestli byla vadná myš nebo port PS2.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“