Co je lepsie DSL alebo mikrovlnka ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Pri obidvoch mozem mat 512 kb/s
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

zaláže na tom, co očekáváš a od koho to máš. co cena, agregace, limity...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

na dotaz nelze odpovědět, různé technologie, různé využití, smysl má porovnávat 2 konkrétní nabídky ale pouze že budeme vědět co od toho připojení očekáváš
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

napis, co od toho pripojeni ocekavas, do jake castky se chces vlezt s mesicnim pausalem. jinak je srovnani mikrovlny a ADSL spatne, protoze jsou to naprosto jine technologie.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Jen tak obecně orientačně ale může se to lišit záleží na konkrétní nabídce.
WiFi většinou nemá omezení přenosu množství dat ale může kolísat rychlost a odezva podle počasí (déšť) a celkově má trochu větší odezvu než ADSL – vhodné pro stahování dat.
ADSL má stabilnější a většinou menší odezvu (ping) ale u 512kb verze je většinou limit množství stažených dat za měsíc po kterém je aplikován PUF (zpomalení linky ADSL) proto není vhodný na stahování velkého množství dat ale spíše pro brouzdání po internetu a třeba na hraní her.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Ja chcem hlavne hrat hry a stahovat vela dat(torrenty)

Este by som potreboval vysvetlit ako je to s agregaciou -
Je aj na DSL ?
Ako ma to bude obmedzovat ?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Logue píše:Ja chcem hlavne hrat hry a stahovat vela dat(torrenty)

Este by som potreboval vysvetlit ako je to s agregaciou -
Je aj na DSL ?
Ako ma to bude obmedzovat ?
Wi-Fi pokud je kvalitní tak stačí i na hry, ale to DSL by v tomhle případě bylo jistější. Vela dat je tak kolik měsíčně ? Wi-Fi bývá vězšinou neomezené, na DSL jsou různé FUPy jak napsal Quakes.

Agregace udává kolik uživatelů se dělí o linku (já mám doma 1:4 na 384 kbps a je to ok) na DSL to bývá imho víc, tak 1:10 (1:20). Omezovat tě to bude v tom, že většinou pro sebe nebuděš mít plnou rychlost.
Goldnoob team proud member!
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Samozřejmě že agregace je i na ADSL ale většinou se rychlost pohybuje kolem 80% rychlosti linky (třeba 80% z 512kb), s tím přenosem velkého množství dat u ADSL asi moc nepochodíš protože linka 512kb má většinou omezení kolem 3-6GB po tomto přenosu dat tě klesne linka na rychlost třeba 64kb a ještě tě klesne priorita přenosu a to je pak jak šnek, pokud chceš skutečně neomezenou linku DSL 512kb tak počítej s cenou měsíčně tak 1500Kč a více.
Pokud to chceš tady v čechách tak se mrkni na http://www.dsl.cz/index.php?akce=1 .
Pokud bude to Wi-fi kvalitní tak by to pro tebe byla asi lepší volba a zahrát si zahraješ taky ale jak říkám záleží na konkrétní nabídce.
Znám Wi-fi kde má člověk 512kb jen pro sebe, ale znám taky Wi-fi kde je na stejné lince třeba 10 lidí a to není nic moc.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Existuje aj DSL pripojenie bez agregacneho pomeru ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Logue píše:Existuje aj DSL pripojenie bez agregacneho pomeru ?
jj, třeba rychlost 512/512 bez limitu za 6490,- bez daně měsíčně :lol: cos jako čekal do domácnosti
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

To záleží na co ten net budeš používat.Jestli hodně stahuješ tak ber WIFI.Bejvá většinou bez limitu.Je tam sice ping větší ale hrát se da taky.Ja mam wifi 515/512 na agregaci 5 a jsem spokojenej.Já bych měl u dsl po limitu až za tyden.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

otázka Má cenu bezdrát 1024/1024 agregace 1:50 , za ADSL 1024/256 od č. telecomu??
ASUS A6T AP017
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Budulman píše:otázka Má cenu bezdrát 1024/1024 agregace 1:50 , za ADSL 1024/256 od č. telecomu??
asi bych si nechal telecom
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Budulman píše:otázka Má cenu bezdrát 1024/1024 agregace 1:50 , za ADSL 1024/256 od č. telecomu??
Nevim jakou agregaci máš u ČTc, ale 1:50 je šílený ...
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Thellwin píše:
Nevim jakou agregaci máš u ČTc, ale 1:50 je šílený ...
no právě že u telecomu mám taky 1:50 a za posladní rok jsem neměl problém,/hry nehraju/ a při stahování stable 104kB, jde mi jen o to, zda se na bezdrát mohu spolehnout jako na ADSL,
ASUS A6T AP017
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Budulman píše: no právě že u telecomu mám taky 1:50 a za posladní rok jsem neměl problém,/hry nehraju/ a při stahování stable 104kB, jde mi jen o to, zda se na bezdrát mohu spolehnout jako na ADSL,
Nejlépe uděláš, když se poptáš někoho, kdo bezdrát od té firmy má, jak je spokojený - jak často jsou výpadky, kolísání rychlosti atd. ... ale jestli ti to ADSL od ČTc stačí a nemáš problém a to Wi-Fi by tě nevyšlo nějak dost výhodnějš, tak bych to neměnil.
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Thellwin píše:
Budulman píše: no právě že u telecomu mám taky 1:50 a za posladní rok jsem neměl problém,/hry nehraju/ a při stahování stable 104kB, jde mi jen o to, zda se na bezdrát mohu spolehnout jako na ADSL,
Nejlépe uděláš, když se poptáš někoho, kdo bezdrát od té firmy má, jak je spokojený - jak často jsou výpadky, kolísání rychlosti atd. ... ale jestli ti to ADSL od ČTc stačí a nemáš problém a to Wi-Fi by tě nevyšlo nějak dost výhodnějš, tak bych to neměnil.
o 100,-levněji, díky
ASUS A6T AP017
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Budulman píše:
... o 100,-levněji, díky
Ale něco taky stojí zřízení, ne ? Anténa, wi-fi karta kabeláž (u mě to dalo skoro 4000) ... bych bejt tebou asi zůstal u ČTc.
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

Thellwin píše:
Budulman píše:
... o 100,-levněji, díky
Ale něco taky stojí zřízení, ne ? Anténa, wi-fi karta kabeláž (u mě to dalo skoro 4000) ... bych bejt tebou asi zůstal u ČTc.
tady je to zdarma při smlouvě na 24 měs.
ASUS A6T AP017
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“