Uz druha (asi)spalena 9600pro

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

zed8
Nováček
Nováček

Příspěvek od zed8 »

Musim bohuzel opet ozivit tento thread,protoze se opet stalo to stejne.Tentokrat uz ale 12 dni po zaruce.. :sad: Vse jelo v pohode..asi tak pred mesicem jsem nataktoval CPU,dal opet Silencer,ale napojil napajeni primo na zdroj.Par dni na to, mi karta opet rekla PaPa.Musim jeste poznamenat,ze pritom zatuhnuti karty,jsem drcl do desky u stolu(jak je na ni klavesnice).Je mozne,ze by to mel na svedomi zdroj (je tam nejaky neznackovy 300w..) nebo pretocene CPU?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

zed8 píše:Musim bohuzel opet ozivit tento thread,protoze se opet stalo to stejne.Tentokrat uz ale 12 dni po zaruce.. :sad: Vse jelo v pohode..asi tak pred mesicem jsem nataktoval CPU,dal opet Silencer,ale napojil napajeni primo na zdroj.Par dni na to, mi karta opet rekla PaPa.Musim jeste poznamenat,ze pritom zatuhnuti karty,jsem drcl do desky u stolu(jak je na ni klavesnice).Je mozne,ze by to mel na svedomi zdroj (je tam nejaky neznackovy 300w..) nebo pretocene CPU?
Nejsem první kdo ti to píše, ale Radeony 9600 a 9800 (krom 9800 256MB) Silencer odpaluje. Buď ho nepoužívej, nebo napájení připoj ke zdroji a ne ke kartě. O tomhle problému se ví hodně dlouho, nejsem první kdo tě na to upozorňuje, takže nechápu, proč si stále stěžuješ. Nic lepšího ti už nikdo poradit nemůže a řešení je přitom tak jednoduchý...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
zed8
Nováček
Nováček

Příspěvek od zed8 »

zkus to precist jeste jednou a zjistis,ze jsem ho napojil primo na zdroj a ne na KARTU :wink:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Pochopil jsem to tak, že jsi jel na silenceru, a pak jsi ho až odpojil. Mezi tím teda byla ještě jedna reklamace?
zed8
Nováček
Nováček

Příspěvek od zed8 »

nejak te nechapu..reklamoval jsem 3x,vzdycky to jelo na silenceru,pripojeneho ke karte.Ted po ctvrte :cry: a se silencerem zapojenym ke zdroji.Mozna jsem zapomnel dodat,ze ta prvni jela vic jak rok v pohode a klekla v podstate mesic pote,co jsem pretaktoval CPU..
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

zed8 píše:nejak te nechapu..reklamoval jsem 3x,vzdycky to jelo na silenceru,pripojeneho ke karte.Ted po ctvrte :cry: a se silencerem zapojenym ke zdroji.Mozna jsem zapomnel dodat,ze ta prvni jela vic jak rok v pohode a klekla v podstate mesic pote,co jsem pretaktoval CPU..
No na tretej reklamacii si mal uz ziadat inu znacku karty alebo proste iny produkt v tomobchode mas nato prave ,, mne odisla SAPPHIRE tiez MOSFET proste robila artefakty a potom ju to uz prestalo bavit ,, odo dna kupy ani jedno taktovanie ani vymena chladica proste nic a takto to dopadlo !!!
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

zed8 píše:nejak te nechapu..reklamoval jsem 3x,vzdycky to jelo na silenceru,pripojeneho ke karte.Ted po ctvrte :cry: a se silencerem zapojenym ke zdroji.Mozna jsem zapomnel dodat,ze ta prvni jela vic jak rok v pohode a klekla v podstate mesic pote,co jsem pretaktoval CPU..
Tak teď už mi to dává smysl, omlouvám se za ukvapený závěr. :) A ta co ti odešla teď, to byl nový kus, nebo původní opravený?
zed8
Nováček
Nováček

Příspěvek od zed8 »

prvni spalena byla vymenena za fungl novou...pri druhe reklamacce ji uz opravili a dali mi stejnou
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Takže ta co ti teď odešla, tu už jsi měl a byla jednou opravená? Pokud ano, je možný, že ji ani pořádně neopravili - dost užvatelů zmiňovalo, že když jim se silencerem karta chcípla, tak po několika dnech (a po odpojení silenceru) znovu najela, ale pak pomalu umírala a už jí nepomohlo nic.
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Uvazuji o koupi redukce z 3 pinu na molex a ta redukce ma jak na 12V ta i na 5V, na jaky mam prosim zapojit vga silencer - na 5 nebo na 12V ? A pujde to na ty piny narvat bez problemu kdyz ten z vga silencera je jen 2 pin?
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Tribun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tribun »

pridam taky svou zkusenost, ma tu samou desku, kartu i chladic. to vse mi spolupracuje uz skoro dva roky, i s tim napajenim chladice z graf. karty a samozrejme pretaktovanim (taky neuveritelnych 530 na jadre z puvodnich 398)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Kositch píše:Uvazuji o koupi redukce z 3 pinu na molex a ta redukce ma jak na 12V ta i na 5V, na jaky mam prosim zapojit vga silencer - na 5 nebo na 12V ? A pujde to na ty piny narvat bez problemu kdyz ten z vga silencera je jen 2 pin?
No to nevim. Já mám Silencera kterej má dva konektory, jeden 2pin a jeden 3pin. Ale bacha, ten konektor co je na desce na větráky a ten co dostaneš s tou redukcí ten na to s největší pravděpodobností nebude pasovat :!:

