7800GTX nebo Ultra ?
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- MarsRover
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
7800GTX nebo Ultra ?
Dostal jsem nabidku na tyto dve karty, mohu se zeptat jaky je v nich rozdil a kterou bych mel eventuelne zvolit ? Moc dik.
Pod stolem mě tiše fičí a bliká: CPU: P4 3.4Ghz 2Mb // MB: Asus P5N32-SLi Nforce4 x16 // GPU: Asus EN 7800GTX // 2Gb RAM Kingston // Zvuk: X-Fi Elite PRO // PSU: Thermaltake TWV 480W // Chlazeni: Scythe Ninja + Akasa 120mm // TT Hardcano 12 // 2xUV katoda
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zasadni rozdil je v tom ze 7800ultra neexistuje. Jinak jsou temer stejne.
edit: a ty mOOdere ocividne jsi posthunterske prasatko.
edit: a ty mOOdere ocividne jsi posthunterske prasatko.
Naposledy upravil(a) Coololooser dne stř 30. lis 2005, 18:50, celkem upraveno 1 x.
0118 999 881 999 119 7253
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Mirkana
- Začátečník

-
- mOOder
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No tak to je sila . ocividne kupujici ani nevi o co se jedna .cool.user píše:Zasadni rozdil je v tom ze 7800ultra neexistuje. Jinak jsou temer stejne.
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
- Mirkana
- Začátečník

-
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
myslism ze je zbytecne tady debatovat o tom co si kdo mysli ci nemysli.Mirkana píše:on myslí 7800GTX nebo 6800ultra si myslím
Autor zcea jasne zcela nesorzumitelne napsal dotaz. Nikdo z nas ani ty tady nema kristalovou kouli aby vestil co tim chtel napsat. Navic verim ze autor se urcite brzy na forum vrati a vysvetli co chtel napsat.
0118 999 881 999 119 7253
- MarsRover
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
UZ jsem tu, tak se moc omlouvam, ale je to jen opravdu zavadejici chyba v popisce dodavatele, ktery vede GTX jako GTX a Ultra navrch... take jsem byl zmateny, proto jsem se ptal, pac o Ultre vim ze se jinak nekona.cool.user píše:myslism ze je zbytecne tady debatovat o tom co si kdo mysli ci nemysli.Mirkana píše:on myslí 7800GTX nebo 6800ultra si myslím
Autor zcea jasne zcela nesorzumitelne napsal dotaz. Nikdo z nas ani ty tady nema kristalovou kouli aby vestil co tim chtel napsat. Navic verim ze autor se urcite brzy na forum vrati a vysvetli co chtel napsat.
Tak i tak dik... pujdu do GTXky..
Pod stolem mě tiše fičí a bliká: CPU: P4 3.4Ghz 2Mb // MB: Asus P5N32-SLi Nforce4 x16 // GPU: Asus EN 7800GTX // 2Gb RAM Kingston // Zvuk: X-Fi Elite PRO // PSU: Thermaltake TWV 480W // Chlazeni: Scythe Ninja + Akasa 120mm // TT Hardcano 12 // 2xUV katoda
- mOOder
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj GTX je dobra a jaky je znacky ??? Jinak 7800GTX a 6800 ULTRA je trochu rozdil .
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
- MarsRover
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zapomnel jsem uvest, takze tedy ASUS EN7800GTXmOOder píše:jj GTX je dobra a jaky je znacky ??? Jinak 7800GTX a 6800 ULTRA je trochu rozdil .
- Mirkana
- Začátečník

-
udělal jsi jen dobřeMarsRover píše:Zapomnel jsem uvest, takze tedy ASUS EN7800GTXmOOder píše:jj GTX je dobra a jaky je znacky ??? Jinak 7800GTX a 6800 ULTRA je trochu rozdil .
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Obraz je humus?Stratos píše:spis di do X1800XT ja mel doma 7800GTX od ASUS asi 14 dni a obraz je humus hlavne ve 3D aplikacich kde sou vzdalene textury dost nekvalitni a to i pri zapnuti ANISO a AA ted mam X1800XT a obraz je o uroven vyse.
- no-X
- Středně pokročilý

