sitovka v haji?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
axloth
Začátečník
Začátečník

sitovka v haji?

Příspěvek od axloth »

hoj, mam docela problem:
Mam adsl do routeru (zyxel s jednim ethernet vystupem) z toho kabl do sitovky a vsechno jelo vzdycky v pohode. Pak aby sel pripojit na net i notebook, jsem za router dal hub a z toho jeden kabel do sitovky myho pc a jeden do notebooku. Vsechno jelo dva dny dobre a bez jakejchkoliv problemu. Pak najednou na mym pc spadl net (v nicem jsem se nehrabal, na notebooku se serfovalo, ja jsem na svym pc paril online). Notebook jede normalne, dostanu se s nim i pres telnet na router a vsechno jede. Z myho pc se nedostanu nikam, ani na net, ani k nastaveni routeru (pres ip 192.168.1.1) a myslim ze ani na notebook. Chyba kabelu, hubu, routeru i dsl se da asi vyloucit. Napada me pruser na sitovce, ale prijde mi divny ze by se jen tak zniceho nic rozbila (1gb lan integrovana na GigaByte desce), nebo se nejak podelalo sitovy nastaveni ve windowsech, pac mi ted prideluje uplne sileny vnitrni IP adresy apod. Kazda rada dobra, diky moc predem...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

tipuju, že se zbláznily wokna, zkus přeinstalovat tcp/ip protokol, jak to udělat z hlavy nevim, ale postup je zde na fóru, takže hledej

leckdy pomůže jen tu síťovku odebrat a windows si ji při restartu najdou znovu a vše nainstalují ok

ještě můžeš zkusit spojit napřímo kompl a adsl router jestli to pojede nebo ne, případně zkusit ruční nastavení IP z rosahu lokální sítě
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

nastaveni ip a primy spojeni jsem zkousel a nic, zkusim reinstall sitovky..
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

tak kdykoliv se hrabu v necem kolem site tak ten proces a okno vytuhnou, wokna pak nejdou vypnout a zustanou viset u 'shutting down', vypnuti a zapnuti v biosu nic nevyresilo... jak se preinstalovava tcp/ip nevim...
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Podivej se spravce zarizeni jestli u sitovky neni vykricnik nebo neco takoveho. I kdyby se ti pos.. sitovka, neni to takova tragedie, koupis do pci slotu za 250,- jinou.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“