nejtišší zdroj do 2700Kč

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Joss
Nováček
Nováček

nejtišší zdroj do 2700Kč

Příspěvek od Joss »

Jakej je podle vás nejtišší zdroj v ceně max. do 2500 až 2700 Kč? Chill 400P2, příp. 450A2 nebo máte jiný tip?

//edit Jája: přesun z ostatní HW
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Chill nee, často narážím na názor, že je vzhledem ke kvalitě předražený. :(
O Taganech série EasyCon a Enermaxech Liberty koluje, že jsou neslyšitelné, a kvalitativně jsou na tom určitě lépe.
Další info třeba tady:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=48322
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=42550
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=44802
...nebo použij funkci Hledat. :wink:
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

ok, dik
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Elaen Vital :roll:
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

Gr8 Vivec píše:Elaen Vital :roll:
myslíš tenhle?
http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... ts_id=8384
jenže to už je na mně trochu moc drahý, pro mně je těch 2500 (max. 2700) strop
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

$luk píše:Chill nee, často narážím na názor, že je vzhledem ke kvalitě předražený. :(
O Taganech série EasyCon a Enermaxech Liberty koluje, že jsou neslyšitelné, a kvalitativně jsou na tom určitě lépe.
Další info třeba tady:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=48322
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=42550
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=44802
...nebo použij funkci Hledat. :wink:
Tak jsem nakonec skončil u Liberty 400W a Tagana 430W. Nakonec jsem se poradil s obchodníkem a údajně by Liberty měl být o něco tišší. Tagany jsou dobré až v silnějších verzích. Trochu jsem prostudoval datasheety U15 430W a 480W, při 20% zatížení se větrák 430ky točí rychlostí přes 800RPM, kdežto u 480ky to je přes 500RPM. Bohužel ta 480ka za 3200 je na mě už moc. Takže mám objednanej Enermax Liberty 400W, sem zvědavej :)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Pak dej vědět, jak jsi s ním spokojenej, taky po něm pokukuju.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

Delarge píše:Pak dej vědět, jak jsi s ním spokojenej, taky po něm pokukuju.
Měl by dorazit uprostřed příštího týdne, pak se podělím :).
Joss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Joss »

Tak zdroj mám již doma. Musím říci, že v realu vypadá mnohem lépe než na obrázku. S managmentem kabelů jsem naprosto spokojen, velmi dobrý nápad mi přišel umístit na horní stranu konektoru pro napájení HDD takový držáček. Člověk si tak ušetří obtíže při jeho vytahování :). Ze zdroje vede kabel od větráčku k zapojení na MB. Zaujalo mne na něm především, že na konektoru jsou vyvedeny oba krajní vodiče, takže by možná šlo otáčky větráku ještě dále manuálně regulovat? Ale to snad nebude zapotřebí :).
Zdroj jsem zapojil teprve před chvílí, takže toho moc zatím nepovím. Větrák po zapnutí kompa se mi točí rychlostí 897 RPM. Je to nejtišší větrák v mým kompu. Je o dost tišší než větrák na chladiči CPU - Arctic Cooling 2 TC rev2.
To je pro zatím vše, o víkendu si zkusím udělat trochu času a zdroj pořádně otestovat :)
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

Joss píše:Ze zdroje vede kabel od větráčku k zapojení na MB. Zaujalo mne na něm především, že na konektoru jsou vyvedeny oba krajní vodiče, takže by možná šlo otáčky větráku ještě dále manuálně regulovat?
Pokud se nemýlím, tak jeden vodič (ten černý) je zem a druhý (krajní) je jen pro sledování otáček, čili ventilátor zdroje asi regulovat nepůjde. Jak jsi s tím zdrojem spokojen po 14 dnech?
Enigman
Nováček
Nováček

Zdroje Nexus

Příspěvek od Enigman »

Nemáte někdo nějaké zkušenosti se zdroji Nexus? Koukal jsem teď na specifikaci zdroje NX-9003 SFB a NX-4090 a co se týká hlučnosti provozu, tak nevypadají vůbec špatně. Zvláště ten prvně jmenovaný, neboť je v podstatě polopasivní.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

tichý zdroj je enermax Liberty .... vřele doporučuji ... rozhodně to není žádný hučák ...
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

Enermax Liberty je určitě výborný zdroj, ale trochu mě leká hlučnost, kterou naměřili v recenzi na Dirkvader.de. 25 dB(A) mi připadá docela dost... Byla by to jednoznačně nejhlučnější komponenta v mém budoucím počítači.
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Enigman píše:Enermax Liberty je určitě výborný zdroj, ale trochu mě leká hlučnost, kterou naměřili v recenzi na Dirkvader.de. 25 dB(A) mi připadá docela dost... Byla by to jednoznačně nejhlučnější komponenta v mém budoucím počítači.
25dB moc? To z počítače pod stolem téměř neuslyšíš ... :lol:
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Poplik »

nepleť si pojmy, to (A) znamená 25 decibelů nad hranicí slyšitelnosti (cca 10 decibelů) takže to dělá asi 35 dB. Ale já bych se timhle měřenim vůbec neřídíl a dal bych na slovní hodnocení
WEEEEEEEEEEE!!
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

xsuchy09 píše:25dB moc? To z počítače pod stolem téměř neuslyšíš...
Počítač mám na stole, aby nesál prach z koberce. Teď mám Chill Innovation CP-400P2 400W. Ventilátor jede na cca 1000 o/m a je slyšet po celém pokoji. A to si nemyslím, že bych měl uši jako netopýr. ;-)
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

Enigman píše:Teď mám Chill Innovation CP-400P2 400W.
A to u tohoto zdroje uvadí výrobce hlučnost only 1-2dbA above silence. ;-)
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Enigman píše:
xsuchy09 píše:25dB moc? To z počítače pod stolem téměř neuslyšíš...
Počítač mám na stole, aby nesál prach z koberce. Teď mám Chill Innovation CP-400P2 400W. Ventilátor jede na cca 1000 o/m a je slyšet po celém pokoji. A to si nemyslím, že bych měl uši jako netopýr. ;-)
Ono nezáleží jenom na otáčkách, ale i na kvalitě a s tou si Chill zas tak moc netyká ... a mimochodem Enermax mám dojem jede max. kolem 900 ot./min
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
Enigman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Enigman »

xsuchy09 píše:a mimochodem Enermax mám dojem jede max. kolem 900 ot./min
Ve výše zmíněné recenzi uvádějí 950 - 1100 o/m.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Enigman píše:
xsuchy09 píše:a mimochodem Enermax mám dojem jede max. kolem 900 ot./min
Ve výše zmíněné recenzi uvádějí 950 - 1100 o/m.
což je u 120ky větráku zejména u enermaxu hodnota téměř neslyšitelná (přeřve to v pohodě HDD) ... ;) a pokud se podíváme na kvalitu zdroje není o čem mluvit Enermax Liberty je momentálně nejlepší ... s Chillem to vůbec nejde drovnat ten soupeří s fortony ;) a nutno říci že neuspěšně ...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“