Athl XP Barton průůůůůů** švih

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Ammadeus
Nováček
Nováček

Athl XP Barton průůůůůů** švih

Příspěvek od Ammadeus »

Čauec mám problém. při pokusu taktovat to pc už něják nerozdejchal..
Moje sestava je deska nForce 2 ultra 400 blabla vod MSI
procesor Barton 2600+
grafika radeon 9600+ pro od saphiru
¨ paměti 1xkingmax 256mb 400 při cl2,5
a druhý mosel(nevim presne nejaky noname) 400 pri cl3,0
¨
Takže jsem si to taktoval = pomaličku jsem zvedal FSB a stabilní to při CPU deflaut frekvenci na 184 mhz fsb bez jakékoliv jiné změny.. tak jsem dal na 186 a nabootlo to do systému a tam se pc resetlo tak jsem mírně zvýšil napětí. (ale fakt mírně od cpu deflaut asi o 1 nebo dva kroky cozj e tusim neco 1,55 nebo tak nejak . mno a tady je problem.. Kdyz pc zapnu tak nepípne jako že by se zapnul monitor ale nedělá nic.. když vyndám ramku tu noname tak nic taky.. ani že by pípal jako že bych měl něco španě zastrčený.. Lidišky co s tím ? zkousel jsem resetovat bios vyndanim baterky a vodpojenim kablu. modici plzzz nemazat toto je pripad nouze pisu ze skoly :sad: :sad: :sad:
Andre3D
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Andre3D »

Napiš jaký máš přesně typ základní desky.
Ammadeus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammadeus »

MSI K7N2 Delta Ultra 400 to je zpaměti takže přesně nevím... :( Tak mě napadlo co sehnat nějákej staroučkej procesor do socky a a s nim to zkusit ale to by bylo teda až krajní mno páč pri penezich nejsem :(
Naposledy upravil(a) Ammadeus dne pon 28. lis 2005, 12:29, celkem upraveno 1 x.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Zkus nechat PC bez baterky a odpojene od elektriny delsi dobu... Byly i pripady ze nekdo musel takto nechat PC skoro cely den aby se vyresetovla CMOS. Pokud to nepomuze, je mozne ze se odpalila nejaka soucastka na desce, nebo procak.. Dival ses na kondenzatory jestli neni nejaky vytekly?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Ammadeus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammadeus »

EfineSS píše:Zkus nechat PC bez baterky a odpojene od elektriny delsi dobu... Byly i pripady ze nekdo musel takto nechat PC skoro cely den aby se vyresetovla CMOS. Pokud to nepomuze, je mozne ze se odpalila nejaka soucastka na desce, nebo procak.. Dival ses na kondenzatory jestli neni nejaky vytekly?
¨NJ ja to nechal faaakt dlouho tak 20 hodin snad. nevim co uz s tim zkousel jsem povytahovat pameti a tak jestli nejsou nejake out. ale nic porad to same.. kondenzatory sou ok a procak.. mno myslim ze ne.. ten procesor behal na mnohem vyssich frekvencich i na vysich volticich .. ja bych rek no nevim co bych rek.. netusim co to muze byt.. ted se nejaky cas nedostanu k netu ale piste co to da:( :P :oops:
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

to nestaci vyclearovat pres jumpery??
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

gerimo píše:to nestaci vyclearovat pres jumpery??
Nekdy ne.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

niekdy clear cez jumper naozaj nestaci.

Ale ak ho odpojis od siete, hodis jumper na clear CMOS a este aj odpojis baterku, tak na 24 hodin - musi to ist (treba urobit vsetky tri veci).
Ak to nepojde - tak to nepojde. :oops:

Mam v praxi odskusane ze niekedy ani 8 hodin nestaci.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Andre3D
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Andre3D »

Jsou na te desce diagnostické ledky , jestli jo tak co ukazují?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Nejake MSI desky maji jumper, kterym jde napevno nastavit FSB100, koukni po nem v manualu.Ja ho mel nekde nad AGP
.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

z 99% stačí když ten Jumper prohodis a necháš ho tam 10 minut ....a pak das zpatky a zapnes komp..

btw samozrejme musis mit odpojeny napajeni ze site...
Poplik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

asi ne

Příspěvek od Poplik »

no kdyby to slo tak sem nepise, myslim ze jedina moznost je zkusit jiny procesor, nebo tenhle procik nekde jinde
WEEEEEEEEEEE!!
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

zkus vytahat vsechny komponenty.....sitovka,zvukovka ,grafika,pameti. potom to zapni a zkus jestli bude pipat.jestli jo tak tam strkej komponenty zpatky a zkousej....me to jednou pri podobny situaci delala sitovka
Pavel Danda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavel Danda »

mel sem tuhle desku bartika 2500 a 180... neni zas tak moc to napeti je taky v poho asi bych taky skusil vse vyndat a znova zapojit abycejne stacilo vyndat baterku tak na 3 minuty a bylo to resetli neco podobnyho me delala pamet no name
A64 3700+,ASUS A8,1GB Kingst,1950pro
Ammadeus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ammadeus »

Mno diody sviti spatne mam 4 jo a je to takto

CERVENA ZELENA
CERVENA CERVENA

pruser no vytahnul jsem procesor a zda se byt v poho...tezko rict co to moze byt...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Ammadeus píše:Mno diody sviti spatne mam 4 jo a je to takto

CERVENA ZELENA
CERVENA CERVENA

pruser no vytahnul jsem procesor a zda se byt v poho...tezko rict co to moze byt...
koukni se do manuálu k desce co znamená tahle kombinace ledek, podle toho bys to mohl poznat
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ammadeus píše:Mno diody sviti spatne mam 4 jo a je to takto

CERVENA ZELENA
CERVENA CERVENA

Tato kombinace znaci problem s pameti... Takze vyzkousej jiny pameti, nebo je zkus prohodit ve slotech..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ammadeus píše: ...Moje sestava je deska nForce 2 ultra 400 blabla vod MSI
procesor Barton 2600+...
... tak jsem dal na 186 a nabootlo to do systému a tam se pc resetlo tak jsem mírně zvýšil napětí. (ale fakt mírně od cpu deflaut asi o 1 nebo dva kroky cozj e tusim neco 1,55V nebo tak nejak ...
Default napeti pro Bartona je 1,65V...Pokud ti to deska dovoli, zkus pridat napeti na CPU ( VCORE) nad 1,65V...mam taky bartona a poustim do nej 1,8V
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

tak podle toho co tu pises ti nespise chcipla deska asi ? ale jeden nikdy nevi ale spise popis jak sviti a v jakem poradi LED po zapnuti pc
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jaka kombinace diod sviti je uvedena v patem postu od spoda..
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“