Vše okolo DVD/RW/R9 PIONEER DVR-110D a DVR-110
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- xsuchy09
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
BTW: Tak teď pročítám recenzi na LiteOn SHW-16H5S a jak tak koukám, jediná její slabina je zrovna ve čtení ... takže ty testy co jsem dělal by asi např. v LiteOn SOHW-1693S (nebo 1673S) dopadly ještě lépe
No dobré vědět 
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
- sid
- Začátečník

-
právě jsem testnul firmware 8.37 určený pro OEM Buffalo :
http://buffalo.melcoinc.co.jp/download/ ... 516fb.html
daný firmware jsem flashnul pomocí DVRUpdate 1.0
http://flashman.rpc1.org/Firmware/PIONE ... %201.0.zip
a s ním vypaluje Pioneer DVD+R média s BOOKTYPE DVD-ROM, mechanika se mi dál hlásí jako Pioneer DVR-110, ovšem s firmware 8.37
http://buffalo.melcoinc.co.jp/download/ ... 516fb.html
daný firmware jsem flashnul pomocí DVRUpdate 1.0
http://flashman.rpc1.org/Firmware/PIONE ... %201.0.zip
a s ním vypaluje Pioneer DVD+R média s BOOKTYPE DVD-ROM, mechanika se mi dál hlásí jako Pioneer DVR-110, ovšem s firmware 8.37
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- sid
- Začátečník

-
to bylo první, co jsem zkusil, DVD-RAM funguje dál bezproblémů a dále jsem smahnul jedno DVD+R médium, abych zjistil, jestli to opravdu nastavuje BOOK TYPE DVD-ROM, dané médium bylo vypáleno přibližně stejnou kvalitou, jako s ofic. firmware jako DVD-ROM
jak jsem už psal, mechanika se dále v systému hlásí jako Pioneer DVR-110
jak jsem už psal, mechanika se dále v systému hlásí jako Pioneer DVR-110
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Na muj vkus je ta 110ka pomerne dost hlučná - jak při pálení, tak např. zasouvání dvířek je dost rámus, to jsem nečekal.
Jinak k věci, která se tu kdysi řešila - při pálení TDK DVD-R 8x (páleno 8x) jsou po vypalení na DVD "letokruhy", LG4163 a 67 mi je tam nedelala (aspon ne v takovy míře), tak doufam, ze je to v pohode a ze zas nebudu mechaniku posílat zpátky.
Jinak k věci, která se tu kdysi řešila - při pálení TDK DVD-R 8x (páleno 8x) jsou po vypalení na DVD "letokruhy", LG4163 a 67 mi je tam nedelala (aspon ne v takovy míře), tak doufam, ze je to v pohode a ze zas nebudu mechaniku posílat zpátky.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- xsuchy09
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Možná je maličko hlučnější než jsme u Pioneera zvyklí, ale oproti vrtulníkům typu LG 4167 je to tichoučká mechanika.Sentenced píše:Na muj vkus je ta 110ka pomerne dost hlučná - jak při pálení, tak např. zasouvání dvířek je dost rámus, to jsem nečekal.
Zatím jsem pálil (a asi vždy budu) jen na média Verbatim a žádný letokruh jsem ještě neviděll. Jinak letokruh neznačí špatnou kvalitu pálení, pouze je to dáno metodou ... nevím, jak říkám, já už jsem napálil na Pioneeru 110 cca 60 DVD a letokruh žádný ...Sentenced píše:Jinak k věci, která se tu kdysi řešila - při pálení TDK DVD-R 8x (páleno 8x) jsou po vypalení na DVD "letokruhy", LG4163 a 67 mi je tam nedelala (aspon ne v takovy míře), tak doufam, ze je to v pohode a ze zas nebudu mechaniku posílat zpátky.
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Letokruhy v některých případech rozhodně mohou značit zhoršenou kvalitu zápisu a už to tady bylo v jiném threadu mockrát rozebíráno...
Prostě, jsou letokruhy a letokruhy.
Nejlépe provést kontrolu v KProbe přes nějakou Lite-On mechaniku a bude se vědět hned.
Mám tady obě verze DVR-110D i DVR-110 a tak je schválně porovnám v hlučnosti, protože ta s "D", kterou jsem recenzoval byla dost tichá.
Prostě, jsou letokruhy a letokruhy.
Mám tady obě verze DVR-110D i DVR-110 a tak je schválně porovnám v hlučnosti, protože ta s "D", kterou jsem recenzoval byla dost tichá.
Bathory
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jj, to porovnej, jak píšu - předtim jsem mel v PC Pioneera 106ku (tichej parádně) a LG 4163 - nic moc tichýho, ale při pálení je tahle 110ka o dost hlučnější. Jsem si říkal, že je v ní snad 80mm vetrak nebo co
Proste vrtulník.
"Letokruhy" ješte prozkoumám na jinych mediich, zajímavy je, že dnes je to na tom mediu videt daleko mín než včera hned po vypálení. Hmm...
Liteon mechaniku tu ted bohužel nemam, takže jsem mohl otestit jen klasický čtení a poškození media v jiny mechanice a to se jeví v pořádku, ale to mi samozřejmě nestačí.
"Letokruhy" ješte prozkoumám na jinych mediich, zajímavy je, že dnes je to na tom mediu videt daleko mín než včera hned po vypálení. Hmm...
Liteon mechaniku tu ted bohužel nemam, takže jsem mohl otestit jen klasický čtení a poškození media v jiny mechanice a to se jeví v pořádku, ale to mi samozřejmě nestačí.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- van Bellen
- Začátečník