Jdi se s Hulánem vycpat, nejsi schopen ani vlastního názoru. Kdyby byl Stratos s GTX spokojenej, nekupoval by X1800XT.Lukke píše:Obraz je humus?Stratos píše:spis di do X1800XT ja mel doma 7800GTX od ASUS asi 14 dni a obraz je humus hlavne ve 3D aplikacich kde sou vzdalene textury dost nekvalitni a to i pri zapnuti ANISO a AA ted mam X1800XT a obraz je o uroven vyse.Jsi ochoten udělat ty samé screenshoty, jako Radek Hulán na 7800GTX, abychom mohli ten humus porovnat? Viz diskuse zde.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Prosím? Koukám, že plácáš z vody... Můžeš mi říci v čem nejsem schopen vlastního názoru? Mám zde plácat nějaké kydy jako ostatní, když tyhle karty nemám? Naopak by mě tyhle výsledky zajímaly, aby se lidi mohli rozhodnout (jako třeba já), kterou kartu si koupit. Zajímal by tě zřejmě můj názor, ale zklamu tě. Nepíšu názor na věci, o kterých jsem četl maximálně v časopise... Pokud vím, bylo tu několik lidí, kteří říkali, že screeny udělají. Mluvili jen hovadiny. Plno lidí má 1800XT v podpise. To je problém je udělat? To, zda je Stratos spokojenej či nikoliv je mi absolutně jedno. Když už něco mám a stojím si za něčím, rád poradím i ostatním v rozhodování. 16 tisíc za grafickou kartu není málo peněz a proto zde byla tahle otázka...no-X píše:Jdi se s Hulánem vycpat, nejsi schopen ani vlastního názoru. Kdyby byl Stratos s GTX spokojenej, nekupoval by X1800XT.
- no-X
- Středně pokročilý

