9600XT-je možná chyba AGP ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
RYBOUN
Nováček
Nováček

9600XT-je možná chyba AGP ?

Příspěvek od RYBOUN »

Po nainstalování Nového NFS Most Wanted sem najednou zjistil,že mi hra pořádně nejede - zjevný důvod grafika.Zkoušel sem nové catylisty - nic.Podezříval sem,že by mohlo jít o málo RAM - ale kamarád to na stejné konfiguraci rozjel.Podle DOPORUČENÉ (nikoliv minimální) konfigurace by moje 9600XT měla bohatě stačit (bohatě pro mě - žádný zběsilý AA nebo AF :) Zkoušel sem přeinstalovat i direct X - bezvýsledně. Až teď sem si v dxdiag (dialogové okno direct x) všimnul že pod záložkou zobrazení mám u možnosti "akcelerace textur portu AGP" mám není k dispozici - kamarád na velmi podobné sestavě (ale myslím,že v tomto případě je to jedno) má tuto položku povolenou.
Jinak karta normálně funguje a zatím sem v jiné hře problém neměl. Jem ožný.že se na grafické kartě "poděláů nějak podpora AGP ????

Sestava:Athlon 2800+(barton),512MB RAM,ASUS A7N8X,Sapphire 9600XT,HD Maxtor+Seagate
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

jak pořádně nejede ? Trochu rozveď,a koukni jestli tam náhodou neí zaplej efekt blur motion nebo blur, v NFSU2 tam byl, NFS:MW jsem nehrál ale už brzo budu :)
RYBOUN
Nováček
Nováček

Příspěvek od RYBOUN »

Nejede v tomto případě = asi minuta v pořádku (rozlišení 1024x768) detily na 3/4 a pak najednou tak asi 1 FPS :x .
Nepomohlo ani změna rozlišení na "nouzových 800x600 a snížení detilů.
Porestartu PC hra jede třeba 5 minut a následuje stejná chyba - z auta najednou vidím pouze kastlu - zmizí kola - ze stromů zmizí listí a zase 1 FPS
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

zle nainstalovana graficka karta, v DXdiag musi byt vsetko povolene, ak tam mas problem, treba hladat riesenie... prvy prejdi BIOS, potom nahod chipset drivery komplet etc.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
RYBOUN
Nováček
Nováček

Příspěvek od RYBOUN »

Projel sem teď direct x přes AIDA 32 a ta detekovala,že moje karta tuto funkci nepodporuje ??? Kamarádova 9250 však ano ....
Catalisty mám přeinstalované (staré sem odstranil přes CAT uninstaller)
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

no tak zkus odinstalovat ovladače, directx, možná i nfsmw, a já bych to vzal i s ovladačema na desku :) pak nastav v Biosu nastavení na default, pročitstit registry, a všechno to znovu nainstalovat :(
KOCKABEZOCKA
Nováček
Nováček

Příspěvek od KOCKABEZOCKA »

Mam grafiku 9600pro a taky se mi to obcas začne nehorázně sekat, ale když hru pauznu, schodim do ikony, obnovim a odpauzuju tak hra funguje zase jako pred tim. Nevim čim to je ale pak uz to neudělá... (dokud hru nevypnu a znova nezapnu)
Intel Pentium DualCore E2140 @ 3.00GHz, Patriot 2x1024MB DDR2 PC800, Gigabyte P35-DS3L, Sapphire HD3870 512 PCI-E
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..presne tento problem som mal (agp texture acceration nepristupne),grafika robila velmi podobne problemy,nainstaloval som posledny ovladac na motherboard a bol pokoj..
RYBOUN
Nováček
Nováček

Příspěvek od RYBOUN »

Tak sem taky nainstaloval posledni ovladače - přímo ze stránek ATI - změna se stala - to ano,ale ne k lepšímu - teď už sem neměl k dispozici ani jedinou z těch tří voleb v záložce zobrazení - takže uninstall a zpátky ty starý a jsem na čem jsem - vidím to na formát a novou instalaci XP.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mas nainstalovane ovladace na desku?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
RYBOUN
Nováček
Nováček

Příspěvek od RYBOUN »

Pouze "originál" starý - co byly přímo k desce. Už jsem tuto radu dostal - zkusím přeinstalovat za nové a uvidíme - díky za radu.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“