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zkusil media Verbatim 16x DVD-R a "letokruhy" jsou pryč ... Medium je na pohled stejny od začatku do konce, zaroven nebyly při pálení slyšet žádny zmeny rychlosti jako na tom TDK . Mechanika roztočila a pak už jen zpomalovala. (Neni to moc velká zábava sedet u PC koukat na buffer a poslouchat jestli palírna zrychluje a zpomaluje, ale co už
)
Vysvetlil bych si to akorat tak, že ty TDK 8x tý 110ce proste nevoní a mení strategii zapisu nejak časteji.
Tech TDK 8x jsem jinak vypalil desítky na 106ce Pioneeru a na tý 4163 a víceméně žadnej problem, to samozřejme nemusí znamenat bezproblemovost s 110kou.
Vysvetlil bych si to akorat tak, že ty TDK 8x tý 110ce proste nevoní a mení strategii zapisu nejak časteji.
Tech TDK 8x jsem jinak vypalil desítky na 106ce Pioneeru a na tý 4163 a víceméně žadnej problem, to samozřejme nemusí znamenat bezproblemovost s 110kou.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jestli chceš vidět přesný graf pohybu bufferu, tak vypal něco v Alcoholu 120% a pak si ho zobraz. Někdy je to docela zajímavé, vidět, co všechno se během pálení stalo. Ale raději nezkoušej pluska, protože kombinace Pioneer DVR-110 - Alcohol - DVD+R není zrovna moc vychytaná. Na vině je samozřejmě Alcohol.
Bathory
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Na tech Verbatimech buffer drží jak židovská víra 90-95, na tom TDK lítal i k 10procentům.
Plus jsem si všim, že na tom TDK je uprostřed media asi milimetr širokej svetlejší proužek. Možná tyhle pomaly media 110ce smrdí a špatne se s nima popere, težko říct. Při pálení je opravdu slyšet (několikrát) jak mechanika znatelně mení rychlost.
Plus jsem si všim, že na tom TDK je uprostřed media asi milimetr širokej svetlejší proužek. Možná tyhle pomaly media 110ce smrdí a špatne se s nima popere, težko říct. Při pálení je opravdu slyšet (několikrát) jak mechanika znatelně mení rychlost.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak tady je komplet srovnání v recenzi Pioneer DVR-110 a DVR-110D:
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2006012001
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2006012001
Bathory
- tn
- Nováček

