Western Digital 200GB Disk nebo Seagate 7200.8

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Western Digital 200GB Disk nebo Seagate 7200.8

Příspěvek od Mike.Ace »

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat,jaký je váš názor na tento disk?
Western Digital Caviar XL WD2000JB - 200GB 8MB

Diky vsem za odpoved.
btw: Seagate 7200.7 200GB se mi nepodarilo uz sehnat. Ta verze 7200.8 jsem cetl,ze je spatna....
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Ten WD je kvalitni uloziste,vydrzi dost,ale je hlucnej. I kdyz uz jsem mel v ruce i par kousku co byly potichy. Seagate uz jsou hlucny asi vsechny,hruza. Ale jeste se mi u nich nestalo ze by na nich byl nejaky jiny problem.
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Ja potrebuju ten disk hlavne jako uloziste,jedna se o domaci videa a videa z kamery z dovolenych a tak.
Takze asi vezmu ten WD.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

ZdenekSveda píše:Ten WD je kvalitni uloziste,vydrzi dost,ale je hlucnej. I kdyz uz jsem mel v ruce i par kousku co byly potichy. Seagate uz jsou hlucny asi vsechny,hruza. Ale jeste se mi u nich nestalo ze by na nich byl nejaky jiny problem.
tu hlucnost Seagetu jsi vzal kde?v pomeru je to celkem kvalitni disk , neni nejvykonejsi , neni nejtizsi (zalezi jakej a jesti PATA ci SATA) ale neni to vubec spatna volba , hlaska ze jsou vsechny hlucny je totalni kravina..
JohnV
Nováček
Nováček

Příspěvek od JohnV »

Ja bych se přiklonil Westernu,ale osobně si vzal Hitachi Deskstar T7K250 HDT722520DLAT80 - 200GB 8MB,mají malou poruchovost a jsou o dost rychlejší.

XPM 2400+ !2415Mhz 230x10,5! (1,7V)@Zalman CNPS7000B-AlCu@Epox 8RDA3I rev.2.0@1xKingmax HardCore 512MB DDR500 (460Mhz) 2,5-3-3-3-7 (2,6V)@MicroStar NX6600-VTD128 Diamond (oc:550,1100)@Western Digital WD800JB - 80GB 8MB@ Combo Sony CRX320@Fortron 300W@17" Hundai B790+
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

sh píše:
ZdenekSveda píše:Ten WD je kvalitni uloziste,vydrzi dost,ale je hlucnej. I kdyz uz jsem mel v ruce i par kousku co byly potichy. Seagate uz jsou hlucny asi vsechny,hruza. Ale jeste se mi u nich nestalo ze by na nich byl nejaky jiny problem.
tu hlucnost Seagetu jsi vzal kde?v pomeru je to celkem kvalitni disk , neni nejvykonejsi , neni nejtizsi (zalezi jakej a jesti PATA ci SATA) ale neni to vubec spatna volba , hlaska ze jsou vsechny hlucny je totalni kravina..
Tu hlucnost jsem vzal z vlastnich zkusenosti, uz jsem tech seagatu dal do PC dost a skoro vsechny byly nehorazne k¨hlucny pri praci. To ze jsi mozna natrefil na tichej kus neznamena ze jsou tich yvsechny. Jinak mam samozrejme na mysli SATA, o PATA se nema cenu bavit, tam je v tichosti Seagate spickovej.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Tu hlucnost jsem vzal z vlastnich zkusenosti, uz jsem tech seagatu dal do PC dost a skoro vsechny byly nehorazne k¨hlucny pri praci. To ze jsi mozna natrefil na tichej kus neznamena ze jsou tich yvsechny. Jinak mam samozrejme na mysli SATA, o PATA se nema cenu bavit, tam je v tichosti Seagate spickovej.[/quote]

neni pravda... fakt nevis co rikas :roll: prosim te projdi si testy , ja jsem projdece IT , delam ve vetsi firme a za 2 roky jsou nejprodavanejsi a nejmene poruchove seagety , lidi si tady vetsinou berou westerny ci seagete , hitachi nejsou mezi lidma moc znamy , co se tyce hlucnosti tak PATA seagety byla jedni z nejlepsich hned za hitachi co se tyce tichosti i diky AAM a CRC kontrolam , byli sice pomalejsi nez hitachi , ale kdysi tady byl ve FAQ test kde porovnavali disky a hadej kdo byl vitez v PATA ano hitachi a druhy? seagete za tichost a jeho cenu , vykon mel horsi nez samsung ale tichost super , u SATA je to horsi , protoze seagete nedokazal optimilizovat CRC konrtoly a musel to nahnat na AAM cili je hlucnejsi , tak tady prosim nepis takove veci :wink:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

dodatek aby jste si nemysleli, ze tady placam jatra...

mrknete se sem..

http://www.storagereview.com/php/benchm ... h_sort.php
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Nevim proc tady porad meles o PATA Seagatech :wink: , o tech kazdy vi ze jsou naprosto spolehlivy a tichy, jen trosku hrejou u lidi co maji blbe vetranou case. Bavime se tu o SATA Seagate ktere hlucne jsou. To ze jsou spolehlive je pekne,taky jich par mam, ale jen na serveru,v PC u kteryho delam mi ten hluk pri seekovani docela vadi.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ten mam moznost srovnat PATA a SATA Seagate.. Pravda, SATA verze je hlucnejsi nez PATA, ale jak byste precetli ve FAQ, je to dano tim ze SATA maji AAM nastaveny na Performance, kdezto PATA na Quiet.. Ja si Seagate disku nemuzu vynachvalit, mam uz treti, vsechny jely a jedou naprosto spolehlive a ja rozhodne preferuju spolehlivost pred hlucnosti...

//edit: a k tem teplotam.. nevim kdes vzal informaci ze Seagaty hrejou... mam v sufliku (v PC) 5 lest stary 40GB Seagate U5, neni nijak ofukovany FANem a nikdy neprelezl teplotu 35C.. A to se vesinou teplota pohybuje kolem, 30-32C. Seagate 7200.7 je na tom o jeste o neco lepe, tam teplota neprekrocila 33C, standartne se pohybuje kolem 29-30C.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tim ze Seagate hrejou jsem myslel prave ty teploty kolem 35°, napr disky od Samsungu ci Hitachi maji o par stupnu nizsi teploty. Neni to sice moc rozdil ale je to podobne jako se srovnavanim rychlosti nekterych disku, take jsou to nepatrne rozdily ale pro nekoho to hodne znamena.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

presne jak jsem rikal , hlasky do vetru :roll:

ty si rikal , ze vsechny Seagete jsou sux , ze hrejou , jsou hlucny , ja jsem ti naserviroval duvod proc je SATA hlucnejsi a dodal i testy a jak vidim asi si se na ne nepodival nebo nevim , mrkni se prosim jeste jednou dekuji :wink:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

ZdenekSveda píše:Tim ze Seagate hrejou jsem myslel prave ty teploty kolem 35°, napr disky od Samsungu ci Hitachi maji o par stupnu nizsi teploty. Neni to sice moc rozdil ale je to podobne jako se srovnavanim rychlosti nekterych disku, take jsou to nepatrne rozdily ale pro nekoho to hodne znamena.
Teď právě koukám na teplotní čidlo u HDD Seagate 160GB SATA2 a co nevidím - teplota je 26°C :P
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

Nedávno na www.svethardware.cz byl test HDD, nejlíp dopadl nový Western Digital WD2500KS (SATA2, 250GB, CaviarXL, 7200, 16MB) - výkonově se držel nahoře, vibrace žádné, teplota v poho, hlučnost taky O.K.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“