Outlook Expres...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
serviceMan
Nováček
Nováček

Outlook Expres...

Příspěvek od serviceMan »

Zdravím všechny, mám problém s odesíláním pošty z Outlook Expres, tyto problémy vznikly se zavedením služby Internet Expres, příchozí pošta chodí jako z praku, ale odchozí ne ane odejít, přenastavil jsem smtp na iol.cz, mám několik mailů u různých providerů a u všech je to stejné. Při odeslání to vypíše tuto hlášku:

Zprávu nelze odeslat, protože jeden z příjemců byl serverem odmítnut. Adresa odmítnutého příjemce je nedvedv@mujbox.cz. Předmět 'ddddddddd', Účet: 'pop3.iol.cz', Server: 'smtp.iol.cz', Protokol: SMTP, Odezva serveru: '554 <nedvedv@mujbox.cz>: Relay access denied', Port: 25, Zabezpečení (SSL): Ne, Chyba serveru: 554, Číslo chyby: 0x800CCC79

Teď mám nainstalován Firewoll, ale toto to hlásilo i předtím. Pokud jsem byl připojen Dial-up, tak to normálně chodilo... :sad:
Zatím díky....
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Re: Outlook Expres...

Příspěvek od Half-Death »

serviceMan píše:Relay access denied
znamená, že poskytovatel blokuje odesílání pošty na některé servery. Zkontroluj si, jestli máš zapnutou autentizaci i při odesílání pošty (SMTP autentizace).
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

a neni to spis nastaveni authorizace pri odesilani?neni to jako jiny poskytovale , kam prdnes proste smtp a tim to konci , musis dat ty dalsi vlastnosti u nastaveni uctu tam mas server pro odchozi postu a tam musis zaskrtnout neco jako ze server pro odchozi zpravy pozaduje overeni a tam zadas svy heslo a jmeno :wink:
serviceMan
Nováček
Nováček

Příspěvek od serviceMan »

Autentizaci jsem nenašel, používám Win ME s IE6, je tam pouze: Server požaduje ověření, tak to bude asi ono, zkusil jsem to nastavit a zadat hesla a stejně mi to neposílá, akorát mi vyskočí okno s ověřením jména a hesla a po zadání pokus o autorizaci a znova a znova a dokola, příchozí pošta jako vždy funguje... Tak nevím...Ale zatím dík...
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

serviceMan píše:Autentizaci jsem nenašel, používám Win ME s IE6, je tam pouze: Server požaduje ověření, tak to bude asi ono, zkusil jsem to nastavit a zadat hesla a stejně mi to neposílá, akorát mi vyskočí okno s ověřením jména a hesla a po zadání pokus o autorizaci a znova a znova a dokola, příchozí pošta jako vždy funguje... Tak nevím...Ale zatím dík...
Nastavení autentizace je přímo v Outlooku - Účty. Je tam, že "Server odchozí pošty požaduje ověření".
A nebo je možný, že ten SMTP server (IOL) měl zrovna nějakej výpadek.
Hajs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hajs »

nastav to takhle : ve vlasnostech učtu na založce servery, zaškrtni volbu server požaduje ověření, pak dej nastavení a zvol "přihlašovat se jako" a tady zadej přihlašovací udaje do poštovní schránky na IOL. a bude to fungovat
!NO inet - NO fun!
majkl.lowec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl.lowec »

mě pomohlo nastavení smtp podle toho jak to podporuje provider, takže třeba ne smtp.seznam.cz ale jelikož mam poskytovatelel spolecnost KVE, tak pouzivam kve.mail.cz....mrkni se http://www.contactel.cz/web/cz/FAQ/1_Ko ... ess_3.html ale ty mas pripojeni od IOL....takže nevím...no, jako bych nic nenapsal :D
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“