Co je lepsie DSL alebo mikrovlnka ?
Moderátor: Don
- Logue
- Začátečník

Pri obidvoch mozem mat 512 kb/s
Pri obidvoch mozem mat 512 kb/s
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- jessie.james
- Začátečník

- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jen tak obecně orientačně ale může se to lišit záleží na konkrétní nabídce.
WiFi většinou nemá omezení přenosu množství dat ale může kolísat rychlost a odezva podle počasí (déšť) a celkově má trochu větší odezvu než ADSL – vhodné pro stahování dat.
ADSL má stabilnější a většinou menší odezvu (ping) ale u 512kb verze je většinou limit množství stažených dat za měsíc po kterém je aplikován PUF (zpomalení linky ADSL) proto není vhodný na stahování velkého množství dat ale spíše pro brouzdání po internetu a třeba na hraní her.
WiFi většinou nemá omezení přenosu množství dat ale může kolísat rychlost a odezva podle počasí (déšť) a celkově má trochu větší odezvu než ADSL – vhodné pro stahování dat.
ADSL má stabilnější a většinou menší odezvu (ping) ale u 512kb verze je většinou limit množství stažených dat za měsíc po kterém je aplikován PUF (zpomalení linky ADSL) proto není vhodný na stahování velkého množství dat ale spíše pro brouzdání po internetu a třeba na hraní her.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- Logue
- Začátečník

- Thellwin
- Administrátor

Wi-Fi pokud je kvalitní tak stačí i na hry, ale to DSL by v tomhle případě bylo jistější. Vela dat je tak kolik měsíčně ? Wi-Fi bývá vězšinou neomezené, na DSL jsou různé FUPy jak napsal Quakes.Logue píše:Ja chcem hlavne hrat hry a stahovat vela dat(torrenty)
Este by som potreboval vysvetlit ako je to s agregaciou -
Je aj na DSL ?
Ako ma to bude obmedzovat ?
Agregace udává kolik uživatelů se dělí o linku (já mám doma 1:4 na 384 kbps a je to ok) na DSL to bývá imho víc, tak 1:10 (1:20). Omezovat tě to bude v tom, že většinou pro sebe nebuděš mít plnou rychlost.
Goldnoob team proud member!
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že agregace je i na ADSL ale většinou se rychlost pohybuje kolem 80% rychlosti linky (třeba 80% z 512kb), s tím přenosem velkého množství dat u ADSL asi moc nepochodíš protože linka 512kb má většinou omezení kolem 3-6GB po tomto přenosu dat tě klesne linka na rychlost třeba 64kb a ještě tě klesne priorita přenosu a to je pak jak šnek, pokud chceš skutečně neomezenou linku DSL 512kb tak počítej s cenou měsíčně tak 1500Kč a více.
Pokud to chceš tady v čechách tak se mrkni na http://www.dsl.cz/index.php?akce=1 .
Pokud bude to Wi-fi kvalitní tak by to pro tebe byla asi lepší volba a zahrát si zahraješ taky ale jak říkám záleží na konkrétní nabídce.
Znám Wi-fi kde má člověk 512kb jen pro sebe, ale znám taky Wi-fi kde je na stejné lince třeba 10 lidí a to není nic moc.
Pokud to chceš tady v čechách tak se mrkni na http://www.dsl.cz/index.php?akce=1 .
Pokud bude to Wi-fi kvalitní tak by to pro tebe byla asi lepší volba a zahrát si zahraješ taky ale jak říkám záleží na konkrétní nabídce.
Znám Wi-fi kde má člověk 512kb jen pro sebe, ale znám taky Wi-fi kde je na stejné lince třeba 10 lidí a to není nic moc.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
- Logue
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- krizovka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To záleží na co ten net budeš používat.Jestli hodně stahuješ tak ber WIFI.Bejvá většinou bez limitu.Je tam sice ping větší ale hrát se da taky.Ja mam wifi 515/512 na agregaci 5 a jsem spokojenej.Já bych měl u dsl po limitu až za tyden.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
- Budulman
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

- Budulman
- Začátečník

-
no právě že u telecomu mám taky 1:50 a za posladní rok jsem neměl problém,/hry nehraju/ a při stahování stable 104kB, jde mi jen o to, zda se na bezdrát mohu spolehnout jako na ADSL,Thellwin píše:Nevim jakou agregaci máš u ČTc, ale 1:50 je šílený ...Budulman píše:otázka Má cenu bezdrát 1024/1024 agregace 1:50 , za ADSL 1024/256 od č. telecomu??
ASUS A6T AP017
- Thellwin
- Administrátor

Nejlépe uděláš, když se poptáš někoho, kdo bezdrát od té firmy má, jak je spokojený - jak často jsou výpadky, kolísání rychlosti atd. ... ale jestli ti to ADSL od ČTc stačí a nemáš problém a to Wi-Fi by tě nevyšlo nějak dost výhodnějš, tak bych to neměnil.Budulman píše: no právě že u telecomu mám taky 1:50 a za posladní rok jsem neměl problém,/hry nehraju/ a při stahování stable 104kB, jde mi jen o to, zda se na bezdrát mohu spolehnout jako na ADSL,
Goldnoob team proud member!
- Budulman
- Začátečník

-
o 100,-levněji, díkyThellwin píše:Nejlépe uděláš, když se poptáš někoho, kdo bezdrát od té firmy má, jak je spokojený - jak často jsou výpadky, kolísání rychlosti atd. ... ale jestli ti to ADSL od ČTc stačí a nemáš problém a to Wi-Fi by tě nevyšlo nějak dost výhodnějš, tak bych to neměnil.Budulman píše: no právě že u telecomu mám taky 1:50 a za posladní rok jsem neměl problém,/hry nehraju/ a při stahování stable 104kB, jde mi jen o to, zda se na bezdrát mohu spolehnout jako na ADSL,
ASUS A6T AP017
- Thellwin
- Administrátor

- Budulman
- Začátečník

-