//edit: jinak teda, je jedno kam ho zapojíš, akorát na 5V poběží pomaleji, chce to vidět jestli to pak uchladí :wink:
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Lukfi píše:
Kositch píše:Uvazuji o koupi redukce z 3 pinu na molex a ta redukce ma jak na 12V ta i na 5V, na jaky mam prosim zapojit vga silencer - na 5 nebo na 12V ? A pujde to na ty piny narvat bez problemu kdyz ten z vga silencera je jen 2 pin?
No to nevim. Já mám Silencera kterej má dva konektory, jeden 2pin a jeden 3pin. Ale bacha, ten konektor co je na desce na větráky a ten co dostaneš s tou redukcí ten na to s největší pravděpodobností nebude pasovat :!:

//edit: jinak teda, je jedno kam ho zapojíš, akorát na 5V poběží pomaleji, chce to vidět jestli to pak uchladí :wink:
No tak to tam nak pripajim, jen mi jde o to, aby mi to bezelo stejne, jako kdyz to mam ted do karty - coz je tedy 12V ? A JESTE jestli cerny co jde ze silecnera mam naletovat na cerny na te redukci a tudiz cerveny na zluty ve ktrem jde 12V?
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
krahulik
Nováček
Nováček

Příspěvek od krahulik »

njn, silencer :-)

me odpalil radka 9800Pro po 14 dnech, bohuzel uz ji vczechcomputeru neprodavaj, v diskusich byla od nekoho i vygooglena pricina AC Silencer - ATI Radeon, a diskuse je uz asi ztracena :-(

pred tydnem jsem silencera prodal co se mi tu valel nekolik mesicu, ted testuju zalmana (zatim velka spokojenost)

ASUS P4P800-E Deluxe, P4 2,6MHz + AC Freezer 4, 2x 512 DDR (3200) dual, ATI Radeon 9800Pro@XT + Zalman VF700-Cu, CDRW, DVD, 120 GB SATA Seagate, 400W Chill Innovation (12cm fan), 2 x 8cm case fan in, 2 x 8cm case fan out, WinXP SP1
$p33dsh00t
Nováček
Nováček

radecek a jak se drzi

Příspěvek od $p33dsh00t »

ja ma radka 9600 nataktoval sem ji na 9600 pro dal sem lepsi aktiv vetrak a beha krasne ani se nejak nehreje 8)
AMD Athlon XP 2600+box
ATI radeon 9600(PRO taktovana)
RAM: 512MB
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

S přihlédnutím k předchozí diskusi jsem nějak nepochopil smysl tvého postu. Momentálně nás ani moc nezajímá, že tvůj Radek funguje s nějakým lepším aktivem. Řešíme konkrétní výše popsaný problém týkající se nefunkčnosti Radeonu 9600 s VGA Silencerem.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Honny píše:
Allatutti píše:nekde jsem tady cetl ze to dela silencer, pokud to najdu hodim odkaz :wink:
Myslim ze pod nim odchazely 9800ky.
Mám na to svůj názor Že to bylo nevhodně dotažený a změnilo to vlastnosti spojů mezi PCB a chipem. Silencer dotahovat přiměřeně :roll:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Přidám se též do diskuze k tomuto tématu -

R9800pro rok a půl se Silencerem (napájen z karty) v poho a pak šup a karta mrtvá.
Reklamace v CC - výměna za fungl novou.
Opět sem na ni nahodil Silencer a tentokrát karta zakukala po 4 měsících znovu.

Nikde na kartě ani Silenceru není upozornění, že se musí chladič napájet přímo ze zdroje a ne z karty.

Nyní ji v nabédce CC vůbec nemají - po inventuře 4/01 ji jdu opět reklamovat...jsem zvědav co mě dají....

PS: včera mě volal kamarád : má R9800pro + Silencer - rok používání a karta DEAD.

Možná je chyba někde jinde než v Silenceru (co takhle jádro 360 ?)
Každopádně jsem byl spokojen až do chvíle než mi karta řekla sbohem.....

Něco není dobře.... :roll:
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Mikee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mikee »

Roxyman píše:...
no ja mam 9600XT so silencerom.. hned prvy problem bol pri instalacii ze XT ma 3pin konektor a moj silencer mal len 2 pi.. tak som tie droty vytiahol z konektoru a tak nasadil na 3 pin... a zaizoloval izolepou.. karta nataktovana a uz mi ide asi 2 rok.. tak dufam ze sa mi to nestane.. btw obcas sa mi stane ze zapnem pc a obraz nikde ale po vsemoznom bastrngovani s kartou a kablami a vytahovanim a zasadzanim chladica sa zrazu rozbehla.. stalo sa mi to 2x
Acer TimelineX 13.3" 3820T
Shorny
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shorny »

tak vam sem dam i svuj nazor mel jsem 9600pro ta se mi odsmahla dvakrat ale po 2 tesne po dvou lete zaruce :(... mno tak jsem prekopal kompik a dal tam sapphire radeon X800GTO vim ze se to sem nehodi ale koukam o cem kecate. takze zpet to GTO koupil jsem k nemu silencera mno a pripojil na grafiku... mno po tejdnu mi odeslo napajeni vetraku na grafice (teda jsem si to myslel) mno a ted jsem dostal z reklamace novou nandam silencera zapnu koml a HUH vetrak nejde. Mno takze problem bude asi u vsech sapphire nebo nevim. ale ted jsem premeroval SILENCERA voltmetrem a normalnena kabelu mezi cernym a cervenym dratem to jest -/+.... normalne neni odpor jako ze to je skratovane tak to by asi nemelo ze ? mno takze kdyz se vam neco stane takoveho tak premerte silencera.
takze du reklamovat i silencera .....

tak snad vam to pomuze ci ne
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“