Takže...
1) Na tohle téma už tu jeden thread je, tak ho prosím používej. Není třeba spamovat tímhle balastem půlku fóra.
2) V souvislosti s tím bych chtěl poprosit moderátory, aby thready, do kterých to nepatří, buď mazali nebo zamykali, protože tahle bezduchá diskuze na téma Hulánovy screenshoty stejně nikam nevede a je tím už zas*aný pomalu každý druhý thread. V ostatních případech se OT tímto způsobem řeší, nevidím důvod, proč by se měly dělat výjimky.
3) Screenshoty a videa se srovnáním kvality + odborná vyjádření jsou v každé druhé světové recenzi a naprostá většina z nich hovoří v prospěch R520. Pokud ale jistá skupina lidí nechápe, že brilineární filtrace je lepší než bilineární, že je plná anizotropní filtrace lepší než jen filtrace v osmi základních úhlech, že je obraz filtrovaný s plným počtem vzorků lepší než obraz filtrovaný s polovičním počtem AF vzorků, pak je to sice smutný, ale na faktu, že má R520 nejkvalitnější anizotropní filtraci to nic nezmění.
4) Vzhledem k tomu, že Radek Hulán tvrdil o screenshotu z 3DMarku 2005 s FSAA 8x, že je na něm použito FSAA 4x, nemám důvod (a možná ani ostatní) věřit jeho předchozím screenshotům.
5) Jediné srovnání, které v threadu bylo k dispozici, dokázalo vyšší kvalitu anizotropní filtrace R520.
6) Celá situace je asi taková, že ATi nabízí kvalitnější anizotropní filtraci, která je zároveň rychlejší. Dále má ATi rychlejší FSAA, přičemž kvalita při režimu 4x je stejná s nVidia 4x +gamma correction (je to totéž, jen zrcadlově převrácené rozložení vzorků). V režimu 2x nVidia per-sample gamma correction nenabízí, ATi ano. Režim nVidie 8x je v naprosté většině moderních her nepoužitelný kvůli drastickému výkonnostnímu propadu (supersampling); režim 6x u ATi má výkonnostní propad jen o málo vyšší než 4x.
7) Jediné, co nemá ATi v současné době jednoznačně lepší než nVidia je anti-aliasing alpha-textur, který v několika hrách nefunguje, jak by měl (jde především o hry na source-enginu, v naprosté většině ostatních je situace v pořádku). Zatím není jasné, co tenhle problém způsobuje, ale pokud v ostatních hrách nejsou problémy, je to SW záležitost; tzn. že je reálné očekávat, že se situace zlepší. Ani TrAA nVidie nebyl ze začátku bez problémů (v některých hrách nebyly při TrAA vykresleny textury na objektech, které byly za filtrovanou alpha-texturou).
Toto je také důvod, proč si Radek Hulán "pro objektivní srovnání kvality" vybral HalfLife2 a konkrétně jeden level, který je plný alpha-textur (ploty) a ještě tak, aby v každém snímku alespoň jedna byla.
Dál k tomu nemám co říct.
1) Na tohle téma už tu jeden thread je, tak ho prosím používej. Není třeba spamovat tímhle balastem půlku fóra.
2) V souvislosti s tím bych chtěl poprosit moderátory, aby thready, do kterých to nepatří, buď mazali nebo zamykali, protože tahle bezduchá diskuze na téma Hulánovy screenshoty stejně nikam nevede a je tím už zas*aný pomalu každý druhý thread. V ostatních případech se OT tímto způsobem řeší, nevidím důvod, proč by se měly dělat výjimky.
3) Screenshoty a videa se srovnáním kvality + odborná vyjádření jsou v každé druhé světové recenzi a naprostá většina z nich hovoří v prospěch R520. Pokud ale jistá skupina lidí nechápe, že brilineární filtrace je lepší než bilineární, že je plná anizotropní filtrace lepší než jen filtrace v osmi základních úhlech, že je obraz filtrovaný s plným počtem vzorků lepší než obraz filtrovaný s polovičním počtem AF vzorků, pak je to sice smutný, ale na faktu, že má R520 nejkvalitnější anizotropní filtraci to nic nezmění.
4) Vzhledem k tomu, že Radek Hulán tvrdil o screenshotu z 3DMarku 2005 s FSAA 8x, že je na něm použito FSAA 4x, nemám důvod (a možná ani ostatní) věřit jeho předchozím screenshotům.
5) Jediné srovnání, které v threadu bylo k dispozici, dokázalo vyšší kvalitu anizotropní filtrace R520.
6) Celá situace je asi taková, že ATi nabízí kvalitnější anizotropní filtraci, která je zároveň rychlejší. Dále má ATi rychlejší FSAA, přičemž kvalita při režimu 4x je stejná s nVidia 4x +gamma correction (je to totéž, jen zrcadlově převrácené rozložení vzorků). V režimu 2x nVidia per-sample gamma correction nenabízí, ATi ano. Režim nVidie 8x je v naprosté většině moderních her nepoužitelný kvůli drastickému výkonnostnímu propadu (supersampling); režim 6x u ATi má výkonnostní propad jen o málo vyšší než 4x.
7) Jediné, co nemá ATi v současné době jednoznačně lepší než nVidia je anti-aliasing alpha-textur, který v několika hrách nefunguje, jak by měl (jde především o hry na source-enginu, v naprosté většině ostatních je situace v pořádku). Zatím není jasné, co tenhle problém způsobuje, ale pokud v ostatních hrách nejsou problémy, je to SW záležitost; tzn. že je reálné očekávat, že se situace zlepší. Ani TrAA nVidie nebyl ze začátku bez problémů (v některých hrách nebyly při TrAA vykresleny textury na objektech, které byly za filtrovanou alpha-texturou).
Toto je také důvod, proč si Radek Hulán "pro objektivní srovnání kvality" vybral HalfLife2 a konkrétně jeden level, který je plný alpha-textur (ploty) a ještě tak, aby v každém snímku alespoň jedna byla.
Dál k tomu nemám co říct.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: