DOS od Windows XP
Moderátor: Loki5567
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
DOS od Windows XP
Mám program, který je očividně dosový, a nejde mi spustit. Na tom by asi nebylo ve Win XP nic zajimaveho, ale jesm si na 100% jist, že ještě před půl rokem jsem ten program na stejném počítači spouštěl a normálně fungoval. Teď když program spustím, tak se objeví takovej ten ráneček ve kterým se podobně dosovské věci spouští(opravdu o dosu nic nevim) a pak se to maximalizuje a obrazovka je černá celá(ikdyž to nastavím jako otervírání minimalizované). Nevšiml jsem si, že by se v tom rámečku něco psalo, je prostě černý. Když se to maximalizuje, tak normálně hraje hudba. HUdbou to není, nefunguje to ani když to otvírám z plochy. Během tý doby, co jsem to nepoužíval se systém několikrát přeinstalovával. Program na W98 funguje bez problémů. Zkoušel jsem jakýsi xp_fix.exe, ale nepomohlo to.
Budu vděčný za každou radu
Budu vděčný za každou radu
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- TomAker
- Začátečník

Zkus si nainstalovat DOSBox a uvidíš, jestli se ti podaří program spustit a jestli bude fungovat. Stáhneš si ho z: http://dosbox.sourceforge.net/.
CPU: Athlon XP 2600+ Barton 333 Mhz Box; Deska: Epox 8RDA3+ nForce2-ultra400 Rev 3.1; RAM: Kingston 512MB DDR400 CL 2.5; Grafika: Sapphire Radeon9600 128MB, 128bit; HDD: Hitaxhi 160GB UATA/100 8MB; Skříň: JNC 8673B, 350W
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- AXB
- Začátečník

-
Stáhni si D-Fend: http://members.home.nl/mabus/X-COM píše:asi jsem úplně neschopnej, ale s DOSem jsem nikdy nedělal a nevím co dělat. Zaprvé mio to nabízí jednotku Z, bno tak je tam něco jako mount c c:\ ale to nefunguje jak to mám udělat?
Je to frontend pro DOSBOx. V něm můžeš vytvářet konfigurační profily jednoduše pomocí wizardu.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- honny
- Středně pokročilý

Jak se to vypnulo? A jak máš dosbox nastavenej?
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- AXB
- Začátečník

-
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dony
- Středně pokročilý

no, tak to ti v tom ten program nejspíš padnul. Tady se mrkni, jak se mount v DosBoxu používá...
http://telp.org/mm9/tavern/anyboard/posts/28535.html
http://telp.org/mm9/tavern/anyboard/posts/28535.html
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To to mountování je to nejmenší, to se udělá samo, jak se tam tensoubor vloží, mimoto mi to nefunguje ručně, protože jakmile zadám \, tak mi to skočí na další řádek, který je prázdný, tak tam ani nezadám složku.
Padnul... program by měl bejt v počádku, když na 98 funguje bez problemu
Padnul... program by měl bejt v počádku, když na 98 funguje bez problemu
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- cabman
- Středně pokročilý

- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
je to cvičné psaní 10 prsty na rychlost, nedělá nic zvláštního- počítá úhozy za minutu a kontroluje překlepy. Máma se ho nechce vzdát za žádnou cenu, proto to tady řešim, jinak mám i win programy na psaní, který fungujou...
- zombux
- Odborník PCT

nainstaluj jí gamesu Typing Of The DeadX-COM píše:je to cvičné psaní 10 prsty na rychlost, nedělá nic zvláštního- počítá úhozy za minutu a kontroluje překlepy. Máma se ho nechce vzdát za žádnou cenu, proto to tady řešim, jinak mám i win programy na psaní, který fungujou...
ignorelist: kremrole a dezoláti