Podivne zvuky linouci se z IDE SEAGATE 80 GB BARRACUDA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Podivne zvuky linouci se z IDE SEAGATE 80 GB BARRACUDA

Příspěvek od Palec123 »

Z disku se pri necinosti obcas ozyvaji podivne zvuky. Disk zacne tise bzucet a do toho se ozyvaji jakoby zaseky.. Dela to jen treba 10sec a pak je zase dlouho klid. Odchazi mi disk?
Tady jsou obrazky z utility HDtune
Obrázek
Obrázek
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

na odchazi ti but motorek co toci plotnama nebo hlavicky co ctou takze ja bejt tebou tak zalohuju jak ozivot a jdu reklamovat pokud mas jeste zaruku.Jinak by ti to casem mohlo delat furt a z disku by uz nedostal zadny data. :(
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Disk ma cca pul roku. Zaruka je na nej jeste 2 a pul roku. Dela to fakt jen obcas, treba dneska jednou. Ale jak to muzu jit reklamovat, kdyz je disk v pohode a data z nej cist jdou. Viz obrazky z HDtune. Myslite ze zto uznaji?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus na to pustit SeaTools
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ehm nekalibruje se podle teploty?
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tak dopadlo to spatne. Seatools provedl kontrolu a vysledek je nasledujici. Vsechny casti, na ktere je disk rozdelen hlasi critical error.. Hmm takze disk jde do kytek. Tak nic zitra si zacnu delat zalohu na dvd a uvidime jak pochodim u reklamce. Kdyz uz o ni mluvime. Plati zde take pravo, ze maji triceti denni lhutu? To bych byl v :down:
Suhy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Suhy »

vetsinou zalezi kde jsi nakupoval. Nekde ti daji rovnou kus za kus a jinde holt cekas mesic.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Kupoval jsem v T.S.Bohemia-Brno
Disk ale stale jede, muzu kopirovat, data se daji cist. Nechce se mi cekat az disk padne uplne.

Tady jsou screenshoty ze seatools
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

Tak udelej zalohu a sup na reklamacku jelikoz by to co popisujes ze vydava delat nemel vubec a pokud to dela obcas tak je to taky vada a nebo chces cekat az klekne a ztatis vsechny data. :)
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Data uz mam zazalohovany.. Ty co jsou pro me dulezite zabiraji 3 DVD. Ten zbytek jsou instalacky. Co set tyce toho seatools, tak jsem se dozvedel, ze musim disk musi mit system souboru FAT32, pri NTFS to haze chyby automaticky i kdyz zadny nedela. Stejne jsem si delal jeste online test u seagate a ten je jak pro FAT tak i pro NTFS. 2 testy z toho skoncily errorem. Tady je vypis
Results for volume C: (NTFS)

Volume Label:

Volume Size: 10.49 GB

Some files on the volume are open. This may effect the accuracy of the file system check and result in false errors.

The file system contains minor inconsistencies, these are not errors and should not cause problems.

Results for volume D: (NTFS)

Volume Label: Místní disk

Volume Size: 31.45 GB

The file system contains errors that need to be repaired.

Results for volume E: (NTFS)

Volume Label: Místní disk

Volume Size: 38.07 GB

Some files on the volume are open. This may effect the accuracy of the file system check and result in false errors.

The file system was checked and no problems were found.

A tady ten druhy test
SeaTools Online Acoustical Spin Down Test

Started at 9:16:21 PM on 11/10/2005.

Spinning down drive: NVIDIA nForce4 Parallel ATA Controller : ST380011A

Serial Number: 5JVLGPWE

Capacity: 80.02 GB

Drive spin-down failed.

-----------------------------------------------------------------------

Na reklamaci to zatim asi nevypada, protoze krome toho zvuku disk funguje. Reklamace bude trvat tyden az dva. Uz jsem se informoval. Disk pry jde na jakousi diagnostiku a to trva :huh:
Zatim to necham, je jasne ze to pujde na reklamaci, ale nechtel bych byt ted 14 dni bez PC a pak mi disk vrati s tim ze se z nej da kopirovat i cist, takze neni duvod k vymene a budu tam kde jsem byl..
Trosku me to se.. stve :box:
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jaky mas teploty disku pri zatezi?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ty jsou v pohode kolem 40st.C Maximalni teplota kterou kdy dosahl je 46 st.C
V tom si myslim problem nebude..
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

No tak to uz jsou dost vysoky teploty... Teplotu disku bys mel udrzet do 40C.

//edit: viz. tento clanek http://www.svethardware.cz/art_doc-3DDE ... 6CFCC.html
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Velmi zajimavy clanek. Porad si ale myslim, ze teplota neni onen faktor, ktery zpusobuje, ze muj disk miri do nebe. Jeho teplota je ted 33 st.C V pokoji mam 23st.C Pri maximalni zatezi ma tech 40st.C. Maximalnich 46st.C, co ukazuje S.M.A.R.T bylo dosazeno asi v lete kdy jsem mel i v pokoji pres 30 st.C :onfire:
Spis bych si vsadil na napajeni disku. Posudte sami. Opravdu uz jsem presvadcen o tom, ze na zdroji se nema setrit. Zkousel jsem dat PC i na jinou zasuvku, protoze jsem mel pripojeny 2 PC v jedne zdirce, ale je to stejne.. Je to Eurocase 350W
ObrázekObrázek
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Cago.Jeste bych vyzkousel tuhle variantu.Presunout vse co mas na disku,odstranit oddily a projet ho tim programem od Seagatu!!!
Jestlize se ti i pak objevi erory nebo nejake chyby-TAK BYCH SI TO VYTISKNUL-ty hlasky z programu a pri reklamaci bych je prilozil k disku.Protoze disk odeslou na diagnostiku,ale vetsinou se to testuje programy od vyrobcu disku!!A kdyz uvidi dany problem vytisknuty na papire tak by to tu reklamaci mohlo urychlit!!!Aspon uvidi ze nejsi zacatecnik ktery prinesl na reklamaci disk ktery mu obcas bzuci :wink:
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tim programem uz jsem to projizdel. Program umi jen FAT32 a ja mam NTFS. Mas ale pravdu, mel bych to udelat tak jak jsi rekl.
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Tak to projed tou online verzi,ale myslim ze by to mnela zvladnout i ta 4MB verze na tu se ale musis jen zaregistrovat a na povidacky nedej nejlip se o tom presvedcis kdyz si to sam overis jestli to hazi nejake chyby automaticky.
Jo aspon uvidi ze jsi to testoval a dukaz mas na papire tak by snad nemnela ta reklamace trvat dlouho.Mam s tim sve zkusenosti a reklamace netrvala nikdy dyl jak tyden kdyz jsem jim predlozil papir s chybovymi hlaskami samozrejmne zalezi na pristupu prodejce.Kdyz ti budou disk vracet tak se zeptej kde byla chyba a jestli ti dali novy disk nebo nejaky repas.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tak si pak muzu overit i doma, jestli mi dali novej. Mam opsany seriovy cislo.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

T.S. Bohemia ? tak to se těš, jdeš reklamovat do obchodu s nejhorším přístupem pracovínků k zákazníkům ... a reklamace tam trvají přesně 28-29 dní ...
a reklamuje to tam naprosto vypatlaný koko :evil:
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Mam tam znamyho, tak snad to nebude takova hruza.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“