-
Problém při formátování DVD+RW přes Incd
Koupil jsem si vypalovačku Pioneer DVR-110.
Chtěl jsem si přes Incd (verze 4.3.20.1) naformátovat jedno DVD+RW Verbatim 4x pro každodenní zálohování souborů (předtím jsem takto zálohoval na cd-rw na již vysloužilé cd vypalovačce HP9310i).
V Incd jsem označil v řádku "Formátovat disk" položku "Formát", vyplnil jsem jmenovku a zaškrtnul položku "Kontrola (DRT-DM)".
Potom jsem kliknul na tlačítko "Začátek", následovalo upozornění, že všechna data na disku budou vymazána. Po kliknutí na "Ano" se zobrazila ještě jedna hláška a sice "Formátování bude dokončeno asi za minutu, ale kontrola bude trvat podstatně déle." a byly tam tlačítka "Formátovat s kontrolou", "Formátovat bez kontroly" a "Storno".
Zvolil jsem "Formátování s kontrolou" a poté se spustilo formátování disku. V teploměru se po pár minutách objevila první čárka, ale bohužel taky poslední. Ledka u mechaniky svítila asi 15 minut a vypadalo to, že se něco děje i když čárky na teploměru nepřibývaly. Potom ledka zhasla a pak už to vypadalo, že se nic neděje. Počítač nebyl zatuhlý a tento stav jsem vydržel cca hodinu. Celkově tedy po hodině a čtvrt jsem se rozhodl, že to ukončím, protože mi přišlo, že se nic neděje (teploměr se nehejbal, ledka nesvítila, vypadalo to že se disk v mechanice ani netočí) a tak jsem dal "Storno". Pak to psalo, že se ukončuje, ale protože to trvalo fakt dlouho tak už jsem ukončil Incd přes správce úloh. Pak jsem chtěl restartovat počítač, ale bohužel ani to nešlo, takže jsem ho musel resetnout tlačítkem.
Naběhl v pohodě, ale disk DVD nebyl čitelný. Tak jsem zkusil stejný postup znova, ale zvolil jsem "Formátovat bez kontroly" a proběhlo to úplně v pohodě během minutky. Na DVD disk se dá bez problémů zapisovat jako na disketu.
Nedalo mi to a tak jsem přeinstaloval Incd na starší verzi 4.3.11.1 a zkusil jsem znovu "Formátování s kontrolou" tentokrát i na jiný médium stejné značky (DVD+RW Verbatim 4x) ale bohužel to dopadlo stejně blbě, takže jsem po hodině zase resetoval PC.
Nevíte v čem může být problém ???
Zkoušel jste někdo v Incd "Formátování s kontrolou", jestli ano tak jak dlouho to trvá v případě, že vám to doběhlo OK.
Chtěl jsem si přes Incd (verze 4.3.20.1) naformátovat jedno DVD+RW Verbatim 4x pro každodenní zálohování souborů (předtím jsem takto zálohoval na cd-rw na již vysloužilé cd vypalovačce HP9310i).
V Incd jsem označil v řádku "Formátovat disk" položku "Formát", vyplnil jsem jmenovku a zaškrtnul položku "Kontrola (DRT-DM)".
Potom jsem kliknul na tlačítko "Začátek", následovalo upozornění, že všechna data na disku budou vymazána. Po kliknutí na "Ano" se zobrazila ještě jedna hláška a sice "Formátování bude dokončeno asi za minutu, ale kontrola bude trvat podstatně déle." a byly tam tlačítka "Formátovat s kontrolou", "Formátovat bez kontroly" a "Storno".
Zvolil jsem "Formátování s kontrolou" a poté se spustilo formátování disku. V teploměru se po pár minutách objevila první čárka, ale bohužel taky poslední. Ledka u mechaniky svítila asi 15 minut a vypadalo to, že se něco děje i když čárky na teploměru nepřibývaly. Potom ledka zhasla a pak už to vypadalo, že se nic neděje. Počítač nebyl zatuhlý a tento stav jsem vydržel cca hodinu. Celkově tedy po hodině a čtvrt jsem se rozhodl, že to ukončím, protože mi přišlo, že se nic neděje (teploměr se nehejbal, ledka nesvítila, vypadalo to že se disk v mechanice ani netočí) a tak jsem dal "Storno". Pak to psalo, že se ukončuje, ale protože to trvalo fakt dlouho tak už jsem ukončil Incd přes správce úloh. Pak jsem chtěl restartovat počítač, ale bohužel ani to nešlo, takže jsem ho musel resetnout tlačítkem.
Naběhl v pohodě, ale disk DVD nebyl čitelný. Tak jsem zkusil stejný postup znova, ale zvolil jsem "Formátovat bez kontroly" a proběhlo to úplně v pohodě během minutky. Na DVD disk se dá bez problémů zapisovat jako na disketu.
Nedalo mi to a tak jsem přeinstaloval Incd na starší verzi 4.3.11.1 a zkusil jsem znovu "Formátování s kontrolou" tentokrát i na jiný médium stejné značky (DVD+RW Verbatim 4x) ale bohužel to dopadlo stejně blbě, takže jsem po hodině zase resetoval PC.
Nevíte v čem může být problém ???
Zkoušel jste někdo v Incd "Formátování s kontrolou", jestli ano tak jak dlouho to trvá v případě, že vám to doběhlo OK.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- sid
- Začátečník

-
- M42
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- sid
- Začátečník